Paskutinis arogantiškų cinikų A. Valinsko ir A. Tapino dialogas

Vaikščiodami po televizijos studiją ir „padėdami“ žaidėjams „Auksinio proto“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas nužingsniavo daugiau kaip 200 nelengvų kilometrų.

Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas.<br>LRT nuotr.
Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas.<br>LRT nuotr.
Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas.<br>LRT nuotr.
Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 27, 2015, 11:16 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:13 AM

Vaikščiodami po televizijos studiją ir „padėdami“ žaidėjams „Auksinio proto“ vedėjai Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas nužingsniavo daugiau kaip 200 nelengvų kilometrų.

Jauniausia „Auksinio proto“ dalyvė buvo keturiolikmetė moksleivė Gertrūda Briedytė iš Vilniaus, o vyriausias žaidėjas – 61 metų ASU Ekonomikos teorijos dėstytojas Vytautas Vaznonis iš Kauno rajono.

Po ilgų diskusijų „Auksinio proto“ kūrybinė grupė geriausiu sezono klausimu išrinko šį: „Galbūt juokinga, bet ši FIFA nepriklausanti valstybė yra tikrai didelė – 22 pasaulyje pagal gyventojų skaičių ir 11 Europoje pagal plotą. Kokia tai valstybė?“ Jis teko „vaikščiojančia futbolo enciklopedija“ vadinamam sporto žurnalistui ir komentatoriui Nerijui Kesminui, kuris, didžiulei žiūrovų nuostabai, nesugebėjo atsakyti, kad tai Jungtinė Karalystė. Superfinalo išvakarėse Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas susitiko vyriškai ir atvirai pasikalbėti, kad po pirmojo „Auksinio proto“ sezono neliktų nuoskaudų ir nuosėdų.

Andrius (klastingai): Gerbiamas Arūnai, „Auksinio proto“ sezono pradžioje visai Lietuvai apsiskelbėte esąs mano „kūrybinis tėtis“. Sezonui baigiantis klausiu, kokias spragas matote savo „kūrybinio sūnaus“ auklėjimo sistemoje? Ką darytumėte kitaip?

Arūnas (atvirai): Mielasis, čia ne aš pasiskelbiau jūsų tėčiu, o jūs apsiskelbėte mano sūnumi. Kūrybiniu. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Pats tapčiau sūnumi, mažiau atsakomybės, o ir jaunesnis atrodyčiau. Geriau pasakykit, kodėl sezono pradžioje netikėjote, kad „Auksinis protas“ taps žiūrimiausia LRT laida?

Andrius (sutrikęs): Na, man draugai sakė...

Arūnas (įdėmiai) Kokie draugai?

Andrius (tvirtai): Nepažįstu aš tų draugų. Bet dabar kaip smagu, kai matai, kad intelektualią pramogą per nacionalinį transliuotoją žiūri daugiau žmonių nei dvi didžiausias komercines televizijas kartu sudėjus.

Arūnas (optimistiškai): O ateityje bus dar geriau!

Andrius (priekaištingai): Bet kodėl neatsižvelgėte į tautos pageidavimą, kad prizus moterims išneštų „Auksinio proto“ vaikinai trumpais sidabriniais šortais?

Arūnas (skeptiškai): Po to, kai šitą triuką Eurovizijoje panaudojo „Inculto“, tai jau nebūtų originalūs kūrybiniai sprendimai, todėl grįžome prie amžinųjų vertybių. Ir šiaip – nieko jūs, kolega, nesuprantate dar gyvenime.

Andrius (su šypsenėle): Kodėl vis dėlto nuvylėme tuos TV žiūrovus, kurie nuoširdžiai tikėjosi ir laukė, kada Valinskas su Tapinu susipyks ir išsiskirs, nes abu nesugyvenami ir arogantiški cinikai?

Arūnas (ryžtingai): Atsiprašau visų žiūrovų, kurie laukė, bet taip ir nesulaukė mudviejų su Tapinu skyrybų. Kadangi jis eilėje yra tik antras. Pirmoji – Valinskienė. Kol su ja neišsiskirsiu, Tapino nemesiu!

Andrius (su palengvėjimu): Ilgų ir laimingų bendro gyvenimo metų judviem!

Arūnas (klastingai prisimerkęs): Bet vis tiek Jus patikrinsiu. Šiaurės pusrutulyje vandens verpetas savaime sukasi į vieną pusę, Pietų – į priešingą. Ar tiesa, kad jei žmogus gyvena ant paties pusiaujo, vanduo jo vonioje neišbėga, nes nežino, į kurią pusę suktis?

Andrius (apsimesdamas, kad nesutriko): Nežinau, kaip dėl pusiaujo, bet Lietuvoje, kur tokios kosminės vandens kainos, vanduo tikrai laikomas vonioje iki paskutinio lašo. Dabar mano eilė paskutiniam klausimui: ar, kolega, tikite, kad didysis „Auksinio proto“ superfinalas šį vakarą bus fantastiškas?

Arūnas (nuoširdžiai): Jis bus nerealus! Už tai, kaip ir už visą sezoną, dėkoju mūsų laidos žiūrovams, dalyviams ir auksinei kūrybinei grupei! Paskutinis ir pats azartiškiausias „Auksinio proto“ superfinalo žaidimas, po kurio paaiškės, kas keliaus aplink pasaulį – šį vakarą, 21.30 val. per LRT televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.