TV3 rodys dvigubai daugiau „Simpsonų“ nuotykių

Auksiniam gaubliui nominuotas, visame pasaulyje populiarus ir mylimas, jau 26 sezonus kuriamas animacinis serialas „Simpsonai" turi tūkstančius gerbėjų Lietuvoje. TV3 tiesiog neįsivaizduojama be populiariosios Simpsonų šeimos. Mažųjų žiūrovų pageidavimu nuo šiol TV3 eteryje – dvigubai daugiau „Simpsonų“ nuotykių! Darbo dienomis 14.30 val. laukia po dvi serialo serijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 11:20 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:23 PM

Įdomu tai, kad vienai „Simpsonų“ serijai sukurti prireikia nuo 6 iki 8 mėnesių, o vienu metu yra kuriama 10 serijų. Kiekvieną scenarijų rašo mažiausiai 20 scenaristų.

Visi „Simpsonų“ herojai turi po keturis rankų pirštus. Šią gudrybę animatoriai atrado jau seniai, siekdami sutaupyti laiko piešiant. Pasirodo, skirtumo tarp 5 ir 4 pirštų žiūrovai visai nepastebi, o jei kiekvienam geltonajam veikėjui būtų piešiamas penktasis pirštas, tam būtų prireikę net 250 000 papildomų darbo valandų. Įdomu tai, kad 5 pirštus turi tik Jėzus. „Simpsonai“ geltoni ne be priežasties: perjunginėjant kanalus geltona spalva yra lengvai pastebima.

Simpsonų šeimyna nesensta: mažylė Megė jau daugiau nei 25 metus yra kūdikis, Houmeris su Mardže „įstrigę“ ties ketvirtos dešimties pabaiga, Bartui – visada 10 metų, o Lisai – 8-eri. Jei Houmeris būtų tikras žmogus, realybėje jis svertų maždaug 105 kilogramus.

„Simpsonų“ veiksmo vieta – Springfildo miestelis – buvo pasirinktas dėl itin dažno pavadinimo. Jų JAV yra net 121. Parašyti teminę animacinio serialo melodiją, kuri skamba jau daigiau nei 20 metų, muzikantas Danny Elfmanas 1989 metais užtruko vos 2 dienas.

Neįtikėtina, bet Houmerio mėgstamiausia frazė „Doh!“ buvo įrašyta į Oksfordo anglų kalbos žodyną. Houmeris kiekvienoje serijoje negaili sparnuotų pasisakymų, tokių kaip: „Tikiuosi, išmokai šią pamoką, Liza. Niekad nepadėk kitiems“, „Tu pabandei, ir tau nepavyko. Patarimas – niekada nebandyk“, „Dieve mano! Ateiviai! Meldžiu, neėskit manęs, aš turiu žmoną ir vaikų. Ėskite juos!“, „Liza, vampyrų nėra, kaip ir elfų, gremlinų ir eskimų“, „Sūnau, jei tikrai nori ko nors pasiekti gyvenime, – sunkiai dirbk. O dabar užsičiaupk. Tuoj skelbs laimingus loterijos skaičius.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.