„Pavojingas ginklas“. Žinomi žmonės – karinėje tarnyboje

Oro gynyba, išminuotojų darbas, snaiperių rengimas, objekto šturmas, šaudymas, ginkluotės paruošimas kovai - tai tik dalis išbandymų, kuriuos įveikti pasiryžo Lietuvos garsenybės - aktoriai, atlikėjai, žurnalistai ir kiti žymūs žmonės.

„Pavojingas ginklas”. V.Baumila.
„Pavojingas ginklas”. V.Baumila.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:02 PM

Portale lrytas.lt startuoja naujas internetinės televizijos projektas „Pavojingas ginklas”, kurio dalyvius krašto gynybos subtilybių moko Lietuvos kariuomenė. Šie siužetai bus rodomi antradieniais.

„Šalis yra stipri tiek, kiek stiprūs jos žmonės. Ne geležis ir parakas, nors ir jie yra svarbūs, o savo Tėvynę mylintys ir ją ginti pasiryžę lietuviai. Tokia yra šio ciklo kertinė mintis“, - sakė portalo lrytas.lt redaktorius Liudas Dapkus.

Pavojingas ginklas – tai žmogus, pasiryžęs susidoroti su jam metamais iššūkiais, į šalį padėjęs telefoną bei kitus kas dieną naudojamus patogius daiktus ir pasinėręs į kariuomenės mokyklą, kur sužino, kaip gyvena ir dirba kariai, pasimoko krašto gynybos elementų.

„Žinoma, projekto dalyviai per dieną kariais netaps, bet mūsų tikslas parodyti, kad naujai įgytos žinios gali tapti pavojingu ginklu prieš bet kokį potencialų priešą, kad tai sukelia patriotiškus jausmus ir, kad mūsų garsenybės supranta, kaip tai yra svarbu,”,- kalbėjo šio išskirtinio projekto prodiuserė Edita Katauskienė.

„Po tikro susidūrimo, kai pamačiau, ko yra mokomi kariai, supratau, kad man pačiam tai buvo nemažas iššūkis. Kuopos vadas liepia tūpti – tu tūpi, liepia šauti – šauni. Tai ne tik ugdo discipliną, bet ir moko pagarbos. Aš linkėčiau kiekvienam išmėginti kariuomenės kasdienybę, nes po visko užplūsta ne tik pasididžiavimas, bet ir daugybė gerų emocijų,“ – įspūdžiais dalijosi atlikėjas Vaidas Baumila, pirmas priėmęs Lietuvos kariuomenės iššūkius.

Pratybų Rukloje metu jis gavo užduotį – kartu su būriu atgauti priešo užimtą pastatą. Kaip jam sekėsi, sužinosite jau antradienį lrytas.lt portale.

Vienas populiariausių šalyje atlikėjų Paulius Sinkevičius, kitaip žinomas kaip grupės „Electronic I“ narys, po jam surengtų pratybų rimtai susimąstė tapti kariu savanoriu: „Aš nežinojau, kad viskas vyksta būtent taip. Tai ką patyriau šiandien atmintyje išliks ilgam. Aš tikrai galvoju, kad kariuomenėje reiktų pabūti ne vieną dieną ir netgi mąstau apie savanorystę.

Kariškiai gyvena visai kitaip nei įsivaizdavau. Manau, kad visus tuos, kurie nusižengia moralinėms vertybėms, visuomenės taisyklių normoms, tačiau nepažeidžia įstatymų reiktų privalomai siųsti atlikti karinės tarnybos, tai pakeistų jų pasaulėžiūrą ir elgseną.“

Pirmieji projekto „Pavojingas ginklas“ dalyviai iš arti pamatė, ką iš tikrųjų reiškia būti kariu. Su išbandymais susidūrę internetinės laidos herojai visi kaip vienas sako, kad išmokti ginti savo šalį yra ne tik svarbu, bet ir įdomu. Tarp jų minėti Vaidas Baumila ir „Electronic I“ narys Paulius Sinkevičius, aktoriai Ineta Stasiulytė ir Leonardas Pobedonoscevas, žurnalistas Arnoldas Lukošius, sportiškos projekto „Kitokios” narės Greta Lebedeva ir Indrė Burlinskaitė. Išbandyti save šiame projekte taip pat pasiryžo Aleksandras Pogrebnojus, Saulius Siparis, Benediktas Vanagas, Karina Krysko - Skambinė, Andrius Tapinas ir daugybė kitų savo šaliai neabejingų žmonkių.

Stebėti, kaip garsenybėms sekasi atsisakyti patogumų ir dienai tapti pilnaverčiu kariu, klausyti pulko vadų komandų, o neretai išgirsti ir griežtų komandų galėsite jau nuo rugpjūčio 12 dienos mūsų portale.

Mes ginsime Lietuvą! Ar ginsi ją tu?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.