Latvis apie lietuvius: „Jie kaip bulvės – paprasti, bet išdidūs“

Paskutinėje „Lietuvos ryto“ televizijos realybės šou „Didysis pasivaikščiojimas“ laidoje tapo aišku: po Lietuvą keliavę latviai yra stipresni, sumanesni, išradingesni už lietuvius. Latvių komanda išsidalino projekte uždirbtus pinigus, tačiau, kuriems komandų dalyviams atiteks kelionė aplink pasaulį, nebuvo paskelbta. Laimingieji išaiškės jau šį penktadienį, 21.50 finalinėje „Didžiojo pasivaikščiojimo“ laidoje.

P.Timrotas.
P.Timrotas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 9:26 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:18 AM

Kartu su keliautoju Vytaru Radzevičiumi finalinę laidą vedė latvis, televizijos žiūrovams iš realybės šou „Robinzonai“ pažįstamas Paulas Timrotas.

-Geras dvi savaites su realybės šou dalyviais klajojote po Lietuvą. Kokia jums pasirodė mūsų šalis?

-Lietuva man priminė tortą. Tik papuoštas jis keistai, gražūs dalykai – ne viršuje, o šonuose. Jūsų šalis graži prie Latvijos sienos, puiki ir apačioje – aplink Druskininkus, nuostabūs vaizdai šalia Kuršių marių. Ir miestai – Vilnius, Kaunas... Tačiau važiuodamas iki jų nieko įdomaus nepamatys, tikras Teksasas, lygumos, lygumos.

-Nejau niekas Lietuvoje jūsų nenustebino?

-Esu daug po Lietuvą važinėjęs, gal penkis kartus dalyvavau žurnalistų ralyje. Šįkart nustebino Zarasų kraštas, jo peizažai, ežerai. Nidoje esu keletą kartų buvęs, tačiau anoj pusėj, prie Rusnės lankiausi pirmąsyk. Savo motociklu prie jūros lėkiau palei Nemuną, - gražus, vingiuotas kelias, automobilių nedaug, fantastiški vaizdai, gali stebėti saulėlydžius.

-Kokių lietuvių sutikote?

-Lietuviai - išdidūs. Jie tokie... Kaip bulvės, paprasti, bet išdidūs. Matyt, todėl, kad karalių turėjo, išdidumas iš tų laikų atėjęs.

-Kartais atrodydavo, kad „Didžiajame pasivaikščiojime“ truputėlį iš mūsų šalies šaipotės, o gal tik taip pasirodė?

-Šaipiausi (juokiasi)? Bet tikrai ne iš jūsų nacionalinių bruožų. Argi ne juokinga, kad dvarų rūsiuose laikote savo balzamuotus grafus ir netgi lokį? Bet kurioje šalyje būtų juokinga... Lietuviai turi keistą kompleksą – savo herojus ne užkasti į žemę, o balzamuoti. Visi balzamuoti gyvūnai, kuriuos radome rūsiuose – irgi labai juokingi.

-Užtat latviai moka kurti juokingas legendas. Reikšmingo istorinio įvykio lyg ir nėra, bet legenda – tik laikykis!

-O lietuviai iš visko moka daryti poshą. Blizgučių daug, tik istorijos nemokate papasakoti. Labiausiai iš mūsų gal estai šitai moka: randa skylę Saremo saloje ir sako, kad tai - meteoritų muziejus. Lietuviams, panašu, svarbiausia – šventė, kad visi linksmi, o prasmės... Dar pastebėjau, kad mėgstate liaudies teatrą ir nuolat persirenginėjate. Tik jau labai silpni artistai.

-Jei sumanytumėte į Lietuvą nusivežti mylimą moterį, kur ją vežtumėtės?

-Su ja važinėčiau ratais, tikrai ne didžiaisiais keliais. Daug kur sustotume, nes žmonės Lietuvoje malonūs. Tik labai keista: jie taip bijo filmuotis! Močiutė miške, vienkiemyje gyvena, pamačiusi filmavimo kamerą rėkia – tik nefilmuokit. Tas pats ir kaimo parduotuvėje. Latvijoje šitaip nėra, žmonės nesigąsdina. Ką jūs jiems padarėt?

-„Didysis pasivaikščiojimas“ Lietuvoje sulaukė žiūrovų dėmesio. Ar jums projektas patiko?

-Man atrodo, kad važinėdami po Lietuvą ir Latviją pametėme realybės šou esmę. Buvo tiek daug gražių ir įdomių vietų, kad pamiršdavome, kaip gyvena šou dalyviai, kaip jie miega, valosi dantis, pykstasi.

-Ar latvių ir lietuvių komandos jums pasirodė labai skirtingos?

-Lietuviai buvo jaunesni, turintys mažiau gyvenimo patirties, jie spaliukų ir komjaunuolių laikų nepamena, nežino, kokia Lietuva ir Latvija buvo prieš keturiasdešimt metų. Latviai – labiau suaugę, todėl įdomesni.

TV realybės šou „Didysis pasivaikščiojimas“ finalas, kuriame paaiškės, kas iškeliaus aplink pasaulį – jau šį penktadienį, 21.50 val. tik per „Lietuvos ryto“ TV

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.