Agness Landau šokių partneris: „Mane du kartus ištiko šokas“

Ar stebint TV kameroms drąsiai apkabintumėte transseksualą ir kartu žengtumėte ant parketo? TV3 konkurso „Šok su manimi“ rengėjai ilgai ieškojo partnerio Agness Landau (20 m.). Šokėjas Justas Žilinskas (26 m.) ryžosi ne iš karto.

J.Žilinskas: "Man svarbiausia išmokyti Agness teisingai judėti."<br>T.Bauro nuotr.
J.Žilinskas: "Man svarbiausia išmokyti Agness teisingai judėti."<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

Nov 22, 2014, 8:49 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:29 PM

Gruodžio pradžioje prasidėsiančio konkurso organizatoriai, pakvietę dalyvauti garsiausią Lietuvos transseksualą Agness Landau (anksčiau jis buvo žinomas kaip Raulis Mammadlis), nė nenutuokė, kaip sunku bus rasti šokėją, kuris nepabūgtų kartu pasirodyti ant parketo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

„Jūsų sumanymas puikus, tačiau aš su juo nenoriau turėti nieko bendra. Juk man ir toliau reikės gyventi ir dirbti Lietuvoje“, – maždaug tokius atsakymus išgirsdavo projekto vykdomoji prodiuserė Neringa Kavaliauskienė, siūlydama profesionaliems šokėjams dalyvauti konkurse su Agness Landau.

„Skambinau gal dešimčiai šokėjų. Kreipiausi į žinomus trenerius, prašydama ką nors rekomenduoti, tačiau visų atsakymai buvo panašūs. Visi bijojo neigiamos žiūrovų reakcijos“, – prisiminė N.Kavaliauskienė.

J.Žilinską ryžtis šiai avantiūrai įkalbėjo mylimoji ir šokių partnerė Augustė Vasiliauskaitė (28 m.). Prieš trejus metus šokių aikštelėje susipažinusi pora kas vakarą automobiliu važiuoja pas Agness ir ją atsiveža į šokių salę.

Dažnai jiems tenka palaukti, kol Agness atsakinėja į gerbėjų žinutes. Tuomet prasideda repeticija, kuri paprastai trunka iki vidurnakčio.

– Ar nustebino pasiūlymas konkurse šokti su transseksualu? – paklausiau J.Žilinsko.

– Kai paskambino prodiuserė ir pasiūlė dalyvauti konkurse, apsidžiaugiau, bet išgirdęs, kas bus mano partnerė, patyriau šoką. Pamaniau: kam man to reikia? Aš juk turiu ką veikti.

Atsakiau, kad pagalvosiu, tačiau padėjęs ragelį nutariau, jog neverta prasidėti.

Kai užsiminiau apie tai Augustei, ji ėmė mane įtikinėti: „Kodėl gi ne? Juk visos poros bus vienodos, tradicinės. O jūs – išskirtiniai.“

Sutikau vien dėl to, kad gavau draugės palaiminimą. Susitarėme, kad ji man padės. Kitą dieną paskambinau prodiuserei ir pasakiau, kad galime pabandyti.

– Koks buvo pirmasis jūsų susitikimas su Agness?

– Net nežinojau, kaip reikės su tokiu žmogumi sveikintis – ar vyriškai paspausti ranką, ar kaip nors kitaip.

Kai ją pamačius, išankstinės nuostatos dingo. Iš karto užsimezgė pokalbis, atsistojome į porą ir pradėjome dirbti.

Priimu ją kaip moterį. Sutikęs gatvėje net nesuabejočiau dėl lyties.

– Kaip į jūsų sprendimą reagavo draugai ir pažįstami?

– Skeptiškai. Jie nesupranta, kam man to reikia. Tarp tų, kurie atsisakė šokti su Agness, buvo ir mano pažįstamų. Jie sakė: „Mes nesame nusistatę prieš Agness, tačiau kaip po to turėsime pasirodyti Lietuvos scenose?“ Jie išsigando žmonių reakcijos.

– O jums svarbiau širdies draugės nei visuomenės nuomonė?

– Būtent. Aš su ja tariausi, nes man svarbus jos palaikymas. Žinau, kad daug kas manęs nesupras. Juk gyvename Lietuvoje, kur į kitokius žmones žiūrima kritiškai. Tačiau jeigu kreipsime dėmesį į apkalbas, nieko ir nepasieksime. Jeigu gyvenimas duoda progą, reikia ja pasinaudoti. Tuo labiau kad su Auguste susitarėme visur laikytis kartu – ir repeticijose, ir prieš publiką.

