P.Meškėla ir V.Kovaliovas į pergalę ves kalinių chorą

Muzikinis projektas „Chorų karai“ netrukus vėl pasirodys TV3 televizijos eteryje. Buvo skelbta, kad naujajame, jau penktajame šou sezone susikaus šeši chorai.

P.Meškėla ir V.Kovaliovas diriguos Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos chorui.<br>T.Bauro nuotr.
P.Meškėla ir V.Kovaliovas diriguos Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos chorui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Mar 6, 2014, 12:43 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:13 PM

Tačiau paaiškėjo, kad projekte dalyvaus dar ir septintasis - Pravieniškių pataisos namų atvirosios kolonijos choras. Jo generolais tapo Lietuvos muzikos scenos senbuviai - dainininkai Povilas Meškėla ir Vladas Kovaliovas.

Patyrę muzikantai vadovaus choristams, kurie kali pirmą kartą.

„Jie eina nugalėti, tikėdamiesi, kad žiūrovai juos pamils. Visi choro nariai yra labai muzikalūs ir patys repetuoja net ir tada, kai generolai dėl savo muzikinės veiklos kartais negali atvykti į repeticijas“, - pasakojo „Chorų karų“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

Pasirodo, Pravieniškių pataisos namų atvirojoje kolonijos kalintys vyrai ten yra subūrę savo grupę, groja įvairiais muzikos instrumentais – gitara, būgnais. Be to, choristai yra intelektualūs, dauguma turi aukštojo mokslo diplomus.

Chore dainuos ne tik Lietuvos, bet ir užsienio piliečiai. Vienas choristas yra juodaodis. Kadangi kaliniai į „Chorų karų“ studiją atvažiuoti negalės, šis choras pasirodymus rengs Pravieniškėse, iš kurių projekto filmavimo metu vyks tiesioginiai prisijungimai.

„Pagaliau išpildėme sumanymą, kurį laikėme jau seniai ir jo nepamiršome. Nes jau prieš dvejus metus svarstėme, ką pasirinkti – ar į projektą dalyvauti pakviesti kalinčius vyrus, ar moteris“, - kalbėjo N.Kavaliauskienė.

Tuomet „Chorų karuose“ dalyvavo Panevežio pataisos namų moterų Vilties choras, kuriam vadovavo Stanislavas Stavickis - Stano.

Šiemet jis tapo senjorų – Bočių – choro generolu. Projekte taip pat varžysis Eglės Jakštytės vedamas Utenos miesto choras, vokalinio vyrų ansamblio „Quorum“ suburtas Kauno miesto choras, Urtės Šilagalytės vadovaujamas Vilniaus miesto choras, Kėdainių miesto choras su Arnu Švilpausku ir „Daumantų muzikantais“ priešakyje bei Astos Pilypaitės vedamas Alytaus choras.

"Chorų karai" startuoja kovo 23 dieną per TV3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.