Transseksualas Raulis: „Mane kaip merginą lydi sėkmė“

Lietuvoje įsikūręs azerbaidžanietis Raulis Mammadli jau nebeslepia tvirtai apsisprendęs būti moterimi. Pradėjęs hormonų terapiją, jis ruošiasi lyties keitimo operacijai ir nepraranda vilties, jog galbūt bus pirmasis, kuriam tokia operacija bus atlikta Lietuvoje.

R.Mammadli.
R.Mammadli.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 11:50 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:12 PM

Raulis - vienas iš nedaugelio transseksualų, nebijančių apie save kalbėti, neslėpdamas veido. Jis drąsiai pasakoja apie savo nuotykius naktiniuose klubuose, apsipažinusių jį „kabinti“ panorusių vyrų reakcijas ir teigia, jog nė karto dėl to nesusilaukė jokios grėsmės ar įžeidinėjimų. Žmonės jį koneveikia tik internete.

Kol kiti lytinio tapatumo problemų turintys žmonės bijo apie tai kalbėti net su artimaisiais, Raulis teigia jau sulaukęs ir mamos palaikymo: „Džiaugsmu netryško, bet pasakė, kad į mano apsisprendimą nesikiš ir mylės mane bet kokiomis aplinkybėmis, nes aš jos vaikas. Aš geriausiai jaučiuosi moteriškame įvaizdyje, mane kaip merginą lydi sėkmė ir pripažinimas“.

„Tokius reikia gydyti ne plastinėmis operacijomis, o kitomis medicininėmis priemonėmis. Lytis nepakeičiama, tai apgavystė ir pinigų mėtymas į balą“, - sako Algimantas Matulevičius, kuris, dar būdamas Seimo nariu stojo skersai kelio lyties keitimą įstatymais reglamentuoti panorusiems kolegoms.

Politikai ketina padėti galutinį tašką, užkirsiantį transseksualams net galimybę svajoti apie lyties pakeitimą. Ketinama panaikinti tai reglamentuojantį civilinio kodekso straipsnį, kad Lietuvos biudžetas būtų apsaugotas nuo ieškinių žmogaus teisių teisme Strasbūre.

Ar transseksualumo problema tik „supuvusių“ Vakarų išmįslas? Ar krikščioniškų vertybių ir tradicinės šeimos puoselėtojai paliks lyties keitimo operacijai pasiryžusius žmones užribyje? Apie tai diskusija tiesioginėje laidoje „Nuoga tiesa“ su Rūta Janutiene jau šį vakarą 21 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidoje išgirsite, kaip naujame kūne sekasi gyventi Evai Lipeikai, lyties keitimo operaciją pasidariusiai prieš aštuonerius metus ir laimėjusiai bylą prieš naujosios jos tapatybės nepanorusią pripažinti Lietuvą Europos žmogaus teisių teisme.

Laidos „Nuoga tiesa“ transliaciją ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje: https://tv.lrytas.lt.

Savo temas ir komentarus galite siūlyti „Nuogos tiesos“ redakcijai tel.: 8 5 2657343.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.