Tik per savo vestuves susipažinusi pora: „Į lovą neskubėjome“

TV3 šou „Aklos vestuvės“ trys poros vieni kitus išvydo tik savo vestuvių dieną. Kokie jausmai užvaldė tokiam sprendimui pasiryžusius žmones? Kodėl jie nusprendė prisiekti amžiną meilę ir sumainyti žiedus prieš televizijos kameras?

Pirmąsyk vienas kitą tik per savo vestuves išvydę vilniečiai Aldona ir Andrius gyvena kartu ir džiaugiasi šeimos laime.
Pirmąsyk vienas kitą tik per savo vestuves išvydę vilniečiai Aldona ir Andrius gyvena kartu ir džiaugiasi šeimos laime.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

Jul 12, 2014, 2:06 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:55 AM

Savanorių, pasiryžusių prieš TV kameras oficialiai susituokti su pirmą kartą matomu žmogumi, buvo visas būrys. Psichologų komanda išnagrinėjo jų atsakymus į daugybę klausimų ir atrinko šešis, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Jų santuokos, patvirtintos įrašais civilinės metrikacijos skyriuose, yra juridiškai galiojančios.

Vestuvių ceremonijos vyko pagal visas taisykles – nuotakos pasipuošė baltomis suknelėmis, jaunikiai – elegantiškais kostiumais. Vestuvių puotos vyko pagal jaunavedžių pageidavimus – vieni troško linksmybių su giminėmis ir draugais, kiti – intymios šventės tik su liudininkais.

28-erių statybos darbų vadovas Andrius ir jo bendraamžė prekybininkė Aldona, 33-ejų pardavimų vadybininkė Inga ir 37 metų šiuo metu mokslus kremtantis Denis bei 33-ejų grilininkas Lukas ir 30-metė Indrė oficialiai tapo sutuoktiniais.

Po vestuvių jaunavedžiai išvyko į povestuvinę kelionę kopinėti medaus, o po kartu praleistų svaigių akimirkų apsigyveno kartu.

Ketinimai – rimti

Viena iš porų – Aldona ir Andrius. Net ir tai, kad abu yra vilniečiai ir bendraamžiai, jie sužinojo tik po vestuvių.

Televizijos projekte ištekėjusi Aldona prisipažino, kad dalyvauti eksperimente ji ryžosi viską rimtai apgalvojusi.

„Nusprendžiau, kad užtenka senmergiauti, reikia susirasti antrąją pusę, ištekėti, kurti šeimą ir gimdyti vaikus“, – neslėpė moteris. Jos apsisprendimą dalyvauti šou paskatino ir motina. Būtent ji paragino Aldoną užpildyti anketą.

Aldona jau yra patyrusi netekčių – jos tėvas miręs, o avarijoje žuvo širdies draugas. Su kitu vaikinu mergina išsiskyrė.

Kai sužinojo, kad yra atrinkta į projektą, Aldona prisipažino pajutusi nerimą ir virpulį. Tačiau išgirdusi, kad tai nėra tik žaidimas, apsidžiaugė. Galbūt paslapčia tikėjosi, kad jai išties pasiseks?

„Dabar jau galiu pasakyti, kad pasisekė“, – nedvejojo jauna moteris.

„Kiekviena mergina mintyse yra susidėliojusi, kaip turi atrodyti jos išrinktasis ir būsimų vaikų tėvas, taip pat ir aš. Apie savo įsivaizduojamą vyrą pasakojau psichologams. Turėjau atsakyti į begalę klausimų, kaip elgčiausi vienoje ar kitoje situacijoje“, – apie projekto eigą iki vestuvių pasakojo Aldona.

Jaudinama akimirka

Pasakodama apie tai, ką jautė tą akimirką, kai išvydo savo būsimąjį vyrą, Aldona ir dabar truputį jaudinasi.

