Juosta, kurioje prieš žūtį filmavosi P. Walkeris – jau ekrane

Šią savaitę ekranus pasiekusiame kriminaliniame trileryje „Greiti ir įsiutę VII“ (Furious 7) apstu kvapą gniaužiančių scenų. Vienose jų spėjo nusifilmuoti Paulas Walkeris. Kitos sukurtos jau po to, kai aktoriaus gyvybę pasiglemžė šiurpi avarija, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

P.Walkeris buvo pamišęs dėl automobilių lenktynių.<br>„ViDa Press“ nuotr.
P.Walkeris buvo pamišęs dėl automobilių lenktynių.<br>„ViDa Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-04-06 19:03, atnaujinta 2018-01-07 11:02

Aktorius P.Walkeris (1973–2013) buvo apsisprendęs nesifilmuoti septintoje „Greitų ir įsiutusių“ dalyje.

Slaptojo agento Brajano O’Konerio vaidmens atlikėjui nepatiko, kad buvo pakeistas filmo režisierius – iš Justino Lino darbą perėmė Jamesas Wanas.

Persigalvoti privertė vienturtė duktė Meadow, kuriai šiuo metu jau 16 metų.

„Tėveli, neatsisakyk. Nenoriu, kad tavo vietoje būtų kas nors kitas. Man ir visiems, kurie tave myli, bus labai liūdna, jeigu filme tavęs nebematysime, – maldavo Meadow. – Melsiuosi, kad tau nieko bloga neatsitiktų, kai važinėsi tais greitais automobiliais.“

Aktorius, lengvai atsispirdavęs prodiuserių vilionėms, negalėjo numoti ranka į dievinamos dukters prašymus.

Vis dėlto jos maldos neapsaugojo. P.Walkeris žuvo įpusėjus kurti septintą „Greitų ir įsiutusių“ dalį. Filme aktorių pakeitė jo broliai Calebas ir Cody.

Tragišką 2013-ųjų lapkričio 30 d. viskas įvyko akimirksniu. Raudonas „Porsche Carrera GT“, skriedamas didžiuliu greičiu, nušoko nuo kalnelio, rėžėsi į stulpą, paskui – į medį. Plykstelėjo ryški liepsna.

Netoli Holivudo esančio Santo Karlito gatvelė priminė kovinės juostos filmavimo aikštelę.

Tačiau čia nebuvo filmavimo kameromis apsikarsčiusių kūrybinės grupės narių. Keli žmonės griebė gesintuvus ir mėgino nuslopinti liepsnas.

Kažkas nevilties kupinu balsu šaukė, kad iš metalo krūvos reikia ištraukti vairuotoją ir keleivį. Atskubėjusiems ugniagesiais ir policininkams to padaryti nepavyko.

Vėliau pareigūnai pranešė, kad avarijos vietoje rasti kūnai buvo taip sumaitoti, jog atpažinti juos pavyko tik palyginus dantų plombas su odontologų darytomis nuotraukomis.

Kai P.Walkeris nutarė vaidinti filme apie gatvių lenktynes, jo agentas buvo nepatenkintas.

Jis buvo įsitikinęs, kad tai kvailas filmas, dėl kurio neverta gaišti laiko. Tačiau dėl nelegalių lenktynių pamišęs Paulas buvo neperkalbamas.

Jis pats ne kartą yra dalyvavęs nutrūktgalviškose varžybose, kurias nutraukė policijos pareigūnai. Tiesa, P.Walkeris nė sykio jiems nebuvo įkliuvęs – sugebėdavo pasprukti.

Nuo automobilių lenktynių priklausomas Paulas ir pakišo režisieriui bei prodiuseriui Robui Cohenui filmo „Greiti ir įsiutę“ idėją.

Negana to, įtikino kino studijos „Universal“ vadovus skirti šiai juostai nemenką biudžetą.

Filmo premjeros dieną P.Walkeris išskubėjo į pasimatymą.

