10 populiariausių „Lietuvos ryto“ TV šį sezoną pasakotų istorijų

Kas šiais moderniųjų technologijų laikais gali žiūrovus prikaustyti prie televizoriaus ekrano? Atsakymą, atrodo, rado „Lietuvos ryto“ televizijos laidų rengėjai – per trumpą laiką kanalo auditorija išaugo beveik trečdaliu.

M.A.Pavilionienė atviravo apie mylimąjį Egipte.<br>D.Umbraso nuotr.
M.A.Pavilionienė atviravo apie mylimąjį Egipte.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:00 AM

Ekrane – žmonių likimai, kuriems abejingų nelieka. Tokia trumpa gali būti televizijos sėkmės formulė.

„Lietuvos ryto“ TV auditorija per metus išaugo 30 procentų. Neseniai pasibaigęs sezonas buvo sėkmingiausias per visą kanalo istoriją.

Kokiomis laidomis pavyko sudominti žiūrovus? „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“ siūlo 10 siužetų, kurie sulaukė daugiausia dėmesio.

Seksas – iki 80 metų

Laidoje „Kitoks pokalbis“ viešėjusi Seimo narė Marija Aušrinė Pavilionienė pribloškė visą filmavimo komandą, netikėtai prisipažinusi apie daug jaunesnį mylimąjį Egipte.

„Teoriškai seksu būtina užsiimti iki 80-ies, – tvirtino šių metų balandžio 6 d. 70-metį atšventusi politikė. – Tą stiprų aistringumą ir seksualumą, matyt, paveldėjau iš tėvo. Bet aš tuo žaviuosi.“

Ši laida buvo žiūrimiausia per visą „Kitokio pokalbio“ sezoną. Laidos vedėja Aušra Kilkuvienė prisipažino, kad Seimo narės atvirumas ją pritrenkė.

„Buvau sužavėta jos šilumos ir moteriškumo. Daug kas ją įsivaizduoja kaip geležinę moterį. Taip, jos nuomonė kategoriška, bet ji nesako ir neskatina nieko bloga. Tiesiog kalba apie meilę žmogui, kad ir koks jis būtų.“

Moteris, įkalinta vyro kūne

Apie lyties keitimo operaciją, šeimą ir vaikus svajojantis transseksualas Raulis Mammadlis atsivėrė „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Viskas bus gerai!“.

Prieš trejus metus vaikinas iš Azerbaidžano sostinės Baku atvyko į Lietuvą studijuoti statybų inžinerijos Vilniaus Gedimino technikos universitete, tačiau po metų mokslus metė ir pradėjo dirbti stilistu, kirpėju bei modeliu.

Laidos vedėjoms Raulis buvo kaip niekada atviras: „Trylikos metų supratau, kad man patinka vyrai. Bandžiau mesti tas mintis iš galvos ir elgtis taip, kaip dera vyrui: ėjau į sporto klubą, rodžiau dėmesį merginoms, bet tai nepadėjo.“

Duodamas skandalingą interviu R.Mammadlis ne kartą šokiravo, atrodytų, jau visko mačiusias ir girdėjusias laidos vedėjas.

Kartą naktiniame klube Raulį užkalbino šiek tiek įkaušęs vyras. „Kad aš esu ne moteris, jis sužinojo tik lovoje“, – juokėsi laidos svečias.

Paklaustas apie ateitį, jis nedvejodamas vardijo savo planus: pakeisti lytį, ištekėti, turėti vaikų.

Laida įplieskė ginčą dėl lyties keitimo operacijų ir pakantumo. „Lietuvos ryto“ televizijos žurnalistų papasakota istorija pasirodė pranašiška.

Po poros mėnesių šia tema diskutavo visa Europa, kai „Eurovizijoje“ nugalėjo transseksualas iš Austrijos Conchita Wurst.

Piršlybos Maidane

Laidų „Lietuva tiesiogiai“ ir „24/7“ kūrėja Daiva Žeimytė ryžosi kelionei į maišto apimtą Ukrainos sostinę Kijevą.

„Ši kelionė man buvo įsimintiniausias įvykis šiais metais. Su kūrybine grupe nuvykome į Maidaną nežinodami, ko tikėtis. Sunku žodžiais apsakyti, ką ten pamačiau.