„Naktį prieš vestuves miegojau ramiai, tačiau vestuvių rytą, kai vilkausi nuotakos suknelę ir pradėjau ruoštis ceremonijai, prasidėjo nervinis drebulys ir nerimas. Bet juk jaudinasi visos nuotakos“, – pasakojo Lietuvoje dar nematyto eksperimento dalyvė.

Jai įsiminė akimirka, kai, išvydęs būsimosios žmonos jaudulį, Andrius paėmė už rankos ir švelniai paguodė: „Na, ir ko tu taip drebi? Nusiramink.“

„Pamačiusi Andrių apsidžiaugiau, simpatiją jam pajutau nuo pat pirmų akimirkų, – sakė moteris. – Bendraudama su psichologais pabrėžiau, kad vyro išvaizda man nėra svarbiausias dalykas, buvau susikūrusi ir psichologinį, ir fizinį vyro portretą. Jis beveik atitiko mano modelį. Psichologai sakė – 98 procentais.

Net mano draugės per vestuves buvo nustebusios, kad taip tiksliai pataikiau.“

Pasibučiavo tik per vestuves

Ar Aldonos motina, energingai skatinusi dukrą dalyvauti šiame projekte, vėliau nepasigailėjo dėl tokio savo sprendimo?

„Mama pasakė, kad jei aš būsiu laiminga, tuomet ir ji bus laiminga“, – pasakojo Aldona. Jos motina televizijos projekto kūrėjų surengtose dukters vestuvėse, vykusiose Vilniuje, ant Liepkalnio kalvos, dalyvauti negalėjo dėl asmeninių priežasčių.

Per „Aklas vestuves“ ir nuotakos, ir jaunikio veidai buvo nutvieksti šypsenos. Jas matė ir televizijos žiūrovai.

Pora pasibučiavo jau susituokusi? „Taip, bučiavausi jau su savo vyru“, – juokėsi Aldona, po santuokos prie savo mergautinės pavardės pridėjusi ir vyro pavardę – Maskaliūnaitė-Poleikienė.

Į lovą neskubėjo

Po iškilmingos ceremonijos ir pirmųjų bučinių Aldona ir Andrius puolė pažindintis.

„Apie ką pirmiausia kalbėjomės? Apie viską – apie ką tik įvykusią ceremoniją, apie gyvenimą. Reikėjo supažindinti su draugais, užimti svečius.

Bendrauti ir žvelgti į akis savo vyrui buvo labai malonu, – džiugiai bėrė Aldona ir prisipažino, kad kone iki paryčių jie prašnekėjo ir visą pirmąją vestuvių naktį. – Nors mums buvo paskirti apartamentai, beveik nemiegojome, kalbėjome, kalbėjome, o vėliau dar išėjome į miestą pasivaikščioti. Laiką leidome labai kultūringai. Ir nieko daugiau.

Juk mes susituokėme ne taip, kaip visos poros, tad nusprendėme į lovą neskubėti. Manau, kad vyras, gerbiantis savo moterį, tikrai gali pakentėti.“

Po vestuvių televizijos eksperimento kūrėjų išsiųsti į saulėtąją Turkiją kopinėti medaus jaunavedžiai patyrė visko. „Kaip ir bet kurioje šeimoje, buvo ir ginčų, ir saldžių akimirkų“, – neslėpė Aldona.

Dėl ko labiausiai nesutarė jaunavedžiai? „Galbūt kelionėje labiau atsiskleidė mūsų charakteriai, buvo nesutarimų dėl intymių dalykų, – neslėpė moteris. – Vis dėlto visas problemas išsprendėme ir, kaip matote, iki šiol esame kartu.“

Pora apsigyveno kartu

Aldona prisipažino, kad buvo apmąstymų akimirkų, ar teisingai pasielgė ir ar Andrius yra būtent tas žmogus, su kuriuo ji galės ilgai ir laimingai gyventi.

