Buvusi naktinių klubų šokėja lietuvė meldžiasi Alachui

Lietuvoje retai kada galima pamatyti musulmoniškais rūbais dėvinčių moterų. Na, o Londone, kuriame knibžda, rodos, viso pasaulio tautos ir kultūros, musulmonai jau nieko nestebina. Tačiau šį kartą socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ per LRT televiziją pasakos apie lietuvę, pakeitusią savo tikėjimą ir besimeldžiančią Alachui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:28 PM

Daiva Keršytė Lietuvą paliko prieš 14 metų. Šiandien moteris sako: „Norint pakeisti gyvenimą, reikia pasiekti dugną, į jį atsitrenkti ir pradėti kilti aukštyn.“ Būdama dar moksleivė Daiva naktimis dirbo naktiniuose klubuose „Go-go“ šokėja. Naktinio gyvenimo kvaitulys, linksmybės, alkoholis, vyrų dėmesys... Moteris prisimena, jog kartą vos netapo seksualinio maniako auka. Daiva pripažįsta, jog tuo metu Lietuva dar nebuvo subrendusi jai - nuolatiniai aplinkinių priekaištai dėl aprangos, elgesio ir dėl esą stiprtizo šokėjos karjeros. Vos tik pasitaikė galimybė išvažiuoti, moteris ja pasinaudojo.

Netrukus pasimetusi lietuvaitė Londone susipažino su tame mieste gimusiu ir augusiu pakistaniečių sūnumi. Būsimas Daivos vyras žadėjo, jog tapusi viena iš jų ji sustiprės dvasiškai, o būtent to ir troško merginos siela. Praėjus penkiems mėnesiams Daiva ištarė „siachada“ ir išpažino Alachą. Šiandien moteris viena augina du vaikus, nes greitai įsiplieskusi meilė užgeso. Tačiau netikėtai atrasta sielos ramybė tolimųjų rytų religijoje niekur nedingo ir moteris iki šiol dėvi hidžabą, meldžiasi penkis kartus per dieną bei valgo Halal maistą - tai, ką leidžia islamo religija.

Antrasis laidos „Emigrantai“ reportažas iš Vokietijos, Hamburgo. 27 metų Kazimieras Lietuvoje savo verslą kūrė begales kartų: prekiavo mašinomis, baldais, rūbais, bandė užsiimti ūkininkyste, augino sliekus. Praėjus septyneriems nesėkmingiems bandymų metams vyrukas pasinaudojo emigracijos pasiūlymu ir išvyko į Vokietiją. Ten reikėjo užsiimti vadyba ir surasti atvykusiems nekvalifikuotiems emigrantams darbininkams gyvenamąjį būstą. Pasirodo, viskas nebuvo taip parasta, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio - vokiečiai nenori nuomoti savo butų juodadarbiams emigrantams. Kazimierui teko nemažai įdėti laiko ir pastangų. Per metus su puse vyras įdarbino ne vieną dešimtį tautiečių, ne vienam padeda ne tik finansiškai, bet ir morališkai. Kartą jaunajam vadovui teko iš savo kišenės sumokėti daugiau nei 15 tūkstančių eurų, kai vieno objekto valdžia nusprendė neatsilyginti už atliktą darbą.

„Emigrantai“ - apie gyvenimo klystkelius ir sąžiningą darbą svetur, antradienį 18:50 per LRT televiziją. Reportažus rengė Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.