Humoristė Hana Šumilaitė pravirko - pavargo nuo nepritekliaus

Ko verkia Hana kruvinom ašarom? Kas nutiko šiai garsiai kaunietei? Daug kas iki šiol manė, kad ponia Hana moka tik juoktis. Deja, garsioji humoristė gali ir verkti. Mat apsidairiusi pamatė, jog nieko per gyvenimą neuždirbo.

Hana Šumilaitė.<br>P.Mantauto nuotr.
Hana Šumilaitė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 4:53 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:07 PM

„Mano alga 1100 litų. Pravažinėju į darbą 200, man reikia mokėti mokesčius, man reikia apsirengti“, - laidoje KK2 prisipažino Hana Šumilaitė.

H.Šumilaitė daugybę metų dirbo. Plušo juodai. Daugiau nei 30 metų vadovavo įvairiems meno kolektyvams, o šiuo metu dirba Kauno rajono Ramučių kultūros centro Voškonių laisvalaikio salės teatro „Siena“ ir vaikų teatro „Vitaminas“ režisiere. Be jokių atostogų ir išeiginių.

„Prieš 5 metus buvau Maltoj. Viskas, ką aš sau leidau“, - atsidūsta Hana.

Kas kaltas, kad garbingo amžiaus ponia, nusipelniusi Lietuvos artistė priversta skaičiuoti kiekvieną centą. Kas kaltas, kad solidūs artistai ir menininkai šitaip va nuvaryti? „Rašytojas Levas Tolstojus dar yra pasakęs, kad visi blogi žmonės labai puikiai susivienija, jie kaip gyvuliai, jie jaučia vienas kitą. Ir jeigu atsiranda būdas prasukti kokia nors aferą, tai jie vienas kita iš karto jaučia: kvapas, pinigai, interesai“, - sakė ji.

Hana įtaria, kad euras – tai bankininkų, verslininkų ir valdžiažmogių sąmokslas prieš Lietuvą.

„Esu iš tų žmonių, kurie galvoja, kad tai yra blogis. Kolaborantai daro viską, kad kuo greičiau išnyktų mūsų valstybė, jie gi labai džiaugiasi euru. Bet viskas brangs eurą įvedus. Jau dabar gi pabrangę, matom viską, kaip viskas apvalinama.

Mes tapom kolonija, kurioje bus deginamos šiukšlės, padangos, dabar kol kas mes neįsileidžiam imigrantų, bet padarys, kodėl gi ne? Kokiems vietnamiečiams... Aš taip įsivaizduoju, aš taip jaučiu, jeigu aš klystu, tegul kas nors mane pataiso“, - sakė Hana, šiandien besijaučianti kaip partizanas bunkeryje – vieniša kovotoja už paskutinę lietuviškos žemės velėną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.