„Patriotai“ su Rūta Janutiene į eterį grįžta su trenksmu

Laidų pėdsakais pradėti ikiteisminiai tyrimai, ūkininkams grąžinta žemė, iš darbo išmesti netikę valdininkai, paviešinta tai, ko nedrįsta viešinti kiti. „Lietuvos ryto“ televizijos laida „Patriotai“ naujajam sezonui ruošiasi kaip naujam mūšiui už teisingumą ir už mūsų visų teisę žinoti. Po vasaros į TV eterį su trenksmų „Patriotai“ su Rūta Janutiene priešakyje sugrįžta jau rugsėjo 30-ąją, antradienį, 21.00 val.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 4:48 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:08 PM

„Mes nekolekcionuojame po mūsų parodytų siužetų iš postų išverstų biurokratų skalpų, nors jų susikauptų nemažai. Mūsų tikslas yra realiai padėti tiems, kurie mūsų komandai patikėjo savo problemas“, – sako laidos „Patriotai“ kūrėja ir vedėja R.Janutienė. Garsi žurnalistė vardija istorijas, kurias paviešinus, jų herojų gyvenimas pasikeitė į gera.

„Rodėm, kaip grupelė nesąžiningų valdininkų Švenčionių rajone iš ūkininkų atėmė jų dešimtmečius dirbtą žemę. Ir ką – pagrindinis herojus neteko darbo tą pačią dieną, teisėtvarka pradėjo tyrimą, bet svarbiausia, valdiškos tarnybos apsigalvojo ir grąžino ūkininkams didesnę dalį žemių. Dėl to tikrai verta keltis paryčiais ir imti filmavimo kamerą“, – sako R.Janutienė.

Kitas laimingai pasibaigęs tyrimas – beraštės močiutės, kurią maustė Vilniaus valdininkai, istorija. Senutę metė iš namų, priskaičiavę skolų. „Kai mes tai paviešinome, įvyko stebuklas, kurį nekantraujame paviešinti. Močiutės namelis yra remontuojamas, o jos skolų išieškojimas sustabdytas. Valio! Smagu viešinti gerus darbus!“ – sako R.Janutienė. Ji taip pat džiaugiasi laidos žiūrovais, kurie smarkiai pagerino našlio Vido Kilijono ir jo dešimties vaikų gyvenimą. „Žmonės aukojo pinigų, drabužių, žaislų, buitinės technikos... Tokios istorijos rodo, kad netiesa, jog žmonėms rūpi žiūrėti tik baisias istorijas apie blogus žmones“, – kalba žurnalistė.

„Man gėda už kolegas, kurie žmogaus problemą, nesėkmę, pralaimėjimą galingesniam, ydą paverčia patyčių objektu. „Patriotai“ yra kitokia komanda, todėl aš čia“, – sako prie R.Janutienės komandos šį rudenį prisidėjusi žurnalistė Saulė Pauliuvienė.

Savo debiutui laidoje S.Pauliuvienė pasirinko moters, kurią Kauno policijos iniciatyva siekiama paskelbti nepakaltinama, istoriją. „Aktyviai teisybės ieškanti ponia netrukus bus paskelbta daržove. Mes pasistengsime, kad šito plano sumanytojams nebūtų lengva“, – ryžtingai nusiteikusi naujoji „Patriotų“ žurnalistė.

„Patriotai“ jau filmuoja naujo sezono laidas, didžioji jų dalis gimsta iš to, kad TV žiūrovai patiki šiai žurnalistų komandai savo problemas. Laidos kūrėjai taip pat rengia kelis sensacingus korupcijos aukštuose politiniuose sluoksniuose tyrimus.

Temas laidos redakcijai siūlykite tel.: 8 5 2657343.

Žurnalistinių tyrimų laida „Patriotai“ su Rūta Janutiene – antradieniais 21.00 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.