Ore tvyrojo dūmų kvapas, žmonės virė košę, o aplinkui vaikščiojo uniformuoti vyrai ir ginkluoti kazokai. Tai buvo tarsi karo lauko stovykla vidury Kijevo, – prisiminė D.Žeimytė. – Žiūrovams pasakoti apie įvykius, kuriuose pats dalyvauji, ir yra tikroji žurnalistika.“

Ši kelionė į Ukrainą neapsiėjo be kuriozų. Žaviai šviesiaplaukei tiesiog gatvėje pasipiršo Volodia prisistatęs kazokas.

„Jis pirmiausia paklausė, ar aš netekėjusi, o tada paprašė tapti jo žmona“, – linksmais prisiminimais dalijosi Daiva. Šįsyk kazokui nepasisekė – Daiva dosnaus pasiūlymo atsisakė. Volodiai svajonių nuotakos teks ieškoti kitur.

Dovanos – drabužiai ir papūgos

Rūtos Janutienės vedama žurnalistinių tyrimų laida „Patriotai“ atskleidė ne vieną šiurpią istoriją, tačiau didžiausios žiūrovų reakcijos sulaukė reportažas apie našlį Vidą Kilijoną, auginantį 10 vaikų.

Žiūrovus sužavėjo šviesūs ir išauklėti vaikai, tačiau už širdies griebė varganos sąlygos, kuriomis gyvena šeima. Po reportažo televizijos darbuotojai ir žiūrovai aukojo daiktus, buitinę techniką, drabužius ir pinigus namo stogo remontui. Laidos kūrėjai išpildė ir vaikų svajonę – padovanojo kelias papūgėles.

Šis reportažas sulaukė ir interneto skaitytojų dėmesio – jis pateko į tv.lrytas.lt mėnesio žiūrimiausių siužetų dešimtuką.

„Džiaugiuosi, kad pradėjome ir plėtojame socialinės publicistikos žanrą, – sakė laidos vedėja R.Janutienė. – Po kiekvienos laidos sulaukiame daug skambučių. Žmonės pasakoja istorijas, o jos vėliau patenka į „Lietuvos ryto“ TV žinių laidas, dienraštį „Lietuvos rytas“, portalą lrytas.lt.“

Stiprybės pamoka

„Man tas pokalbis buvo sunkus. Meluočiau, jei teigčiau, kad įsivaizduoju, ką jis jaučia. Nė velnio nesuprantu, ką reiškia palaidoti savo vaiką. Gyva sulįsčiau į žemę. Klausiau kaip moteris – kaip jis iškentėjo?“ – atvirą pokalbį su legendinės grupės „Antis“ įkūrėju, architektu ir visuomenininku Algirdu Kaušpėdu prisiminė laidos „Kitoks pokalbis“ vedėja A.Kilkuvienė.

Būtent šioje laidoje vyras pirmą kartą atvirai prabilo apie gyvenimą netekus dukters Algės.

„Niekas nesibaigė, viskas tęsiasi. Aš gyvenu šia nelaime ir kiekvieną dieną prisimenu Algę. Priimu tai kaip duotybę, kaip tam tikrą man nežinomą Kūrėjo scenarijų, kuris yra labai skausmingas.

Dažnai pagalvoju, koks tuščias mano gyvenimas be jos. Bet tada bandau sau pasakyti: palauk, palauk, juk tu tik savęs gaili“, – sunkiai tramdydamas ašaras apie kasdienę vidinę kovą pasakojo A.Kaušpėdas.

Vyras sakė paguodą randantis kūryboje, tikėjime ir svečiuodamasis pas savo anūkus – vyresniosios dukters Monikos vaikus.

Laidos kūrėjai vylėsi, kad atviras pokalbis su A.Kaušpėdu padėjo ir laidos žiūrovams, išgyvenantiems silpnumo akimirkų.

Benamis dailininkas

Šiltų istorijų pasiilgusius žiūrovus pakerėjo laidos „Reporteris“ pasakojimas apie benamį, kuriantį unikalius paveikslus tušinuku.

Panevėžyje gyvenantis Rimantas Šaparnis sakė galėjęs tik pasvajoti, kad kada nors jo kūryba sulauks tokio dėmesio.

Po „Lietuvos ryto“ televizijos reportažo benamį užplūdo ne tik norintys įsigyti jo paveikslų, bet ir moterys, siūlančios pastogę bei gyvenimą kartu.

Staiga išpopuliarėjęs panevėžietis, net ir visiškai neturėdamas pinigų, savo kūrinių išparduoti neskuba. Vyras sakė, kad jį labiau džiugina žmonių dėmesys.

