Boksu susižavėjusi E. Straleckaitė be gailesčio talžo varžovus

Kai į sporto salę, kurioje treniruojasi boksininkai, įžengia buvusi šokėja Eglė Straleckaitė (22 m.), vienas kitą talžantys vyrai ima stengtis labiau. Tik iš jų lūpų sklindantys keiksmažodžiai prityla, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

E.Straleckaitę treniruojantis tėvas leidžia jai daužyti nesipriešinančius savo auklėtinius.
E.Straleckaitę treniruojantis tėvas leidžia jai daužyti nesipriešinančius savo auklėtinius.
Prieš trejus metus TV3 konkurse „Šok su manimi“ E.Straleckaitė pasirodė su choreografu Kęstučiu Baranausku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prieš trejus metus TV3 konkurse „Šok su manimi“ E.Straleckaitė pasirodė su choreografu Kęstučiu Baranausku.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

May 11, 2015, 6:40 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 7:12 AM

Šokėjos karjerą baigusi E.Straleckaitė kelis kartus per savaitę lanko bokso treniruotes. Kautis ringe merginą moko jos tėvas buvęs boksininkas Vitalijus Straleckas, išugdęs ne viena čempioną.

Prieš metus TV3 konkurse „Šuolis“ nugalėjusi E.Straleckaitė buvo kuriam laikui išvykusi į JAV.

Ten ji dalyvavo keleriose profesionalių šokėjų varžybose, bet grįžusi nutraukė šokėjos karjerą. Šiuo metu Eglė dirba vaikų šokių trenere.

Mergina vos spėja suktis. Ji studijuoja Lietuvos sporto universiteto paskutiniame sporto pedagogikos kurse, yra pasirinkusi choreografijos specialybę. Be to, moko šokti 3 metų ir vyresnius vaikus, kuria šokius jaunavedžiams, o laisvalaikį skiria sportui.

– Kuo jus patraukė boksas? – pasiteiravau E.Straleckaitės.

– Neplanuoju tapti boksininke, bet treniruojuosi rimtai.

Kadangi tėtis yra buvęs boksininkas, apie šį sportą nuo mažens žinau daug. O lankyti jo vedamas treniruotes pradėjau neseniai, nes iki šiol buvau labai užsiėmusi šokiais.

Kadangi profesionalią karjerą baigiau, atsirado laisvo laiko.

– Ar nesunku kautis ringe?

– Treniruotes sudaro ne vien boksas. Pavyzdžiui, vietoj kovos su priešininku man tėtis skiria kitų fizinių pratimų: šokinėju per šokdynę, laipioju ant suolelio.

Tai darau, kol vyrai kovoja. Žinoma, mokausi ir smūgiuoti.

Tai nėra paprasta, bet panašu į šokius – stebi, kaip dirba kito sportininko kūnas, ir stengiesi pakartoti judesius.

Turbūt todėl man sekasi įvairios sporto šakos, išskyrus su kamuoliu. Man sekasi ir ringe. Tuo labiau kad treneris viską puikiai išaiškina.

Vis dėlto man svarbiausia, kad būtų didelis fizinis krūvis, o ne technika.

– Kiek laiko trunka bokso treniruotė?

– Viena treniruotė trunka pusantros valandos. Po jos dar skiriami pratimai pilvo raumenims lavinti. Tad treniruojuosi kelis kartus per savaitę po dvi valandas. Kitomis dienomis mėgstu pabėgioti.

– Kokios nuotaikos geriausia boksuotis? Reikia būti piktai?

– Aš mėgstu sportuoti su muzika. Iš manęs visi juokiasi, kai vos įžengusi į sporto salę pirmiausia įjungiu magnetofoną ir pradedu apšilimą su muzika.

– „Lietuvos ryto“ TV laidoje „Taip gyvena žvaigždės!“ jūsų tėvas sakė, kad jums pravėrus sporto salės duris vyrai pasitempia ir mažiau keikiasi.

– Su jais bendrauju draugiškai, kartais pasišaipau. Jie prieš treniruotę žaidžia regbį. Kartais kyla tiek aistrų, kad vos nesusipeša.

Tėtis teisingai pastebėjo. Aš labai nemėgstu, kai vyrai keikiasi. Keletą kartų esu jiems tai pasakiusi.

– Ar ringe vaikinai su jumis elgiasi švelniau?

– Tėtis per treniruotes mane išnaudoja tinkamai. Pavyzdžiui, nurodo, kad smūgiuoti galiu tik aš, o varžovas turi vien išsisukinėti.

– Ar yra tekę bokso įgūdžius panaudoti už sporto salės ribų? Ar jaučiatės tvirtesnė?

– Oi, ne. Į treniruotes ateina dar kelios merginos. Aš tėčio prašau, kad manęs su jomis į ringą nestatytų.

Vaikinai juk išsisuka nuo mano smūgių, nors tikrai stengiuosi pataikyti, o su merginomis muštis neturiu jokio noro.

Man nėra tekę nuo ko nors gintis. Turiu labai stiprų 10 metų vyresnį brolį ir tėtį, su kuriais nuo vaikystės jaučiuosi saugi.

– Vaikystėje lankėte dailųjį čiuožimą, esate šokėja, išbandėte šuolius į vandenį, dabar – boksą. Kokią dar sporto šaką svajojate išmėginti?

– Birželį mano gimtadienis ir jau žinau, kad prašysiu dovanų riedučių. Neseniai gavau pasiūlymą šokti parašiutu, todėl nekantriai laukiu šiltesnių orų.

Dar man labai patinka plaukimas. Be to, norėčiau dalyvauti dailiojo čiuožimo konkurse.

– Kodėl taip anksti baigėte profesionalios šokėjos karjerą? Gal dar planuojate grįžti?

– Dažnai iš trenerių sulaukiu raginimų grįžti. Manau, šokti galėčiau iki 35 metų, bet kol kas didelio noro nejaučiu. Dėl šokių reikia daug aukoti.

Aš nuo septynerių metų iki šiol neturėjau nė vienos laisvos vasaros. Nebuvo laiko nei nuotykiams, nei kelionėms, nei linksmybėms su draugais.

Jei grįžčiau ant parketo, vėl reikėtų dalyvauti sporto stovyklose, visą vasarą treniruotis.

Kas žino, gal užsinorėsiu, gal jau rudenį apsispręsiu grįžti.

– Vadinasi, šią vasarą daugiau atostogausite nei dirbsite?

– Tikrai taip, noriu tikros vasaros. Su draugėmis būtinai važiuosiu prie jūros, į savo sodą, lankysiuosi festivaliuose. Pasiilgau Lietuvos ir į užsienį tikrai nevyksiu.

– Pernai buvote išvykusi į JAV, ten dalyvavote keleriose varžybose. Ar galėtumėte gyventi kitoje šalyje ilgesnį laiką?

– Juk esu čia, vadinasi, negalėčiau. Pajutau, kad gyvenimas užsienyje ne man. Supratau, kad namai ten, kur širdis. O širdis juk ten, kur artimi žmonės.

Manau, žmogus turi būti ten, kur jo šaknys, nes tada jaučiasi visavertis. Grįžau, esu čia laiminga ir stengsiuosi visada gyventi Lietuvoje.

– Kokie artimiausi jūsų planai?

– Su vaikais, kuriuos treniruoju, vyksime į kelias stovyklas. Be to, rengiuosi vestuvių sezonui – kuriu jaunavedžiams šokius. Taip pat esu kviečiama į renginius teisėjauti, filmuotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.