Vėžiu sergančio berniuko motina: „Valstybė rankos neištiesia“

Jau pusantrų metų Danutos Baranovskos šeima išgyvena tai, ko negalėjo susapnuoti net baisiausiame sapne. Jų devynmetis sūnus Martinas serga desmoplastinių smulkiųjų apvaliųjų ląstelių naviku, kitaip tariant, reta vėžio forma. Vaikui diagnozuota ketvirtoji stadija.

Sunkiomis ligomis sergantys vaikai dažnai gydomi iš suaukotų pinigų.
Sunkiomis ligomis sergantys vaikai dažnai gydomi iš suaukotų pinigų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2014, 11:35 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 6:06 PM

LNK pokalbių laidos „Valanda su Rūta“ studijoje Danutos šeimos tragedija nebuvo vienintelė, kuri sukrėtė studijos svečius. Kita pašnekovė Rasa Kėvalienė į laidą atvyko su savo penkiolikmete dukra Aušrine, kuriai prieš dvejus metus buvo diagnozuota žandikaulio sarkoma – labai piktas vėžys. Ir Danuta, ir Rasa pasakojo, kad nutikus bėdai jų šeimose, jos pagalbos sulaukė ne iš valstybės, kuriai moka mokesčius, o iš pašalinių žmonių. „Kai nutinka bėda, mūsų šalyje svetimi žmonės greičiau išties pagalbos ranką nei valstybė “, - kalbėjo moterys. Danuta su Rasa prisipažino, kad buvo nejauku priimti finansinę pagalbą iš pašalinių žmonių.

Tačiau kitam laidos svečiui – skandalingiausiam Lietuvos bedarbiui Zenonui Zebkinui niekur nedirbti ir gyventi iš savo sugyventinės minimalios algos ne tik yra normalu, bet ir labai patogu. „Aš nenoriu dirbti pas ūkininkus po 14-15 valandų per dieną už minimalią algą. Aš juk ne koks darbinis gyvulys ar vergas. Valstybė turi mane išlaikyti“, - įsiaudrinęs kalbėjo Zenonas. Daugelį studijos svečių šokiravo ne tik garsiojo bedarbio gyvenimo tiesos, bet ir jo advokatas Stanislovas Tomas, kuris atstovauja Zenono interesus ir padavė Lietuvą į Strasbūro teismą dėl priverstinio neapmokestinto darbo. Kitaip tariant, ponas Zebkinas iš namų kojos nekels, kol valstybė nepradės jam mokėti tokios pašalpos, kokios jam reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.