7 filmai, prieš kuriuos „50 pilkų atspalvių“ erotika nublanksta

Didžiulio populiarumo sulaukusiame filme „50 pilkų atspalvių“ galima pamatyti šiek tiek šiurkštaus sekso (lengvi pliaukštelėjimai, plakimas). Tačiau yra daugybė filmų, kuriuose galima išvysti geresnių, originalesnių ir karštesnių sekso su sadomazochizmo elementais scenų nei E.L.James knygos ekranizacijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-19 20:30, atnaujinta 2018-01-12 16:11

Joje pagrindinė filmo herojė – Anastazija Stil (akt. Dakota Johnson), romantikė, dar nekalta anglų literatūros studentė, įsimyli 27-erių milijardierių Kristijaną Grėjų (akt. Jamie Dornanas). Tačiau ji nė nenutuokia apie K.Grėjaus aistrą plakti ar kitaip kankinti moteris. Jis naudoja daugybę įvairių šiurkščiam seksui skirtų žaislų savo raudonoje prieblandoje skendinčiame žaidimų kambaryje.

Seksą, kai suvaržoma laisvė, taikomos bausmės, sadizmas ir mazochizmas, apibūdina angliškas trumpinys BDSM.

Jis aprėpia sekso žaidimus nuo žeminimo iki skausmo sukėlimo. Tokiuose žaidimuose visuomet yra dominantas, tas kuris kontroliuoja visą eigą, ir nuolankusis, kuris atsiduoda valdančiojo valiai ir veiksmams. Tačiau abi pusės žaidžia savo noru ir jaučia malonumą.

125 minučių filme „50 pilkų atspalvių“ sekso scenos trunka apie 20 minučių, o likusiu laiku Kristianas mėgina įtikinti Anastaziją, kad ji taptų jo pasitenkinimo objektu ir sutiktų dalyvauti lovos žaidimuose. Tad vargu ar galima teigti, kad filmas „50 pilkų atspalvių“ yra apie dominanto ir nuolankiosios lytinius santykius, tai greičiau bandymas juos sukurti.

Kol kas imdb.com lankytojai knygos „50 pilkų atspalvių“ ekranizaciją įvertino vos 4,1 balo iš 10-ies.

Užtat yra gausybė filmų, kuriuose tokio tipo sekso žaidimai pateikiami kur kas originaliau ir įdomiau. Portalas thedailybeast.com tokių nurodo septynis. 

„Sekretorė“ („Secretary“, 2002). Steveno Shainbergo filmas apie Li Halovėj (akt. Maggie Gyllenhaal), nerangią, emociškai pažeidžiamą merginą, kuri po nesėkmingo bandymo nusižudyti bando grįžti į gyvenimą. Li įsidarbina sekretore pas advokatą Edvardą Grėjų (akt. Jamesas Spaderis). Šis tiesiog mėgaujasi savo naujosios darbuotojos nuolankumu. Filme netrūksta sekso scenų. Pavyzdžiui, vienoje jų ponas Grėjus išaiškina savo sekretorei, kad rašybos klaidos dokumentuose daugiau nebus toleruojamos, o kiekviena jų jai kainuos pliaukštelėjimą per sėdynę. Žinoma, sekretorė vėliau klaidų stengėsi padaryti kaip įmanoma daugiau. Imdb.com lankytojų vertinimas: 7,1 iš 10.

„Dienos gražuolė“(„Belle de jour“, 1967). Režisieriaus Luiso Buñuelio filmo pagrindinė herojė Severina (akt. Catherine Deneuve) – jauna namų šeimininkė, kurios lytinis gyvenimas su vyru galutinai pašlijęs. Norėdama save pasotinti, ji fantazuoja apie sadomazochistinį seksą. Galiausiai ji pradeda dirbti viešnamyje, prisidengusi Dienos Gražuolės pseudonimu. Kol jos vyras darbe, ji tenkina savo fantazijas ir troškimus. Vienas jos klientų – jaunas gangsteris Marselis, kuris itin aktyviu dominavimu varo ją iš proto. Įdomiausia, kad filme nėra sekso scenų, o palikta vietos fantazijai, rodomos subtilios užuominos. Imdb.com lankytojų vertinimas: 7,8 iš 10.

