„Auksiniame balse“ repo karaliene tapo Aistė Lasytė

Šeštadienio vakarą „Auksiniame balse“ užvirė dar vienas karštas mūšis – iš likusių septynių dalyvių vienam buvo lemta sudainuoti paskutinę dainą šiame projekte. Hiphopo ir repo dainų vakarą triumfavo Aistė Lasytė. Mažiausiai žiūrovų palaikymo sulaukė ir su muzikiniu projektu atsisveikino Egidijus Sipavičius.

Įspūdingai pasirodžiusi A.Lasytė tapo repo karaliene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Įspūdingai pasirodžiusi A.Lasytė tapo repo karaliene.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2014, 11:33 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:03 AM

Pasipuošę reperių marškinėliais ir kepuraitėmis komisijoje šeštadienio vakarą smaginosi ir netgi repavo operos solistė Nomeda Kazlaus, muzikantas Zbignevas Levickis, muzikologė Zita Kelmickaitė ir dirigentas Vytautas Lukočius. Repo ir hiphopo vakarą gerai žinoma daina „Senieji Vilniaus stogai“ pradėjo Egidijus Sipavičius.

„Labai malonu, kad jūs neiškritote iš projekto“, – su dainininku pasisveikino į teisėjo kėdę po pertraukos sugrįžęs Z.Levickis.

„Vien tik už tai, kad jūs dainavote su tokia šilta striuke, rašau jums dešimtuką“, – juokėsi N.Kazlaus.

Z.Kelmickaitė prisipažino, kad jai labiau patinka įprastas – romantiškas šios dainos variantas. O V.Lukočius patarė dainininkui repuojant stipriau kirčiuoti žodžius.

Monika Liu įspūdingai pasirodė su Alicios Keys daina „Empire State Of Mind“.

„Monika labai laukia dešimtukų“, – komisiją paragino projekto vedėjas G.Savickas, ir Z.Levickis išsyk jai skyrė dešimtuką, prieš tai pagyręs dainininkės vokalą. Kolegai pritarė ir N.Kazlaus.

Z.Kelmickaitei pasirodyme pritrūko režisūrinės visumos – muzikologei neįtiko šokėjai, todėl ji skyrė 9 balus.

V.Lukočius pagyrė Monikos dainavimą, bet patarė į repą giliau nosies nekišti. Dirigentas pasidžiaugė, kad Monika „eina kartu“ su jo vaikų skonių ir skyrė 10-uką.

Edgaras Lubys su kūriniu „Lyja“ sulaukė G.Savicko patarimo: „Šitą dainą reikia dainuoti žemdirbiams per sausrą“.

Z.Levickis, išklausęs E.Lubio dainavimo, prisipažino pasigailėjęs prieš tai dainavusiems dalyviams skyręs dešimtukus. „Gal galime viską pakartot iš naujo?“ – juokavo jis.

„Norėčiau, kad jūs man dainuotumėt ir dainuotumėt“, – įsisvajojo Z.Levickis, o G.Savickas pradėjo visus kviesti į smuikininko gimtadienį, kuriame būtinai dainuotų E.Lubys.

Prisijuokusi nuo G.Savicko ir Z.Levickio šmaikštavimų, N.Kazlaus E.Lubiui nedvejodama skyrė aukščiausią balą. „Kad jūsų ilgai nevarginčiau, taip pat skiriu 10“, – kolegoms pritarė ir dainininką taip pat gyrė V.Lukočius.

„Viskas buvo ir vietoje, ir laiku. Repas buvo organiškas, nepritemptas“, – pastebėjo Z.Kemickaitė, taip pat paskyrusi dešimtuką. E.Lubys gavo iš komisijos visus aukščiausius balus – 40. Po savo pasirodymo jis pakilo į pirmąją vietą žiūrovų balsavimo lentelėje.

Savo pasirodymais nuolat stebinanti Aistė Lasytė buvo originali ir repo vakarą. Pasirinkusi dainą „10 000 pinigų“ scenoje ji sukūrė temperamentingą minispektaklį, dar sykį atskleidusi savo puikius aktorinius sugebėjimus.

„Visokių minčių man kyla dėl to jūsų pasirodymo“, – svarstė Z.Levickis, pasiteiravęs, ar 10 000 pinigų yra eurais ar litais. Už originalumą jis skyrė dainininkei 10 balų.

„Esate labai talentingas žmogus. Jūsų dainoje daug ironijos, sarkazmo ir skaudžios tiesos. Kūrybingam žmogui, kuris dar turi ant pečių ir galvą, skiriu dešimtuką“, – dainininkei sakė Z.Kelmickaitė.

Puikia „šiuolaikinių plaštakių parodija“ pavadinusi A.Lasytės pasirodymą N.Kazlaus taip pat skyrė 10 balų.

„Juk repas ne dainavimas, bet kalbėjimas“, – gyrė išgirstos dainos tekstą operos solistė.

