„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ penktokai sugraudino Martyną Levickį

„Tokie vaizdai priverčia dar kartą susimastyti, kad visą tai, ką veikiu, nėra laikina“, – peržiūrėjęs antrosios „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ laidos įrašą sakė Lietuvą visame pasaulyje garsinantis akordeonistas Martynas Levickis.

M.Levickis tikino nustebęs, ką varžybų metu sugeba vaikai.
M.Levickis tikino nustebęs, ką varžybų metu sugeba vaikai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2015, 4:30 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 10:16 PM

Muzikantą labai nustebino jį sektinu pavyzdžių pasirinkę penktokai – laidos metu Druskininkų „Saulės“ mokyklos auklėtinis improvizuotu akordeonu atliko Martyno kūrinį.

„Stebėdamas, ką sako vaikai, kaip jie suderina muziką ir sportą, kaip sugeba improvizuoti, supratau, kad mano atliekama muzika nepriklauso man pačiam. Tai yra kiekvieno žmogaus nuosavybė ir įkvėpimas“, – šypsojosi M. Levickis.

Antrojoje „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ kovoje susitiko Birštono gimnazijos, Svėdasų J. T. Vaižganto gimnazijos ir Druskininkų „Saulės“ pagrindinės mokyklos penktokai. Vaikų čia laukė penkios sportinės bei dvi loginės užduotys ir tik vienas bilietas į pusfinalį.

Laidos garbės svečią, penkiakovininką ir olimpinį vicečempioną Edviną Krungolcą stebino vaikų entuziazmas.

„Pirmą kartą mačiau tokias įtemptas varžybas. Vaikai, matyt, net patys nesitikėjo, ką jie sugeba“, – neslėpė susižavėjimo E. Krungolcas ir ragino nepasiduoti, – „Penkiakovės varžybų metu pirmos keturios rungtys mane labai išvargina. O kai lieka paskutinioji, penktoji – bėgimas, visada sakau sau – Edvinai, susikaupk ir pavaryk. To paties linkiu ir vietoje nenustygstantiems penktokams“. Sportininkas, beje, priėmė vaikų mestą iššūkį ir patikino, jog visas užduotis išbandys ateityje kartu su garsių olimpiečių komanda.

Birštono garbę gynusių atstovų akyse per visas rungtis degė ugnelė.

„Mes siuntėme mintis į kosmosą, todėl mums ir turi pasisekti“, – nė nesudvejojusi savo sėkmės priežastis įvardino penktokė iš Birštono gimnazijos.

Ne ką mažiau aistrų varžybose sukėlė ir Svėdasų penktokų klaidos finišo tiesiojoje. Tuo tarpu Druskininkų „Saulės“ pagrindinės mokyklos moksleiviai vargiai galėjo patikėti tuo, ką jie sugeba aikštelėje. Visi dalyviai įspūdingai pasirodė ir vienoje iš įdomiausių rungčių – kalnų sienelėje. „Kaip jie taip sugeba. Pirmyn!“, – sklido šūksniai iš tribūnų.

Lipę į kalnų sienelę, šokinėję judančiomis platformomis ir rungtyniavę stilizuotose estafetėse, visi laidos dalyviai buvo apdovanoti rėmėjo „Malsena“ sveikomis, avižų košėmis, o kas laimėjo kelialapį į pusfinalį – stebėdami laidą sužinosite jau šį šeštadienį!

„Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs.“ – kiekvieną šeštadienį, 11 val., per „Lietuvos ryto" televiziją!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.