„Reikia ilgiau pagyventi, tuomet viskas ir bus matyti. O kaip bus ateityje, niekas nežino. Juk poros skiriasi ir po 10, ir po 20 bendro gyvenimo metų“, – svarstė jauna moteris, į kurios butą Vilniuje atsikraustė jos teisėtas vyras.

Šeiminį gyvenimą ši pora gyvena ne tik prieš televizijos kameras. „Visi jausmai, ir kuriuos matėte, ir kurių televizija neparodo, yra tikri, nuoširdūs, – atvirai kalbėjo Aldona ir pasidžiaugė, kad šis projektas pranoko visus jos lūkesčius. – Ar esu įsimylėjusi? Gal dar ne, per trumpas laiko tarpas. Bet susižavėjusi tai tikrai.“

Žmona laukia su vakariene

Džiaugsmo, kad rizikingas žingsnis baigėsi taip laimingai, neslėpė ir Aldonos vyras Andrius Poleika.

Po darbo į namus grįžtančio vyro žmona laukia su vakariene. Šeimininką džiaugsmingu amsėjimu pasitinka dabar jau du keturkojai – televizijos šou susituokusios poros šunys taip pat gyvena kartu.

„Iš pradžių truputį pasipyko, pasikandžiojo, mat maniškis – tigrinis bokseris – yra gerokai didesnis už Aldonos mišrūną, paimtą iš prieglaudos. Bet dabar abu žaidžia ir džiaugiasi vienas kito draugija“, – apie dievinamus keturkojus pasakojo vyras.

Po vedybų Andriui teko pakeisti kai kuriuos viengungiškus įpročius. „Dėl kojinių ginčų nekyla, buvau sau pasižadėjęs, kad vedęs būsiu tvarkingesnis“, – juokėsi vyras, su naująja žmona po truputį bandantis glūdinti aštrius kampus.

Svajojo sukurti šeimą

Televizijos eksperimente jis, kaip ir Aldona, nusprendė dalyvauti turėdamas rimtų ketinimų – sukurti šeimą. „Maniau, jei nepavyksta kitokiais būdais, gal pavyks tokiu?“ – svarstė jis.

„Tėvų nebeturiu, gyvenau su močiute, kuri jau seniai siekė mane apvesdinti, – juokdamasis pasakojo Andrius. – Dabar ir ji džiaugiasi, kad turės pagalbininkę, galės kartu uogauti, grybauti.“

Vyras prisipažino, kad tą akimirką, kai turėjo pirmąsyk išvysti savo nuotaką, vis dėlto nerimavo ir jaudinosi.

„Bijojau, kad mergina man gali nepatikti savo išvaizda, bendravimo manieromis, pomėgiais, – pasakojo „Aklose vestuvėse“ žmoną suradęs vyras. – Nors psichologai žadėjo parinkti pačią geriausią, apie mano svajonių merginos išvaizdą jie kažkodėl neklausinėjo.“

Išvydęs būsimąją žmoną Andrius prisipažino lengviau atsidusęs – jam Aldona patiko, o ir bendrauti su ja išsyk buvo lengva.

Andrius nesivaržė nei pabučiuoti žmonos, nei bendrauti intymiau. „Juk abu buvome vienodi, nepažinojome vienas kito, tad ko čia varžytis? Be to, nesu iš tų, kurie ieško žodžio kišenėje. Gal dėl to visą pirmąją naktį ir prašnekėjome, – pasakojo jis. – Nebuvo akimirkos, kad neturėtume ką pasakyti vienas kitam.“

Vyras jau galvoja ir apie vaikus

Turkijoje apgyvendintas kartu su beveik nepažįstama savo žmona vyras prisipažino nesivaržęs: „Nesu piemuo, moterų nebijau. Dėl to, kad apsigyvenome kartu, jokių nepatogumų nepajutau.