Likimas – negailestingas

„Liga nesirenka nei lyties, nei amžiaus. Visi besilaukiantys tėvai tikisi gražiausio, sveikiausio kūdikio, bet gyvenime būna visko.

Nepasirinksi – noriu mėlynakio šviesiais plaukais“, – kalbėjo kaunietė Dalia Daukšienė.

Likimas moteriai buvo negailestingas – ji ir trys jos vaikai serga sunkiomis genetinėmis ligomis. Epilepsijos priepuoliai, astma, sutrikusi kalba, alergija maistui – tai tik dalis vaikų bėdų, apie kurias pasakojo dienraštis „Lietuvos rytas“ ir „Lietuvos ryto“ televizija.

Kai žurnalistai lankėsi Daukšų šeimoje, didžiausias jų galvos skausmas buvo brangiai kainuojantys genetiniai tyrimai.

Nelaimė tapo išbandymu santuokai. Atitolo draugai. Motinai su vaikais teko ištisas savaites praleisti ligoninėje. Vis dėlto praėjus mėnesiui po to, kai buvo papasakota ši istorija, šeimos gyvenime įvyko malonių permainų.

„Šiandien pirma mūsų diena Santariškių klinikose. Tyrimai prasidėjo urmu“, – džiaugsmingai pasakojo D.Daukšienė. Moteris atskleidė, kad ligoninėje guli kartu su vaikais, visiems vienu metu bus atlikti tyrimai.

„Po straipsnio ir reportažo supratau, kiek daug yra nuostabių žmonių. Jie skambina ir klausia, kuo gali padėti. Esame visiems be galo dėkingi“, – sakė trijų vaikų motina.

Beje, padėti šiai šeimai galite ir jūs. Persiųskite savo auką į fondo „Algojimas“ sąskaitą „Swedbank“ LT05 7300 0101 2121 7083, paskirties laukelyje nurodę „Daukšams“.

Vaikai kalbino Dalai Lamą

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį Lietuvą trečią kartą aplankė garsiausias pasaulio vienuolis, Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama XIV. „Lietuvos ryto“ televizija rodė išskirtinį pokalbį su šiuo Nobelio taikos premijos laureatu, kurį kalbino vaikai.

„Kas, jei ne vaikai ir jų nuoširdumas bei paprastumas, galėtų geriausiai padėti perteikti Dalai Lamos ramybę ir skleidžiamas idėjas?“ – apie šį sumanymą sakė televizijos vadovas Linas Ryškus.

Dalai Lama buvo maloniai nustebintas vaikų klausimų. „Veldamiesi į šią avantiūrą žiūrovams norėjome priminti, kad suaugusieji turi ko mokytis iš vaikų. Jie neveidmainiauja, sako tai, ką mano“, – sakė L.Ryškus.

Žiūrovai valdė atlikėjus

Šiais metais „Lietuvos ryto“ televizija pristatė pirmą interaktyvųjį koncertą Lietuvoje. Kartu su bendrove TEO surengtame koncerte „You Do Music“ dalyvavo garsiausi šalies atlikėjai.

O žiūrovai sprendė, kada ir kas turi žengti į sceną ir kokį kūrinį atlikti. Jie taip pat galėjo išmaniaisiais įrenginiais valdyti koncerto scenografiją.

Tris valandas trukusiame koncerte skambėjusios dainos sulaukė daugiau nei 150 tūkstančių žiūrovų balsų.

Žaidynes komentavo ir Arūnas Valinskas

Vasario mėnesį Lietuvos žiniasklaida ypač daug dėmesio skyrė brangiausioms istorijoje žiemos olimpinėms žaidynėms Sočyje.

„Lietuvos ryto“ televizija, pradėjusi olimpinių žaidynių transliacijas, įsiveržė į žiūrimiausių gretas ir tapo trečia televizija pagal žiūrimumą Lietuvoje. Dar labiau nei sudėtingos trasos ir lietuvių startai dėmesį traukė žaidynių komentatoriai, o ypač maloniai nustebino Arūnas Valinskas.

„Idėja, kad ne tik profesionalai gali komentuoti žaidynes, yra tiesiog puiki. Svarbiausia – sudominti žiūrovus ir priversti juos už ką nors sirgti“, – sakė vienas garsiausių visų laikų TV laidų vedėjų Lietuvoje.

Parengė Inga Kievišaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.