Samdomas žudikas V.Januškevičius: „Kuo daugiau fejerverkų, tuo filmas įspūdingesnis“

Dėl ypač įžūlių nusikaltimų į Lietuvos mafijos istoriją patekęs samdomas žudikas Valerijus Januškevičius kėlė sumaištį ir tarp kriminalistų, ir tarp gaujų nusikaltėlių. Tuo tarpu jis pats tyliai gyveno savo gyvenimą, vieną po kito vykdydamas kraupius nusikaltimus, apie kuriuos iki šiol kalba su neslepiamu cinizmu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2014, 12:03 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:17 AM

Laidų ciklo „Mafijos kronikos su Dailiumi Dargiu“ žiūrovų šį vakarą laukia iki gyvos galvos įkalinto žudiko, praminto Vilniaus bomberiu, atviras pasakojimas apie sukrečiančius praėjusio šimtmečio pabaigos nusikaltimus.

V. Januškevičius papasakojo, kaip jis ruošdavo savadarbius sprogmenis, keldamas milžinišką grėsmę ne tik konkrečioms aukoms, bet ir niekuo dėtiems sostinės gyventojams. Jis nesirinkdavo vietos, jo nedomino, ar aplink bus žmonių, vaikų. Tiesa, savo pirmą bombą, skirtą bankininkui Rimantui Grainiui, V. Januškevičius padarė tokią didelę, kad net pats išsigando, todėl perdarė – sumažino.

Valerijaus žmona su vaiku R. Grainio egzekucijos dieną taip pat vaikštinėjo netoli sprogimo vietos. Žudiko šeima gyveno kone toje pačioje gatvėje.

„Žmona nežinojo apie nusikaltimus, bet moteriška intuicija, matyt, suveikė. Pasižiūrėjo į mane ir sako: „Ten toks sprogimas įvyko, dar pagalvojau – ar ne tavo darbas?“ – „Mafijos kronikose“ pasakojo Vilniaus bomberis.

Jo pagamintos bombos sproginėjo ir toliau. Ne visi sprogmenys buvo mirtini. „Daugelis filmus prisimena dėl Holivudo efektų. Kuo daugiau fejerverkų – tuo filmas įspūdingesnis. Taip ir mano gyvenime – tie žudymai, kurie man įdomesni, buvo efektyvūs, bet ne efektingi. O šitas nelabai pavykęs – juk jis (R. Grainys – red.) dar tris dienas gyveno – nebuvo efektyvus, bet labai efektingas“, – šaltai dėstė V. Januškevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.