Ir Aldona nėra jauniklė, manau, kad gyvenime taip pat šio to mačiusi.“

Vedęs vyras iki šiol nesigaili rizikingo žingsnio. „Labai norėjau šeimos ir ją turiu, tik dar nevisiškai suformuotą“, – dėstė Andrius, turėdamas galvoje vaikus. Tačiau apie juos su žmona pasikalbėti dar nespėjo. Kaip ir nespėjo susidėlioti savo jausmų – dar per mažai laiko praėjo.

Kol kas jaunavedžiai mėgaujasi gražiais santykiais ir savarankiškai planuoja laisvalaikį. Praėjusį savaitgalį juodu buvo nulėkę prie Baltijos jūros, į Šventąją, pasimaudyti ir pasilinksminti Egidijaus Dragūno-Selo koncerte Klaipėdoje.

Ir mylisi, ir skiriasi

Prieš TV kameras susituokusiųjų gyvenime pasitaiko ir kivirčų. Dėl intymių dalykų taip pat. Projekto rengėjai mano, kad viena pora greičiausiai pasuks savais keliais. „Jeigu taip atsitiktų, šiame šou skyrybų statistika vis tiek būtų geresnė nei visoje Lietuvoje, kur išyra 40 proc. porų“, – teigė projekto režisierius ir prodiuseris Mindaugas Meškauskas.

– Ar apie visas tris „Aklose vestuvėse“ susituokusias poras galima pasakyti, kad kirvis atitiko kotą? – paklausiau M.Meškausko.

– Kol kas puikiai sekasi dviem poroms – Andriui ir Aldonai bei Ingai ir Deniui. Na, o trečioji jaunavedžių pora Indrė ir Lukas, regis, iki šiol neranda bendros kalbos.

Inga ir Denis taip artimai bendrauja, tarsi jie būtų kartu pragyvenę kelerius metus, kaip seniai sulipusi pora. Na, o dėl Andriaus su Aldona, neslėpsiu, džiūgauja visa mūsų kūrybinė komanda.

– Kaip jums pavyko prisikalbinti žmones tokiam netikėtam eksperimentui? Vedyboms žmonės nesiryžta net po kelerių bendro gyvenimo metų, o šiame projekte jie tuokėsi net nematę vienas kito.

– Ieškojome vienišų žmonių, norinčių surasti savo antrąją pusę, nutraukti vienatvę ir pasiryžusių rimtiems santykiams.

Iš karto nenorėjome jų išgąsdinti pasakydami, kas jų laukia. Atrankose kalbindami norinčiuosius dalyvauti eksperimente stebėjome, kiek jie rimtai tam pasiryžę, kokie jų motyvai, siekiai.

Stengėmės atsiriboti nuo tokių, kurie tenori pasirodyti televizijoje ar pasilinksminti. Tokius galima atpažinti labai greitai. Atrinktus kandidatus siuntėme pasikalbėti su psichologais – jie išaiškino, koks tai bus eksperimentas.

Žinoma, buvo ir tokių, kurie pabūgo tokio rimto gyvenimo žingsnio ir pasitraukė.

Iš likusių dalyvių psichologai kruopščiai pagal mokslines metodikas dėliojo ir derino poras, kurios galėtų būti kartu. Negana to, poros turėjo ne tik atitikti reikalavimus, bet ir norėti filmuotis.

– Daug televizijos žiūrovų vis dėlto nepatikės, kad tai tikra civilinė santuoka ir nurašys kaip surežisuotą šou.

– Visos trys santuokos tikros, jaunavedžiai turi santuokos liudijimus.

– Pagal jūsų sutartį poros gali po mėnesio apsigalvoti ir išsiskirti. Argi pagal Lietuvos įstatymus įmanoma taip greitai nutraukti santuoką?

– Geri skyrybų advokatai gali viską.

– Kaip manote, ar projekto kūrėjai turės išlaidų advokatams?

– Regis, viena pora vis dėlto negalės gyventi kartu. Tačiau tai mūsų negąsdina. Lietuvoje išsiskiria apie 40 procentų šeimų.

Jei mūsų projekte išsiskirs viena pora, mes vis vien nepralenksime statistinio skyrybų vidurkio.

