Kieto vyruko etiketės Pierce’as Brosnanas nenusiplaus

Trileriuose apie šnipus teigiama, kad buvusių agentų nebūna. Ši taisyklė ypač galioja aktoriui Pierce’ui Brosnanui, kuris tris kartus įkūnijęs garsiausią pasaulyje agentą 007 – Džeimsą Bondą (1995 m. „Auksinė akis“, 1997 m. „Rytojus niekada nemiršta“ ir 1999 m. „Ir viso pasaulio negana“) užsiklijavo kieto vyruko etiketę. Jos nenuplauna nei romantiškos dramos, nei komedijos („Ilgas kelias žemyn“, „Meilės punšas“, „Ir kaip ji viską suspėja“ ir t.t.). Vis tiek maloniausia žiūrėti, kai jis su pistoletu rankoje ir gražia mergina prie šono, nors tu ką!

Aktoriui Pierce’ui Brosnanui kietų vyrukų vaidmenys tinka.
Aktoriui Pierce’ui Brosnanui kietų vyrukų vaidmenys tinka.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2014-10-20 20:26, atnaujinta 2018-01-25 07:50

Greičiausiai taip pat mąstė ir veiksmo filmų kalvis režisierius Rogeris Donaldsonas, pakvietęs P.Brosnaną atlikti pagrindinio vaidmens įtampos ir veiksmo kupiname trileryje „Lapkričio žmogus“. Aktorius čia įkūnija vieną labiausiai patyrusių ir geriausių CŽV agentų Piterį Devro, rašo „Lietuvos ryto" žurnalas „TV antena".

Bondininkai. Filme „Lapkričio žmogus“ žiūrovai susitinka ne tik su buvusiu Džeimsu Bondu – P.Brosnanu, bet ir viena iš žaviojo agento merginų – aktore Olga Kurylenko. Tiesa, bondianoje šiai 34 m. ukrainiečių kilmės aktorei P.Brosnano glėbyje pabūti neteko. O.Kurylenko 2008 m. vaidino 22-ame filme apie britų šnipą „007. Paguodos kvantas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Danielis Craigas.

Apie dviejų aktorių, nusifilmavusių bondianoje, susitikimą būdavo dažnai juokaujama ir „Lapkričio žmogaus“ filmavimo aikštelėje. „Susitiko du ilgiausios visų laikų kino franšizės pensininkai. Buvęs agentas ir buvusi meilužė“, – šmaikštavo P.Brosnanas per filmo pristatymą Los Andžele.

Parakas. Nors tarp P.Brosnano trofėjų nežiba nei „Oskaras“, nei Auksinis gaublys (šiam apdovanojimui aktorius buvo nominuotas tik du kartus – 1985 m. už vaidmenį seriale „Nancy Astor“ ir 2005 m. už „Matadorą“), jis neabejotinai yra vienas populiariausių pasaulio aktorių.

P.Brosnano laukia mažiausiai septyni kino projektai, kuriuose jis atliks pagrindinį vaidmenį. Visi šie filmai padės jam atgauti reikiamą statusą Holivude. Kaip teigia aktorius, viskas prasidės būtent nuo veiksmo trilerio „Lapkričio žmogus“. Beje, 61 m. aktorius įrodė dar turintis parako – šiame filme visus triukus atliko pats.

Paskutinė užduotis. P.Brosnano herojus „Lapkričio žmoguje“ Piteris Devro – patyręs, puikiai treniruotas buvęs (?) CŽV agentas. Šnipų pasaulyje jis buvo žinomas Lapkričio Žmogaus slapyvardžiu („Ten, kur jis praeidavo, nebelikdavo nieko“, – paaiškino buvęs jo kolega.). Tačiau jau kuris laikas Peteris mėgaujasi užtarnautu poilsiu ir ramiu gyvenimu Šveicarijoje, Lozanoje.

Tiksliau – mėgavosi, bet buvo įkalbėtas atlikti pavojingą užduotį. Piteris negali jos atsisakyti dėl asmeninių priežasčių, tačiau tikisi, kad tai tikrai bus paskutinė užduotis. Per susišaudymą Piteris netenka mylimos moters („Jei nori turėti ką nors mylimo – įsigyk šunį“, – pats moko jaunąjį kolegą Deividą.) ir ryžtasi keršyti. Tačiau asmeninis kerštas virsta pavojingu žaidimu, gresiančiu tarptautiniu skandalu. Mat vienu iš jo priešininkų tampa Rusijos prezidento posto siekiantis Arkadijus Fiodorovas (Lazaras Ristovskis), paskui kurį driekiasi kruvinų žudynių Čečėnijoje šleifas.

Įvykių sūkuryje Piteriui tenka saugoti itin svarbią ir vertingą liudininkę Alisą (O.Kurylenko). Rodos, nieko sudėtingo, tačiau greitai paaiškėja, kad didžiausias jo priešas šioje misijoje – buvęs draugas ir mokinys Deividas Meisonas (Luke’as Bracey). Augant įtarimams dėl visos CŽV agentūros patikimumo, Piteris supranta šį kartą likęs visiškai vienas – pasitikėti negalima niekuo, negalioja jokios taisyklės ir tabu.

Psichologija. „Gali būti žmogus, gali būti žudikas. Bet ir vienas, ir kitas būti negali“, – filosofuoja agentas Devro, įrėmęs pistoletą savo jaunojo priešininko merginai į kaktą. Tačiau žmogiškumo patikrinimo gylis siekia tiek, kiek pjūvis peiliu merginos kojoje.

Lara Kroft. Kaip ir privaloma bet kuriame trileryje, veiksmo čia netrūksta – daužomos ir su pasimėgavimu sprogdinamos mašinos, kas minutę krinta lavonai, čiurkšlėmis trykšta kraujas (jo tikrai daug). Žudo čia beveik visi veikėjai – be skrupulų ir nesulėtintai. Kažkodėl šios scenos gailesčio nekelia, o ilgainiui net pradeda linksminti, ypač kai ekrane pasirodo įspūdingoji žudikė Aleksa, arba rusiškoji Lara Kroft (jei ne dydis, galima būtų panaudoti tuos pačius aptemptus juodus lateksinius drabužėlius, kuriuos vilkėjo Angelina Jolie, įsikūnijusi į garsiąją kapų plėšikę), kurios vaidmuo teko aktorei iš Bosnijos ir Hercegovinos Amilai Terzimehic.

Skaitiklis: 108 minutės su teiginiu, kad net ir kiečiausias slaptasis agentas turi silpnąją grandį. Šiuo atveju ji – 12-metė dukra.

„Lapkričio žmogus“ (The November Man). Veiksmo trileris. JAV, 2014 m. Režisierius Rogeris Donaldsonas. Vaidina: Pierce’as Brosnanas, Luke’as Bracey, Olga Kurylenko, Eliza Taylor, Caterina Scorsone, Billas Smitrovichius, Willas Pattonas, Lazaras Ristovskis.

6,4 balo iš 10

imdb.com lankytojų vertinimas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.