Vlados Musvydaitės maudynės vandenyne vietiniams kėlė šoką

„Kodėl jūs tai darote?“ Tokio klausimo sulaukė TV3 laidos „Sportuok su mumis“ vedėja Vlada Musvydaitė, kai ją klykiančią bangose pastebėjo pro šalį eidamas senukas. Maudytis tokiu oru vandenyne, kai, pasak vyro, čia pat žiema, – vietiniams Portugalijos Monte Gordo kurorto gyventojams yra protu nesuvokiama pramoga.

V.Musvydaitės atostogos.
V.Musvydaitės atostogos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 24, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:08 PM

Tokiu metu į vandenį, ir tai, apsivilkę hidrokostiumais, lenda tik kriauklių rinkėjai. Pamatyti kitokius žmones vandenyje tokiu metu – ypač retas vaizdas. „Louca“ (liet. pamišėliai) − sakė portugalai, žveldami į bangose nardančius lietuvius.

„Šiluma čia, Portugalijoje, kaulų nelaužo, bet po ryto kroso ir mankštos su olimpiečių trenere Palmira Žukiene atgaivinti kūną bangose yra pats tas. Taip prasideda mūsų kviekvienas rytas. Su laidos „Sportuok su mumis“ kūrybos komanda rytą pradedame bėgimu ir maudynėmis. Paskui dar laukia viena treniruotė, ekskursijos po aplinkinius miestelius, vietinių delikatesų ragavimas, taigi vakare vos bepastovėdami ant kojų krentame į lovas“, – pasakojo Vl. Musvydaitė.

Jai, buvusiai lengvaatletei, toks režimas yra pažįstamas iš treniruočių stovyklų. O štai laidos operatoriui tokios atostogos yra visiška naujiena.

„Atsimenu, kai po ryto treniruotės rinkomės į antrąją, vaikinai į sporto salę ėjo vos vilkdami kojas. Tačiau vos pamatę, kad ten pluša žavi portugalė, iš karto pagyvėjo. Taigi motyvacijos vyrams sportuoti čia tikrai netrūksta“, – sakė juokdamasi televizijos laidos vedėja.

Kai daugelis atostogoms renkasi pasyvų poilsį, Vl. Musvydaitė su bendraminčiais kasdien lieja prakaitą. Ji sako, kad toks atostogų receptas jau yra patikrintas, o nauda – akivaizdi.

„Po kiekvienos treniruotės ne tik gražėja kūno linijos, bet ir pasigamina tiek energijos, kad kopti į kalnus tampa vieni juokai. Maudynės šaltose Atlanto vandenyno bangose skaistina ir stangrina odą. Portugališkos jūros gėrybės – tikra šventė skrandžiui. Taigi ar gali būti geresnės atostogos?“ – klausė šypsodamasi žurnalistė.

Laidos „Sportuok su mumis“ komanda ne tik aktyviai ilsisi, bet ir filmuoja laidą apie kitokias atostogas. Vl. Musvydaitė įsitikinusi, kad tokia treniruočių stovykla daugeliui žmonių galėtų būti atsakymas, ką reikėtų daryti, kad gyvenimas taptų kur kas kokybiškesnis.

„Kai esi namie ir nori susiplanuoti ką nors keisti savo gyvenime, visada atsiranda trukdžių. O čia, kai esi už beveik trijų tūkstančių kilometrų, gali pabėgti nuo rutinos ir imtis pokyčių. Mūsų grupėje yra žmonių, kurie sportavo labai nereguliariai, tačiau jau po kelių dienų matome, kaip jie pasikeitė. Aš visada sakiau ir sakysiu – sportas daro tikrus stebuklus“, – teigė Vl. Musvydaitė.

Ji tikisi, kad laida apie atostogas sporto ritmu paskatins ne vieną žmogų keisti savo gyvenimo būdą ir Naujuosius metus pasitikti su naujais iššūkiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.