„Prie kino teatro susirinko didžiulė minia, niekas nesiskirsto. Paulai, greičiau skuosk čia, su tavimi nori šnektelėti ne viena gražuolė! – į jo telefono atsakiklį susijaudinusiu balsu šaukė R.Cohenas. – Mūsų filmas – tikras fenomenas!“

Juosta, kuri buvo laikoma nevykusia, sukėlė didžiulį susidomėjimą. Tačiau tą naktį, kai pasaulį išvydo pirma „Greitų ir įsiutusių“ dalis, P.Walkeris turėjo svarbesnių reikalų.

Tik rytą įsijungęs atsakiklį jis išgirdo visas tas liaupses.

Paulas buvo įsitikinęs, kad aktorius privalo mokėti tai, ką kino ekrane išdarinėja jo herojus Brajanas O’Koneris.

„Mano gyvenimo greitis siekia 25 mylias per sekundę“, – šiuo Brajano šūkiu P.Walkeris vadovavosi ir tikrame gyvenime.

Gal todėl milijonai veiksmo filmų gerbėjų visame pasaulyje nekantraudami laukdavo naujų jo ir kolegos Vino Dieselio herojų nuotykių.

Suaugę vyrai, įsitaisę kino salės krėsluose, porai valandų tapdavo ekstazės apimtais berniūkščiais.

Jaunystėje merginoms, kurios lipo tarsi bitės prie medaus, P.Walkeris prisistatydavo: „Esu adrenalino mėgėjas, pamišęs dėl automobilių ir banglenčių.“

Ilgalaikių santykių jis neužmegzdavo. Vienos merginos su išvaizdžiu vyru išsiskirdavo lengvai, kitos kentėjo. Tuomet Paulas jausdavosi kaltas, bet neilgai.

Paulo tėvas mormonas nuo vaikystės kalė į galvą, kad nesantuokiniai santykiai – mirtina nuodėmė. Šios taisyklės vaikinas laikėsi iš dalies – nusidėdavo, o paskui nuoširdžiai atgailaudavo.

Be to, Paulas nusidėdavo atsargiai – taip, kad niekas nenutvertų. Išimčių, žinoma, pasitaikydavo. Pavyzdžiui, Jessica Alba.

Aktoriui labai patiko jos figūra, o ypač užpakalis. Jessica nelabai ir spyriojosi. Jų santykiai truko tiek, kiek ir 2005-aisiais sukurto nuotykių trilerio „Pavojai gelmėse“ filmavimas.

J.Alba įsivaizdavo esanti didi aktorė, todėl mylimajam nuolat kartojo, kad ją režisierius Johnas Stockwellas pasirinko ne dėl įspūdingos išvaizdos.

Kuriant filmą „Pavojus gelmėse“ P.Walkeris plaukiojo vandenyne, kuriame knibždėjo ryklių. O Jessica prašydavo, kad vietoj gyvų plėšrūnų būtų prileista plastikinių. Be to, reikalaudavo, kad tose scenose ją pakeistų dublerė.

Kartą, kai Paulas buvo vandenyje, Jessica sviedė į jį žaislinį ryklį. Tai suerzino netoli plaukiojantį tikrą plėšrūną – jis vos nenutraukė aktoriui rankos.

Aktorius su Rebecca Soteros susipažino kavinėje, į kurią dažnai užsukdavo paplaukiojęs banglente. Kai jų santykiai įgavo pagreitį, Paului tapo neramu.

O žinia, kad Rebecca laukiasi, sukėlė tikrą siaubą – jis jautėsi nepasirengęs tapti tėvu.

Kad ir kaip ten buvo, gimusiai dukrai Meadow P.Walkeris nedvejodamas davė savo pavardę ir nuolat padėdavo finansiškai. Kai Rebecca išvyko į Havajus, jis dažnai lankydavo dukterį.

Jasmine Pilchard Gosnell buvo šešiolikos, kai tėvai ją išleido iš Santa Barbaros į Los Andželą. Paulas atkreipė dėmesį į akiniuotą blondinę, kai ši tyrinėjo grafičius ant vieno namo vakarinėje Holivudo dalyje.