„Kartus mėnuo“ („Bitter Moon“, 1992). Prieštaringus herojų santykius mėgstantis nagrinėti režisierius Romanas Polanskis „Karčiajame mėnulyje“ balansuoja tarp erotikos ir beprotybės. Nuobodi sutuoktinių pora Naidželas (akt. Hugh Grantas) ir Fiona (akt. Kristen Scott Thomas) išvyksta į kruizą Stambulo link. Jie susipažįsta su gražuole prancūze (akt. Emmanuelle Seigner) ir jos paralyžiuotu vyru Oskaru (akt. Peteris Coyote'as), kurie praktikuoja sadomazochistinį seksą ir tai juos baigia išvesti iš proto. Į savo žaidimus jie įtraukia ir nuobodžiąją sutuoktinių porą. Imdb.com lankytojų vertinimas: 7,1 iš 10.

„Pavojingas metodas“ („A Dangerous Method“, 2011). Šiame Davido Cronenbergo filme pasakojama apie dviejų garsių psichoanalizės tėvų — Sigmundo Freudo (akt. Viggo Mortensenas) ir Carlo Jungo (akt. Michaelas Fassbenderis) bendravimą bei naujo mokslo užuomazgas. Intriga sukasi aplink psichozės ištiktą panelę Sabiną (akt. Keira Knightley). Ją Ciuriche gydo C.Jungas. Jis įtaria, kad pacientės būsena susijusi su vaikystėje patirtu lytiniu susijaudinimu tuomet, kai tėvas jai pliaukšėdavo per nuogą sėdynę. Ieškodamas gydymo metodo daktaras su paciente užmezga lytinius santykius. Jis naudoja ir sadomazochistinio sekso elementus. Imdb.com lankytojų vertinimas: 6,5 iš 10.

„Meilužė“ („Maitresse“, 1975). Šis prancūzų režisieriaus Barbeto Schroederio filmas buvo uždraustas Didžiojoje Britanijoje iki 1981 metų, kai iš jo buvo iškirpta keletas scenų. Pavyzdžiui, kai herojė vieno savo kliento organą kala prie medinės lentos. Filme pasakojama apie vagį Oliverį (akt. Gerard'as Depardieu), kuris įsilaužia į Arianės (akt. Bulle Ogier) būstą. Iš pažiūros normalios moters namuose yra kankinimų kambarys. Čia ji praleidžia dienų dienas, dirbdama profesionalia dominante, vilkinčia juodus odinius drabužius ir rankoje laikančia botagą. Į žaidimus herojė įtraukia ir įsilaužėlį, kuris tampa jos asistentu. Imdb.com lankytojų vertinimas: 6,6 iš 10.

„Esminis instinktas“ („Basic Instinkt“, 1992). Paulo Verhoeveno filme detektyvas Nikas Kuranas (akt. Michaelas Douglasas) tiria brutalią roko žvaigždės žmogžudystę. Vyrą nužudė paslaptinga blondinė. Pagrindinė įtariamoji byloje – seksuali šalto proto rašytoja Katrina Tarmel (Sharon Stone), sekso metu mėgstanti rišti savo partnerius prie lovos, o į apklausą policijoje ateinanti be apatinių drabužių. Imdb.com lankytojų vertinimas: 6,9 iš 10. 

„9 su puse savaitės“ („9 ½ Weeks“, 1986). Adriano Lyne’o erotinėje dramoje išsiskyrusi paveikslų pardavėja Elizabets (akt. Kim Basinger) užmezga santykius su Volstrito verslininku Džonu (akt. Mickey Rourke‘as), kuris lovoje su moterimis elgiasi kaip šeimininkas. Iš pradžių naujai savo merginai sekso metu jis užriša akis. Paskui su ja mylisi viešosiose vietose, o galiausiai nusiperka botagą. Po kurio laiko sadomazochistinis seksas moterį ima varginti. Imdb.com lankytojų vertinimas: 5,8 iš 10.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.