Policijai vis įkliūdavęs D. Johnsonas išmoko įkūnyti pareigūną

Dar nesulaukęs 17 metų jis buvo devynis kartus įkliuvęs teisėsaugai už vagystes ir muštynes. Galbūt dėl to, kad nuo paauglystės turėjo progą iš arti stebėti policininkų darbą, Dwayne’as Johnsonas (42 m.) taip puikiai įkūnijo pareigūną veiksmo trileryje „Greiti ir įsiutę“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2014, 6:33 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:39 PM

Dwayne’as Johnsonas yra patekęs į Guinnesso rekordų knygą kaip didžiausią honorarą už pirmą pagrindinį vaidmenį gavęs aktorius, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

2002-aisiais už pasirodymą Chucko Russello fantastiniame filme „Skorpionų karalius“ jis susižėrė 5,5 milijono JAV dolerių.

Šiurkštus ledo ritulininkas Derekas („Dantukų fėja“), su kuriuo susidūrę varžovai priversti rankioti dantis, nenugalimasis pusdievis Heraklis („Heraklis“), šaunusis pareigūnas Hobsas („Greiti ir įsiutę“) – šie ir kiti vaidmenys 194 cm ūgio, raumeningo sudėjimo D.Johnsonui pelnė Naujojo Arnoldo Schwarzeneggerio pravardę.

Bičiuliai juokauja, kad Dwayne’as gimęs ringe. Aktoriaus tėvas Rocky Johnsonas buvo garsus imtynininkas, o motina Ata Maivia rūpinosi varžybų, kuriose pasirodydavo sutuoktinis, finansiniais ir organizaciniais reikalais.

Tad nieko nuostabaus, kad būdamas vaikas Dwayne’as susižavėjo sportu.

Berniukas puikiai žaidė amerikietiškąjį futbolą, buvo mokyklos lengvosios atletikos ir imtynių komandų narys. Ir, žinoma, nuolat stebėjo tėvo kovas.

„Kada nors ir aš tapsiu nenugalimas kaip tėtis!“ – draugams prisiekinėjo Dwayne’as.

Johnsonai nuolat kraustėsi iš vienos Amerikos vietos į kitą. Iki 17-ojo gimtadienio Dwayne’as jau buvo pagyvenęs 15-oje valstijų.

Nors Rocky buvo garsus ir dalyvaudavo varžybose, pinigų trūko nuolat – beveik visą vyro uždarbį surydavo kraustymasis iš vienos valstijos į kitą.

Dėl tėvų užimtumo Dwayne’as jautėsi vienišas. Štai kaip Holivudo žvaigždė prisimena savo paauglystę: „Devyni suėmimai už vagystes ir muštynes – tokį kraitį sukaupiau iki 17 metų. Jei ir toliau viskas būtų tai klostęsi, būčiau atsidūręs už grotų. Man pasisekė – pasitaikė geras amerikietiškojo futbolo treneris ir laiku įkrėtė proto.“

Ringe D.Johnsonas debiutavo prisidengdamas Rocky Maivios slapyvardžiu (jis sujungė tėvo vardą Rocky ir senelio Peterio pavardę Maivia).

Tačiau publikai greitai atsibodo teigiamas vaikinas, nelaužantis taisyklių ir nesiveliantis į skandalus. Tai nedarė įspūdžio ir prie blogiukų įpratusioms merginoms.

Tuomet D.Johnsonas nusprendė padaryti pertrauką, o sugrįžęs iš esmės pakeitė savo įvaizdį.

Jis tapo šiurkštus, ieškantis priekabių ir spjaunantis į taisykles. „Tikra uola (The Rock)“, – džiūgavo auganti gerbėjų minia.

Publika greitai įvertino D.Johnsono pokyčius, o jo karjeros kreivė šovė į viršų, mat kino prodiuseriai užvertė įdomiais pasiūlymais.

Žiūrovai iškart pamėgo atšiaurų D.Johnsoną. Raumeningas vyrukas ėmė filmuotis ir veiksmo trileriuose, ir istorinėse juostose, ir komedijose.

Daugybė moterų ėjo iš proto dėl gerai sudėto tamsaus gymio aktoriaus, tačiau tai jam buvo nė motais.

Mat būdamas 20-ies D.Johnsonas susipažino su žavia kubiete Dany Garcia, o po septynerių metų draugystės ją vedė. 2001-aisiais pora susilaukė dukters Simonos Alexandros.

„Pavyzdingas šeimos vyras“, „stipriausias Holivudo tėvas“, – tokių ir panašių komplimentų D.Johnsonui negailėjo spauda.

Tačiau net ir ideali sąjunga ėmė aižėti, o 2007-ųjų vasarą sutuoktiniai paskelbė nebegyvensiantys kartu.

„Nusprendėme likusią gyvenimo dalį būti geriausi draugai“, – pareiškė Dwyne’as ir Dany.

Jokių barnių, ginčų, skandalingų turto dalybų ir viešų įžeidinėjimų.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.