– Mūsų tikslas – sudaryti galimybę žmonėms suartėti. Siekiame, kad užsimegztų dialogas, kad jie pažintų vienas kitą, išmoktų gilintis į tarpusavio santykius.

Mes juos atsargiai stebime ir pasakojame jų istorijas, kurios galbūt įkvėps ir kitus vienišus žmones žengti pirmąjį žingsnį. Juk per atrankas visi pasakoja, kokie jie vieniši, užsiėmę ir kaip per darbus neturi laiko susirasti antrosios pusės. Galbūt pamatę šį projektą žiūrovai patikės tikra meile.

– Ir tuo, kad net televizijoje ne viskas surežisuota?

– Šį kartą jų santykiai, sprendimai ir emocijos tikros.

– Esate vienas iš piršlių?

– Galima sakyti, taip. Man buvo labai smalsu, kaip jaunavedžiai reaguos, kai pamatys vienas kitą. Prieš vestuves ilgai kalbėjausi su jais, teko raminti, guosti.

Juk jaudinosi abi pusės – ir vyrukai, ir merginos. Atvirai sakant, ne mažiau jaudinausi ir aš. O per tą jaudulį galėjo įvykti visokių netikėtumų.

– Ar jų buvo?

– Priešingai – buvo netikėtai gražu. Pirmieji susituokė Inga ir Denis, nors iš pradžių jie psichologams kėlė nemažai ginčų. Tačiau kai jaunavedžius pamatė giminės ir artimieji, kurie buvo sukviesti į vestuves, visi džiaugėsi, kad jie tinka vienas kitam. Niekas nepasakė nė vieno žodžio prieš.

O štai Indrė ir Lukas neslėpė nusivylimo vienas kitu. Galbūt jų lūkesčiai ar reikalavimai vienas kitam buvo per dideli.

– Ar visi šie žmonės prieš tai nebuvo vedę?

– Buvo vedęs ir išsiskyręs Denis, taip pat ir Indrė, kuri augina vaiką. Sutuoktiniai šiuos dalykus jau žino. Pirmą dieną po vestuvių jie apie tai pasisakė vienas kitam. Tačiau šis projektas pasakoja ne apie jų asmeninį gyvenimą, kurį gyveno iki šiol, o apie naujus santykius.

– Nebuvo nei barnių, nei ašarų?

– Jie pykstasi, ginčijasi, nesutaria, taikosi. Barasi dėl drabužių spalvos, dėl ne vietoje padėto puodelio, galų gale dėl sekso. Manau, kad žiūrovai lengvai atpažins, kas yra tikra.

– Šou parodo ir intymias porų akimirkas?

– Pirmosios nakties jų miegamuosiuose nefilmavome, bet žinojome, ką veikia jaunavedžiai. Tiesa, Lukas su Indre užsakytuose apartamentuose nenakvojo – kiekvienas išvyko į savo namus. Kitą rytą jie susitiko pas psichologą.

Na, o per medaus mėnesį Turkijoje Andrius su Aldona ginčijosi dėl intymaus gyvenimo – vyras pareikalavo, kad ji atliktų žmonos pareigą. Tačiau sprendimą jie rado patys. Į šiuos reikalus mes nesikišome.

– Ar jie gyvena kartu?

– Inga su Deniu gyvena kartu nuomojamame bute, Andrius atsikraustė pas savo žmoną Aldoną, o Indrė su Luku ir toliau gyvena atskirai savo būstuose ir susitinka tik psichologų kabinete. Gali būti, kad netrukus jie jau varstys advokatų kabinetų duris.

– Kas sukūrė šį projektą?

– Projektą sukūrė danai. Pernai jie pirmąsyk nufilmavo ir parodė laidą savo šalyje. Beje, iš trijų jų šou sutuoktų porų viena gyvena iki šiol. Projekto licencijas jau nusipirko amerikiečiai, vokiečiai ir kitų šalių atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.