Jasmine buvo malonu, kad krito į akį suaugusiam vyrui, – tuo metu P.Walkeriui buvo 33-eji.

Jų romanas rutuliojosi žaibiškai, o vieną dieną aktorius atvyko į Santą Barbarą susipažinti su Jasmine tėvais.

P.Walkeris ir anksčiau buvo draugavęs su jaunomis merginomis, bet Jasmine išsiskyrė rimtumu ir mąslumu. Be to, jam patiko, kad mergina visiškai nesidomėjo Holivudo užkulisiais.

Jasmine nemėgo išsiskirti: vilkėdavo plačias palaidines, slepiančias liekną figūrą, nesidažydavo. Ji buvo natūrali kaip gamta. Savo nuostabi, Paulas suvokė įsimylėjęs.

Jį vėl apniko baimė įsipareigoti. Galbūt tai suprasdama Jasmine nekėlė reikalavimų ir neskubino įvykių. Ji įstojo į koledžą Santa Barbaroje.

Iš pradžių Paulas džiaugėsi mylimosios savarankiškumu, bet ilgainiui ėmė jausti nuoskaudą. Vyrui buvo sunku suvokti, kaip ji gali apsieiti be jo. Tai Paulą paskatino nusipirkti namą Santa Barbaroje – atsirado pretekstas dažniau aplankyti Jasmine.

Kiekvieną kartą, kai nuklysdavo į kairę su kitomis moterimis, P.Walkerį imdavo graužti sąžinė. Vyrą guodė mintis, kad Jasmine dar jauna ir nesusigadins gyvenimo, jei vieną dieną nutars jį palikti.

Motinos auginama Meadow labai ilgėjosi tėvo. Kai 2011-aisiais mergaitė išmeldė išleisti ją į Los Andželą, Paulas sutriko. Ką pasakys Jasmine?

Pasirodo, baimintis nebuvo dėl ko. Jasmine patiko mintis, kad susipažins su mylimo vyro dukra. Jos netruko susidraugauti. Galbūt rasti bendrą kalbą padėjo ne toks ir didelis jų amžiaus skirtumas.

Veikiausiai Jasmine tikėjosi, kad šalia esanti dukra padės Paului suvokti, kaip svarbu turėti šeimą. O tada, žiūrėk, ir vestuvės ne už kalnų.

Vis dėlto pagrindinė priežastis, dėl kurios P.Walkeris sutiko, kad Meadow apsigyventų pas jį, buvo kur kas proziškesnė – dukros motina Rebecca piktnaudžiavo alkoholiu ir nuolat atsidurdavo policijoje.

Paulas negalėjo savo vienturtės dukters palikti likimo valiai, kaip kadaise pasielgė su jos motina.

Šiltą ir saulėtą 2013 metų lapkričio 30-ąją P.Walkeris su draugu Rogeriu Rodasu surengė labdaros šou savo automobilių salone.

Jie susipažino per lenktynes. Rogeris turėjo savo komandą. Paulas tapo jos nariu ir kelių Rogerio automobilių salonų dalininku. Juose daugiausia buvo demonstruojami sportiniai modeliai.

R.Rodasas buvo puikus vadybininkas ir finansų analitikas. Daugelis pramogų pasaulio įžymybių siekė, kad šis 38-erių išeivis iš Salvadoro taptų jų patarėju.

Labdaros renginys buvo planuojamas seniai. Prie jo organizavimo prisidėjo net Paulo dukra Meadow – sugalvojo kvietimų ir loterijos bilietų dizainą.

Svečiai galėjo ne tik pasigėrėti prabangiais automobiliais, bet ir apsukti jais ratą aplink saloną.

Susirinko beveik visi P.Walkerio draugai, kolegos iš filmo „Greiti ir įsiutę“. Aktorius visus supažindino su savo dukra – kuklia, bet švytinčia iš laimės.

Jasmine negalėjo atvykti, nes laikė egzaminą koledže.

