V.Šapranauskui skirto filmo premjera priviliojo būrį svečių

Lygiai prieš metus, pirmąjį vasario antradienį, kino ekranus pasiekė režisieriaus Donato Ulvydo juosta „Valentinas vienas“. Tuomet intymiose filmo scenose suvaidinę lietuvių aktoriai komiškai pateikė šabloniškus porų tarpusavio bendravimo modelius. Aistringieji, nuobodylos, buvę mylimieji, neva „tik draugai“ – filme atrasti kažką artimo sau galėjo kiekvienas. 

Vakaro viešnios (iš kairės): D.Baumilė, J.Jurkutė, G.Cholina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vakaro viešnios (iš kairės): D.Baumilė, J.Jurkutė, G.Cholina.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Feb 4, 2014, 8:07 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:15 PM

 Tuomet daugiausia dėmesio ir žiūrovų simpatijų sulaukė pagrindinį vienišiaus ginekologo vaidmenį įkūnijęs Vytautas Šapranauskas. Nesinori dar kartą berti druskos ant per metus jau kiek spėjusios apgyti žaizdos, bet praėjus vos porai mėnesių po filmo premjeros jis pasitraukė iš gyvenimo.  

Galbūt todėl filmo tęsinį „Valentinas už 2rų“ kūrę režisierius Evaldas Kubilius ir prodiuseris Žilvinas Naujokas dar dieną vykusioje spaudos konferencijoje užsiminė, kad po šios tragiškos nelaimės apskritai sudvejojo ar naujajai juostai reikėtų išvysti dienos šviesą. Galiausiai jie nepasidavė slogioms mintims ir ėmėsi tęsinio, kurį dedikavo V.Šapranauskui.  

Prieš pat Valentino dieną pasirodantis „Valentinas už 2rų“ – lengvai virškinamas desertas smagių emocijų į kino teatrą pasisemti ateinančioms įsimylėjėlių porelėms. Vaidmenis filme kūrė būrys žinomų aktorių ir pramogų pasaulio atstovų. Jurgita Jurkutė, Vidas Petkevičius, Vaidotas Martinaitis, Algirdas Gradauskas, Asta Baukutė – tai tik dalis žinomų scenos profesionalų. Juostoje galima išvysti ir kino pasaulyje sparčiai populiarėjančią Kariną Stungytę ir net ekrano naujokus Vaidą Baumilą ar Agnę Jagelavičiūtę.  

Filmo kūrėjai antroje istorijos apie Valentiną dalyje žiūrovams ne tik iš arti parodo žmonių tarpusavio santykius, bet negaili ir subtilios erotikos elementų. Galbūt todėl beveik dvi valandas trunkantis filmas pažymėtas N-16 ženklu.  

Pamatyti, kaip su nauju aktorių sąstatu rutuliojasi prieš metus prasidėjusi istorija į sostinės kino teatrą „Vingis“ susirinko būrys kino, teatro ir pramogų ir verslo pasaulio atstovų. Čia jiems buvo surengta išankstinė filmo premjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.