A.Tapinas ir A.Valinskas kvies žmones parodyti auksinio proto

Orų prognozė: Lietuvos protų kovų žaidimų padangę netrukus sudrebins griaustinis, kurio pavadinimas „Auksinis protas“. Nauja protų žaidimų koncepcija užsimezgė Andriaus Tapino ir Arūno Valinsko galvose. Laidų vedėjai nuo rytojaus žada atverti registracijos vartus į  „intelektualių žaidimų piramidę“.

Geriausiai pasirodę protuoliai turės progą savo žinias ir išmanumą pademonstruoti A.Valinsko vedamoje laidoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Geriausiai pasirodę protuoliai turės progą savo žinias ir išmanumą pademonstruoti A.Valinsko vedamoje laidoje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Feb 26, 2014, 4:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:01 PM

Protų kovų riteriai ir damos iš visos Lietuvos galės registruotis į kovo 18-ąją prasidedančius žaidimus, kurie iš pradžių vyks penkiuose didžiuosiuose miestuose. Paskui, anot A.Tapino, jų lyga aprėps bent trisdešimt Lietuvos miestų ir miestelių.

A.Tapinas portalui lrytas.lt teigė, kad jų komanda turės galimybę per tiesioginį televizijos tiltą sujungti miestus. Pats A.Tapinas, kaip pagrindinis vedėjas, Vilniuje ves žaidimą, kuris bus transliuojamas kituose Lietuvos miestuose. Realiu laiku bus skaičiuojami taškai ir sudėliojamos vietos, taip pat bus galima matyti komandų pajėgumą.

„Mūsų tikslas – šių metų pabaigoje turėti trisdešimt miestų, į kuriuos transliuotume savo žaidimą, ir galbūt tam tikra prasme atliktume švietimo funkciją. Tikrai yra mažesnių miestelių, kuriuose tų pramogų ne tiek jau daug, ir vietos šviesuomenei galbūt būtų smagu vienu metu susirungti su vilniečiais ar kauniečiais ir kitų didžiųjų miestų atstovais“, – portalui pasakojo A.Tapinas.

Prizų fondas, pasak laidų vedėjo, nustebins publiką. Užuot tikėjęsi tik tradicinių knygų ir kvietimų į spektaklius, protų laužytojai galės varžytis dėl kelionių lėktuvais ir keltais. „Sukauptas prizų fondas yra toks, kokio dar neturėjo kiti protų žaidimai, ir šiuo metu jis siekia apie 20 tūkstančių litų“, – teigė laidų vedėjas. Žaidimo kaina, siūloma žaidėjams, anot A.Tapino, turėtų būti šeši septyni litai.

Geriausi žais televizijos laidoje

Piramide žaidimas vadinamas ne veltui: geriausiai pasirodę protuoliai turės progą savo žinias ir išmanumą pademonstruoti trečiajame etape – piramidės viršūnėje – A.Valinsko vedamoje laidoje.

Prieš tai vykstančiame interaktyviajame etape žaidėjai gaus planšetinius kompiuterius ir juos pasitelkę registruos atsakymus, fiksuos savo klausimus, gaus užuominas. Šiame, antrajame, etape žaidėjai individualiai varžysis dėl to, kuris jų pateks į televizijos žaidimus.

„Tai reiškia, kad šiame etape komandos skaidysis, ir į trečiąjį etapą televizijoje – žaidimą „Taip ir ne“ – į priešingas barikadų puses galės patekti žmonės ir iš tos pačios komandos. Etapai vyks nuolat, kas savaitę. Pirmasis sezonas prasidės kovo 18-ąją ir truks iki gegužės pabaigos“, – apie žaidimo specifiką kalbėjo A.Tapinas.

Pasiteiravus, kaipgi bus sudaromi klausimai, A.Tapinas atsakė, kad jų lyga turi dvi klausimų kūrimo komandas, kurios jau sėkmingai dirba. Viena komanda yra paties A.Valinsko, o bendras klausimų grupės vadovas bus Aidas Puklevičius, kurio vardas irgi žinomas intelektinių žaidimų mėgėjams.

„Komanda yra nemaža, ją taip pat sudaro kiti intelektinių žaidimų entuziastai. Laikysimės taisyklės tik patiems galvoti klausimus. Žaidėjų klausimų neimsime, nes vis dėlto norime išlaikyti tam tikrą pusiausvyrą tarp klausimų. Todėl jie bus parengti tik komandos narių. Pats taip pat kuriu klausimus“, – teigė A.Tapinas.

Anot jo, klausimai bus iš visur apie viską, tačiau komanda gana lanksčiai žiūrės į jų kūrimą ir žaidėjų išklausys, kokių klausimų jie pageidauja. „Su jais norime palaikyti glaudų ryšį – sužinoti, kas patinka žaidėjams, o kas ne“, – portalui pasakojo A.Tapinas.

Siūlys įvairovę ir nesieks konkuruoti

Paklaustas, ar tokia nauja žaidimų lyga yra tarsi metama pirštinė Robertui Petrauskui, taip pat vienu metu keliuose miestuose rengiančiam protų kovas, A.Tapinas atsakė neigiamai.

„Nemanau, kad konkuruosime. Mūsų pasirinktos savaitės dienos bus skirtingos, žaisime antradieniais (R.Petrausko vedamos protų kovos vyksta pirmadieniais. – Red.). Mėgėjų yra daug, norinčių žaisti irgi yra daug, pas Robertą net nebetelpa visi. Mes tikrai nekonkuruosime“, – teigė A.Tapinas ir pridūrė, kad žaidėjams taip pat jau nepakanka vieno žaidimų vakaro per savaitę.

Portalui pasiteiravus, ar jam patinka šis protų kovų pasaulis, A.Tapinas linksmai atsakė nedvejodamas. „Oi, be proto... Su protų kovomis esu susijęs nuo septintos klasės. Buvau pagrindinis jų organizatorius mokykloje, vėliau universitete buvau irgi vienas pagrindinių jų entuziastų.

Apskritai man visi intelektiniai žaidimai nepaprastai patinka: tiek juos žiūrėti, tiek dalyvauti. Tik gaila, kad esu užsivertęs darbais, todėl sužaisti išeina rečiau. Manau, televizijoje galėtų būti ir daugiau tų tokių žaidimų. Buvo labai smagu pavaduoti profesorių Alfredą Bumblauską laidoje „Lyderiai“. Jaučiausi savo vietoje“, – džiaugėsi A.Tapinas.

Paklaustas, kas paskatino šį projektą, A.Tapinas atsakė, kad pačių žaidėjų noras. „Su Arūnu (Valinsku. – Red.) mes ir pradėjome šį projektą, nes pamatėme tokių žaidimų populiarumą. Dalyviai dabar darosi vis išrankesni. Jie jau ieško paties žaidimo kokybės.

Mes čia pamatėme galimybių ir norime parodyti didžiulę Arūno patirtį generuoti klausimus ir organizuoti žaidimą, parodyti kitokią, aukštesnę, tų pačių protų žaidimų kokybę. Šiaip yra labai smagu, kad publika atranda žaidimus kaip būdą praleisti laisvalaikį“, – portalui teigė A.Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.