Prie Paulo priėjęs Rogeris mirktelėjo ir parodęs į „Porsche Carrera GT“ pasiūlė: „Pasivažinėkime ten ir atgal! Akimirksniu!“

Aktorius dirstelėjo į ryškiai raudoną automobilį, sėdo į jį ir šuktelėjo renginio svečiams: „Mes greitai grįšime. Linksminkitės!“

Bičiulių P.Walkerio ir R.Rodaso žūties vieta tapo memorialu. Žvakės, gėlės, rašteliai, rankų darbo plakatai ir nuotraukos, kuriose jie abu nuoširdžiai šypsosi.

Artėjant Kalėdoms kažkas atitempė eglutę ir ant jos kartu su dekoracijomis, imituojančiomis automobilius, pakabino raštelių su užuojautos žodžiais žuvusiųjų artimiesiems.

P.Walkerio ir prie vairo sėdėjusio jo bičiulio bei verslo partnerio R.Rodaso kūnai buvo kremuoti.

Laidotuvių dieną į avarijos vietą suvažiavo apie 10 tūkstančių automobilių ir motociklų. Vairuotojai lėtai judėjo palei išdegintos žemės lopinėlį ir spaudė garso signalą.

Dangų skrodė lėktuvai, prie kurių buvo pritvirtini plakatai su užrašu „Ilsėkis ramybėje, Paulai“.

O juk P.Walkeris net Supermeno nebuvo įkūnijęs. Kartą jam siūlė šį vaidmenį, bet aktorius nenorėjo visą gyvenimą būti siejamas tik su superherojumi.

Aktorius buvo prasitaręs, kad kur kas geriau tapti „akvamenu“ – vaikinu, kuris gali nors ir milijoną valandų praleisti po vandeniu ir nebijo ryklių.

Pasibaigus P.Walkerio laidotuvėms, kuriose dalyvavo tik giminaičiai ir artimi draugai, šeima patraukė į paplūdimį. Taip nusprendė velionio tėvas. Jis sakė, kad sūnus nebūtų norėjęs, jog artimiausi žmonės gedėtų ir verktų.

Tačiau nei dukra, nei mylimoji Jasmine nerado jėgų tokiu būdu pagerbti Paulo atminimo – jų ant vandenyno kranto nebuvo.

Pagal testamentą visi P.Walkerio pinigai – 25 mln. JAV dolerių – atiteko Meadow. Kol mergaitė taps pilnametė, jos globėja paskirta aktoriaus motina Sheryl Walker. Pas ją ir persikėlė gyventi Meadow.

J.Pilchard Gosnell po septynerius metus trukusios partnerystės aktorius nepaliko nė cento.

Kalbama, kad tai supriešino buvusią aktoriaus mylimąją ir dukterį – esą Jasmine pasirengusi prisiteisti dalį palikimo.

Kolegė sielvartą skandino alkoholyje

Į ekranus atkeliavęs filmas „Greiti ir įsiutę VII“ pažadino P.Walkerio artimųjų prisiminimus.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas V.Dieselis prisipažino, kad itin susijaudino vos išvydęs juostos anonsą.

„Paulas buvo geriausias mano draugas“, – ne kartą yra sakęs V.Dieselis. Aktorius neseniai gimusią dukrą P.Walkerio garbei pavadino Pauline.

Prieš pasirodant filmui emocingą interviu davė kita jo žvaigždė Michelle Rodriguez (nuotr.).

Aktorė prisipažino, kad po bičiulio žūties tarsi atitrūko nuo grandinės – bandydama pabėgti nuo širdį draskančio skausmo griebėsi alkoholio ir pasinėrė į atsitiktinius santykius.

„Tam tikra prasme buvau išsikrausčiusi iš proto“, – sakė M.Rodriguez.

Tėvo nepamiršta ir 16-metė dukra Meadow. Socialiniuose tinkluose paauglė nuolat dalijasi bendromis nuotraukomis, prirašydama vienintelį sakinį: „Myliu tave.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.