H. Fordas lėktuvo avariją patyrė ir ekrane, ir tikrame gyvenime

Holivudo veteranui Harrisonui Fordui (72 m.) tupdyti sugedusį orlaivį – ne naujiena. Kai praėjusią savaitę aktoriaus pilotuojamas lėktuvas rėžėsi į žemę, gerbėjai prisiminė kitą avariją, ekrane nutikusią jo herojui prieš 17 metų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 15, 2015, 2:44 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 10:48 PM

Nuo šoko atsigavę H.Fordo bičiuliai juokavo, kad neprarasti šalto proto kilus mirtinam pavojui jis išmoko vaidindamas 1998-aisiais pasirodžiusioje režisieriaus Ivano Reitmano nuotykių komedijoje „Šešios dienos, septynios naktys“ (Six Days Seven Nights).

Tuomet Harrisono ir aktorės Anne Heche herojai po lėktuvo avarijos liko gyvi, tarp jų įsiplieskė meilė.

Antrojo pasaulinio karo laikų mokomasis monoplanas, kurį pilotavo H.Fordas, dėl variklio gedimo rėžėsi į golfo aikštyną Kalifornijoje. Filmų „Indiana Džounsas“ ir „Žvaigždžių karai“ aktorių iš lėktuvo ištraukė žmonės, kurie tuo metu pramogavo golfo klube.

H.Fordas buvo skubiai operuotas Kalifornijos universiteto Ronaldo Reagano medicinos centre dėl dubens ir kojų kaulų lūžių. Medikų teigimu, sužalojimai – vidutinio sunkumo.

Holivudo žvaigždės pilotuojamas lėktuvas rėžėsi į žemę iškart po to, kai pakilo iš Santa Monikos oro uosto. Pokalbio su oro dispečeriais įrašuose girdėti, kaip susirūpinusiu balsu H.Fordas ištarė: „Variklio gedimas“ ir paprašė leidimo nedelsiant grįžti į oro uostą.

Ekspertų teigimu, aktorių išgelbėjo ilgametė piloto patirtis ir sugebėjimas nepasiduoti panikai.

Šie bruožai 1998 metais pravertė ir jo herojui lakūnui Kvinui Harisui, su žavia keleive Robin Monro (A.Heche) skridusiam į Taitį.

Tuomet į jo pilotuojamą lėktuvą trenkė žaibas. Kvinui ir sąmojingai, bet ekscentriškai populiaraus Niujorko žurnalo redaktorei teko tūpti pirmoje pasitaikiusioje saloje, kuri, kaip paaiškėjo, yra negyvenama.

Radijas neveikė, beveik nebuvo maisto, aplink – tik vanduo, smėlis ir ne itin draugiški gyvūnai. Be to, į salą atplaukė pikti ir žiaurūs piratai.

H.Fordo herojus Kvinas ne tik nebuvo sužeistas, bet ir sugebėjo su žaviosios redaktorės pagalba suremontuoti lėktuvą ir vargais negalais išsigauti iš salos.

Negana to, tarp jų įsiliepsnojo karšti jausmai – Robin dėl naujos meilės paliko savo ilgametį draugą Frenką (Davidas Schwimmeris).

Kalifornijoje įvykusios lėktuvo avarijos priežastis tiria Federalinė aviacijos valdyba ir Nacionalinė transporto saugumo taryba.

Įvykus nelaimei atsinaujino senas ginčas dėl Santa Monikos oro uosto, iš kurio pakilo H.Fordas.

Vietos gyventojai daug metų kovoja, kad šis oro uostas būtų uždarytas dėl nepakankamo saugumo, nors pareigūnai anksčiau atmesdavo tokius nuogąstavimus. H.Fordas buvo vienas iš oro uosto šalininkų, kurie siekė, kad jis toliau veiktų.

Šis nelaimingas atsitikimas didžiojo ekrano veteraną ištiko praėjus vos keliems mėnesiams po nelaimės naujos „Žvaigždžių karų“ dalies filmavimo aikštelėje, kai jis buvo priverstas trumpam nutraukti darbus.

Tuomet kino studijoje „Pinewoods“ netoli Londono ant H.Fordo nukrito durys.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.