Aktorius Petras Dimša teisme prisimena ir savo personažą

Sekmadienį LRT televizija pradeda rodyti serialo „Giminės“ tęsinį

P.Dimšai gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.<br>D.Umbraso nuotr.
P.Dimšai gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 11, 2015, 8:39 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:50 AM

Už tai, kad būdamas neblaivus partrenkė ir mirtinai sužalojo dviratininką, P.Dimšai gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dešimties metų.

Aktoriui iškeltą bylą nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas. Savo kaltę dėl tragiškos avarijos kategoriškai neigiantis P.Dimša viename teismo posėdyje prisiminė ir savo personažą Juozą Šeputį.

Jis priekaištavo žurnalistams, kad pranešdami apie šią avariją, paminėjo „Giminių“ veikėją J.Šeputį, visada kovojusį už teisybę.

Į savo vaidmenį įsijautusį P.Dimšą nutraukė teisėja, pareiškusi, jog nėra mačiusi nė vienos „Giminių“ serijos.

Dviračiu važiavusio 24 metų dailininko Šarūno Surblio gyvybę nusinešusi avarija Vilniuje, Oslo gatvėje įvyko 2013 metų liepos 17-ąją, tačiau byla nebaigta nagrinėti iki šiol.

Nelaimės tyrimas užtruko dėl P.Dimšos keliamų versijų. Per pirmąsias apklausas garbaus amžiaus aktorius tikino sunkiai prisimenantis įvykio aplinkybes.

Nustačius, kad P.Dimša vairavo būdamas neblaivus (1,67 promilės), jis ėmė įrodinėti, kad avarijos vietoje pasijutęs blogai, išgėrė vaistų nuo širdies – gudobelių ekstrakto. Ligoninėje išgirdęs, kad bus tikrinamas jo blaivumas, aktorius pasislėpė koplyčioje.

Tiriant avarijos aplinkybes, P.Dimša ginčijo visas ekspertų išvadas, o teisme jis pateikė versiją, kad dviratininką sužalojo kitas automobilis. Jis teigė tiesiog sustoję nelaimės vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.