Egzorcistas prabilo apie velnio apsėdimo atvejus Lietuvoje

„Užtenka didesnės kritikos, nuovargio, dar nemalonumų kokių nors – ir staiga tu pasimeti gyvenime. Ir to pasimetimo metu piktajai dvasiai prisiartinti labai lengva. Mes susiduriam su labai galinga, labai protinga būtimi ir nereikia primityviai manyti, kad tai koks nors velniukas iš liaudies pasakų“, – taip apie tikrą patirtį susidūrus su šėtono veikimu pasakoja žinomas Lietuvos kunigas, egzorcistas Arnoldas Valkauskas.

A.Valkauskas prieš porą dešimtmečių ir pats netikėjo velnio apsėdimu.<br>Kadras iš laidos.
A.Valkauskas prieš porą dešimtmečių ir pats netikėjo velnio apsėdimu.<br>Kadras iš laidos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2014, 10:34 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 6:55 AM

Šį penktadienį, lapkričio 7 d., 20.55 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Pasaulis X“ jis prisipažins, kad dar prieš du dešimtmečius pats netikėjo velnio apsėdimu ir tik šyptelėdavo, išgirdęs apie egzorto apeigas.

„Piktosios dvasios veikimas yra daug platesnis. Apskritai čia reikėtų kalbėti, kas yra piktoji dvasia krikščionių mokyme. Ta, kurios pagrindinis tikslas – naikinti, griauti, žudyti, kuri meluoja, apgaudinėja, vagia. Tai dvasia, kuri iš esmės siekia kenkti žmogui“, – tvirtina teologijos mokslų daktaras Valdas Mockela.

„Tinkamai neįvertiname pavojaus, kuris gali slypėti įvairiuose dalykuose. Pavyzdžiui, išsilavinęs žmogus, o namie pristatyta tokių dėžučių kampuose su variniais ūsiukais. Klausiu, kas čia, o jis man sako: „Čia man toks ekstrasensas pasakė, kad tai yra dvasių gaudyklė...“ Jūs man pasakykite, kodėl ta dvasia turėtų į tą dėžutę su tais variniais ūseliais lįsti. Tų prietarų ne vienas, ir visi, kurie jais tiki, mano, kad tai padės jiems tapti laimingiems. Su tokiais dalykais susiduriu kasdien ir matau, kaip žmonės patys save įbaugina ir praranda tikėjimą“, – pasakoja egzorcistas A.Valkauskas.

Kai egzorcizmo apeigų metu žmonės kankinasi, juos tampo traukuliai, jie kenčia skausmus ir elgiasi neadekvačiai, psichiatrai tai aiškina psichologiniu poveikiu. Tokių žmonių pasąmonė sklidina neigiamų emocijų ir tuos neigiamus jausmus žmogus turi suvokti, įsisąmoninti. O suvokęs, be abejo, pasijunta dar blogiau. Tačiau psichiatrijos mokslas negali paaiškinti, kaip egzorcizmo apeigų metu apsėstas žmogus pradeda kalbėti svetima kalba, kurios niekuomet nesimokė.

„Jeigu žmogus yra mokęsis lotynų, prancūzų, ispanų, italų kalbos ir egzorcizmo metu pradeda kalbėti ta kalba, tuomet galima šį procesą paaiškinti remiantis klinikine psichologija arba psichiatrija. Bet jeigu žmogus pradeda kalbėti tokia kalba, kurios niekuomet nesimokė, tai tuomet psichologijos mokslas tikrai neturi atsakymo, kodėl tai vyksta“, – sako psichologijos mokslų daktarė Aistė Diržytė.

Tikri liudijimai apie šėtono apsėstuosius, apie jų fizines ir dvasines kančias, apie tai, kas priveda žmogų prie tokios būsenos ir ar tikrai Bažnyčia pajėgi padėti jam atsitiesti? Visa tai – jau šį penktadienį, lapkričio 7 dieną, 20.55 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją laidoje „Pasaulis X“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?