Karališka meilės kaina

„Šiandien toks dosnumas, kokį demonstravo Žygimantas Augustas mylimajai Barborai Radvilaitei, būtų pavojingas – moteris vyrą paliktų be cento“, – sakė „Istorijos detektyvų“ vedėjas Virginijus Savukynas.

V.Savukynas televizijos eteryje šįvakar skaičiuos XVI amžiaus didikų turtus.
V.Savukynas televizijos eteryje šįvakar skaičiuos XVI amžiaus didikų turtus.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-05 05:00, atnaujinta 2018-02-15 17:27

Šįvakar LRT televizijos laidoje bus aiškinamasi, kiek Lenkijos karaliui ir Lietuvos didžiajam kunigaikščiui Žygimantui Augustui galėjo kainuoti meilė iš didikų giminės kilusiai Barborai Radvilaitei.

Jųdviejų santuoka buvo sudaryta iš meilės, o tai nebūdinga XVI amžiui. Tačiau šiai meilei Žygimantas Augustas negailėjo jokių turtų. Jis itin daug reikšmės teikė brangiems daiktams.

„Žygimantas Augustas nesitenkino mažmožiais. Jei pirkdavo žiedą, tai tik solidų, brangų. Dovanodavo dvarus. Jis stebindavo išradingumu. Pavyzdžiui, žiemą dovanodavo žmonai apelsinų ar kriaušių. Jų tais laikais paprastiems žmonėms gauti būdavo neįmanoma“, – pasakojo V.Savukynas.

Barboros Radvilaitės vardas lietuviams puikiai žinomas. Tačiau kokia buvo ši moteris iš tikrųjų? Kokie buvo jos pomėgiai, aistros? Ar Barbora Radvilaitė buvo nuolanki Žygimanto Augusto žmona? O gal aikštinga ir įnoringa?

LRT televizija, 21.45 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.