Aš irgi daug ko nesuprantu. Esu tradicinės lytinės orientacijos. Man įdomu sužinoti, kodėl tas žmogus nutarė pakeisti lytį ir gyvenimą, kas jam šovė į galvą.

– Anksčiau apie Agness Landau nebuvote girdėjęs?

– Neseniai su Auguste kaip tik matėme televizijos laidą, kurioje dalyvavo Agness. Tuomet dar pakalbėjome – kokių keistų būna žmonių. Ir še tau – po savaitės gavau pasiūlymą su ja šokti.

– Per konkurso dalyvių prisistatymą, vykusį viešbutyje „Vilnius Grand Resort“, jūsų pora pasirodė prastai. Agness prisipažino, kad niekada nėra šokusi. Jums ją mokyti iššūkis?

– Pamatęs, kaip Agness juda ant parketo, patyriau antrą šoką. Yra žmonių, kurie nešoka, tačiau gyvena aktyviai, sportuoja. Juos išjudinti lengva.

Paklausiau Agness, ką veikia gyvenime. Ji atsakė: „Sėdžiu prie kompiuterio ir valgau.“ (Juokiasi.) Tai ir matyti.

Vis dėlto jau galiu pasidžiaugti pirmaisiais rezultatais – po kiekvienos repeticijos ji juda vis geriau.

Man daug padeda Augustė. Ji pataria Agness, kaip judėti moteriškai. Stumiamės į priekį. Tiesa, sunkiai. Tai tas pats, lyg būčiau pradėjęs treniruoti mažą vaiką ir turėčiau parengti jį varžyboms.

– Ko teko atsisakyti, kad galėtumėte skirti laiko TV šokių projektui?

– Laisvalaikio. Visą jį atiduodame repeticijoms su Agness. Pradėję dieną 10 valandą ryto, baigiame tik vidurnaktį.

Manau, verta. Mes su Auguste labai stengiamės, Agness – taip pat. Todėl net neabejoju, kad sukursime gerų šokių.

– Koks jausmas šokti su moterimi, kuri gimė vyru?

– Mes, lietuviai, esame konservatyvūs, senamadiški. Vakarų šalyse į transseksualus nežiūrima kreivai, niekas nebado pirštais.

Šokių aikštelėje pamirštu, kas ji tokia. Esu treneris ir turiu parengti žmogų šokiams.

– Su Agness bendraujate kaip su vyru ar kaip su moterimi?

– Kaip su moterimi. Juk mūsų šokiuose Agness atlieka moters partiją. Ji yra mano partnerė, o ne partneris.

– O kaip elgiatės už šokių aikštelės ribų? Praleidžiate pirmą pro duris?

– Taip. Pirmiausia eina mano partnerė, tada Agness, o galiausiai aš.

– Išgarsėsite kaip vienas pakančiausių žmonių mūsų šalyje. Ar anksčiau yra tekę susidurti su transseksualais ar homoseksualais?

– Niekada. Tačiau akivaizdu, kad mūsų visuomenėje tokių daugėja. Aš jiems pakantus. Pirštais bado tik nekultūringi.

– Ar susidraugavote su Agness?

– Arbatos nesame gėrę, bet tik dėl laiko stokos. O mano draugė Augustė su ja bičiuliaujasi. Jos pasikalba moteriškomis temomis – apie makiažą, batus, drabužius.

Iš pradžių maniau, kad ji tiesiog neturi ką veikti, todėl ir susigalvojo pasikeisti lytį. O susipažinęs iš arčiau supratau, kad yra ne taip. Ji normali, išsilavinusi mergina, puikiai bendrauja, estetiškai atrodo.

– Kaip jūs pats tapote šokėju?

– Nuo vaikystės taip žavėjausi šokiais, kad pats paprašiau mamos nuvesti pas trenerius.

Penkerius metus šokau sportinius šokius, paskui sumaniau išmėginti jėgas gatvės šokiuose. Irgi patiko. Tačiau po ketverių metų pajutau nostalgiją ir grįžau į sportinius šokius.

Viename šokių projekte susipažinau su Auguste ir susišokome. Dabar esame partneriai ir kartu siekiame karjeros. Mūsų tikslai – pripažinimas ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

– Jūs kartu įkūrėte šokių mokyklą?

– Augustė jau buvo pradėjusi ją kurti su kolega, o mane pakvietė prisidėti. Mokome šokti tiek vaikus, ties suaugusiuosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.