Pirmojoje „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laidoje – vilniečių triumfas

„Mes važiuosime į žaidimą „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ dalyvauti ir laimėti!“ – drąsiai skandavo Vilniaus „Ryto“ gimnazijos penktokai, besiruošdami estafetėms. Užtikrintai žengę į žaidimą, jie jau gali džiaugtis pirmąja pergale. Dramatiškoje kovoje varžovus iš Kauno bei Lukšių įveikę vilniečiai keliauja į pusfinalį!

Pirmojoje „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ laidoje – vilniečių triumfas.<br>D.Umbraso nuotr.
Pirmojoje „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ laidoje – vilniečių triumfas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:49 PM

Pirmosios „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ laidos rezultatai pasiskirstė taip: lyderė Vilniaus „Ryto“ komanda pelnė 39 taškus, antrieji buvo Kauno Senamiesčio progimnazijos penktokai, surinkę 23 taškus, o tretieji liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos auklėtiniai su 18 taškų.

Iškovoti pergalę žaidime nebuvo lengva. Varžybų dalyviams teko užkariauti „Olimpo kalną“, šešiese čiuožti vienomis slidėmis, pabūti sumo imtynininkų kailyje ir atlikti aibę kitų žaismingų, originalių užduočių. 

Pirmojoje rungtyje pavadinimu „Skraidantis žmogus“ komandos turėjo vieną savo narį pakelti į orą. Vilniečiams sunkiai sekėsi susitvarkyti su niekur nematyta užduotimi – jie liko paskutiniai.

„Man rankos, kojos drebėjo, kai pakėlė į orą! Niekada nemaniau, kad taip baisu, kai viską matai iš viršaus, bet pats negali nieko padaryti“, – komentavo Vilniaus komandos kapitonas.

Nespėjus varžovams pasidžiaugti savo pranašumu, jau antroje rungtyje „Ryto“ penktokai susiėmė, pasivijo kitas komandas ir vieningai kovojo dėl pergalės. „Draugiškas komandinis darbas! Visi greitai ir mikliai dirbome kartu. Todėl ir laimėjome“, – komentavo vilniečiai.

Kita azartiška kova „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ žiūrovus džiugins jau ateinantį šeštadienį. Antrojoje projekto laidoje susitiks Birštono gimnazijos, Svėdasų Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos ir Druskininkų „Saulės“ pagrindinės mokyklos auklėtiniai.

Pirmosios moksleivių sportinės estafetės „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ buvo nufilmuotos 1985 metais. Šių varžybų pradininkas – pedagogas, istorikas, lengvaatletis, kelių sporto šakų teisėjas Algirdas Gintautas. Savo sumanymą Algirdas visų pirma išbandė moksleivių stovyklose Giruliuose. Taip atsirado sportinės estafetės vaikams, pavadintos olimpiniu šūkiu „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“. Iš pradžių šios varžybos vyko tik stovyklose, vėliau buvo perkeltos į mokyklas, o galiausiai pasiekė televiziją.

Praėjus beveik 30 metų šis projektas atnaujinamas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir integruotos komunikacijos agentūros „vipcommunications“ iniciatyva.

„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ stebėkite kiekvieną šeštadienį 11 val. per „Lietuvos ryto" televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.