„Kaip pirmąsyk pamačiau ją „Liūdnuose slibinuose“, prisipažinsiu, Aistė man pasirodė blankoka, bet dabar, po trijų mėnesių pažinties, galiu ją pavadinti „haute couture“, – dainininkės talentu nesiliovė stebėtis V.Lukočius.

A.Lasytė, kaip ir E.Lubys, taip pat pelnė keturis komisijos dešimtukus. Po savo pasirodymo A.Lasytė šoktelėjo į viršutinę eilutę žiūrovų balsavimo lentelėje.

Deividas Norvilas-Deivis repavo pagal gerai žinomą dainą „Laikas“, kurią jis dažnai atlikdavo su Eduardu Kaniava. Šįsyk scenoje operos solisto nebuvo – tik ant manekeno kabėjo frakas.

„Deivi, tu tiek žinai tų dainų ir vis dar kažką sugalvoji. Šįsyk sudainavai asmenybės susidvejinimą – dainavai dviem skirtingais balsais, tai buvo nuostabu“, – dainininko sugebėjimais žavėjosi Z.Levickis ir skyrė jam 10 balų.

Originalią Deivio idėją dėl frako vietoj operos solisto palaikė ir N.Kazlaus, skyrusi jam aukščiausią balą.

„Man patinka kostiumuoti vyrai, o treninginiai niekada nepatiko. Bet šiandien jūs tuos vyrų skirtumus man labai aiškiai atskleidėte“, – juokavo Z.Kelmickaitė ir taip pat Deiviui skyrė 10-uką. Tokiu pačiu balu Deivio pasirodymą įvertino ir V.Lukočius.

Deivis buvo trečiasis atlikėjas, pelnęs iš komisijos keturis dešimtukus.

„Kviečiame pasiklausyti dainos apie mus“, – juokaudami Jurgos Šeduikytės pasirinktą dainą „Kur einam mes su Knysliuku“ pristatė projekto vedėjai aktoriai Arūnas Sakalauskas ir G.Savickas.

Į Mikę Pūkuotuką su mėlynu balionėliu persikūnijusi J.Šeduikytė sulaukė audringo publikos palaikymo.

„Jūs tokia linksma, seksuali ir paplaukusi... Nors aš nieko nesupratau, bet man buvo labai gražu“, – pagyrų tiradą išbėrė Z.Levickis ir dovanojo 10 balų.

„Labai gražiai papasakojote Mikės Pūkuotuko istoriją. Papasakojote, taip, kaip ir reikia repuojant“, – sakė A.Kelmickaitė ir taip pat skyrė dešimtuką.

N.Kazlaus atrado „labai sudėtingą ritminį intarpą“, už kurį dainininkę pagyrė ir įvertino aukščiausiu balu.

V.Lukočius vietoj pasirodymo komentaro suvaidino Asiliuką, kuris pametė uodegėlę, iš to pačio animacinio filmo.

„Ar aš dabar turėčiau kažkaip reaguoti?“ – juokėsi dainininkė, atidavusi neva verkiančiam dirigentui savo mėlynąjį balionėlį.

J.Šeduikytė taip pat susišlavė visus komisijos dešimtukus.

Kristina Jatautaitė pasirinko grupės „Aerosmith“ dainą „Walk This Way“, išjudinusią visą studiją.

„Kristinos pasirodymas tikrai papuošė mūsų dainuojamosios poezijos vakarą“, – juokavo G.Savickas.

„Jūsų dainavimas mane labai nervino – taip jūs atsainiai dainavote. Bet matyt repo tokia paskirtis. Svarbu, kad jis veikia kaip menas. O jeigu toks menas mane veikia, negaliu rašyt žemesnio balo nei 10“, – sakė Z.Levickis, kuriam pritarė ir N.Kazlaus.

„Buvo nesuvaidintas autentiškas veiksmas“, – daininininkę gyrė ir Z.Kelmickaitė, ir dirigentas V.Lukočius, pastebėjęs, kad „Kristinai gavosi toks rokavas repas“.

K.Jatautaitė taip pat pelnė visus aukščiausius komisijos įvertinimus.

Žiūrovų balsavimo lentelėje atlikėjai išsirikiavo taip:

1. A.Lasytė (31892 balsai);

2. E.Lubys (30915 balsų); 3. D.Norvilas-Deivis (30022 balsai);

4. J.Šeduikytė (15644 balsai);

5. Monika Liu (11634 balsai);

6. K.Jatautaitė (10025 balsai);

7. E.Sipavičius (4161 balsų).

Komisijos balsavimo rezultatai:

1–5. E.Lubys, A.Lasytė, D.Norvilas, J.Šeduikytė ir K.Jatautaitė (po 40 balų);

6. Monika Liu (39 balai);

7. E.Sipavičius (38 balai).

Bendri rezultatai po šios laidos:

1. A.Lasytė (211 balų);

2. D.Norvilas-Deivis (211 balų);

3. E.Lubys (200 balų);

4. J.Šeduikytė (197 balai);

5. Monika Liu (184 balai);

6. K.Jatautaitė (155 balai);

7. E.Sipavičius (118 balų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?