Latvijos kalėjime lietuvių žaidimas virto išgyvenimo drama

Patyčios, smūgiai į kojas, ėjimas žąsiuku, beprasmiai šuoliai, įsivaizduojamos sofos, laikraščiai ir krepšinio rungtynes rodantys televizoriai, ausis rėžiančios komandos, gąsdinančios sovietų karininkų uniformos ir jokių ginčų! Nes už kiekvieną priešgyniaujantį žodį – bauda. Visa tai Latvijoje patyrė „Lietuvos ryto“ TV realybės šou „Didysis pasivaikščiojimas“ dalyviai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:49 AM

„Maniau, pajuokaus, palaikys kelias minutes ir paleis“, – jau po visko prasitarė Robertas. Nei jis, nei kiti patikėti negalėjo, kad kankinimai truks kelias valandas.

Ekstremalus realybės šou su Vytaru Radzevičiumi „Didysis pasivaikščiojimas“ tiesiai iš Latvijos kalėjimo – jau šiandien 22.00 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

Laisvė – nuostabus jausmas. Ypač jei kartą teko pajusti, kad jos netenki. Štai kodėl taip garsiai ir taip džiaugsmingai, išbėgę pro Liepojoje esančio Karostos kalėjimo vartus, šaukė realybės šou „Didysis pasivaikščiojimas“ dalyviai. To, ką teko išgyventi tarp storų senovinių mūro sienų, jie nelinkėtų ir didžiausiam priešui.

Laidę juokelius apie tai, kad pajūryje jų laukia su muzika, duona, druska ir merginomis, drąsuoliai iškart užsičiaupė, kai projekto vedėjas keliautojas V.Radzevičius pristatė legendomis apipintą Karostos kalėjimą.

„Rankas už galvos! Apsisukt! Žengte marš!” – vos įžengusius pro kalėjimo vartus lietuvius pasitiko rusiškos komandos.

„Jautėmės visiški nuliai. Negalima taip tyčiotis iš žmonių“, – bylojo išraudę, patyčių išvarginti jų veidai.

„Taip žiauriai sunku gyvenime nėra buvę“, – atsiduso lepūnėlė Aistė, o Vaida net išdavė vienintelę savo fobiją: „Negaliu pakęsti, kai ant manęs rėkia.“

„Kai ant manęs rėkė rusiškai, galvoje sukosi tik viena mintis: atšauti lietuviškai, – kalėjimo išbandymus prisiminė Mažvydas. – Tačiau juk supranti, kad tai žaidimas ir už tokius tavo išsišokimus komanda gali netekti taškų. Bet mintis, kaip anuomet elgdavosi į tikrą KGB kalėjimą pakliuvę disidentai, pasiduodavo ar kovodavo iki galo, neapleido.“

Ar pavyks „Didžiojo pasivaikščiojimo“ dalyviams įveikti save? Kuris iš jų pasirodys silpnas? Ir kokius įvertinimus lietuviams pateiks grėsmingieji kalėjimo prižiūrėtojai, sužinosite jau šį penktadienį 22.00 val. įsijungę „Lietuvos ryto“ televizijos realybės šou „Didysis pasivaikščiojimas“.

Laida kartojama šeštadienį 9 val. ryto ir pirmadienį 22.50 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.