„Auksiniame prote“ – krepšinio egzaminas

„Vienos šalies religijos pagrindinis altorius yra 3,05 centimetrų aukštyje. Kas tai?“ – klausimas, į kurį atsakymą kaip dukart du turi žinoti kiekvienas lietuvis, suklupdė antrojo šio sezono žaidimo „Auksinis protas“ finalininką.

Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Laidos akimirkos.<br>LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

lrytas.lt

Sep 8, 2015, 5:20 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:07 PM

Vienam iš antrojo žaidimo dalyvių – 27 metų turizmo specialistui iš Klaipėdos Juozui Gansauskui – šis „Auksinis protas“ išties tapo krepšinio egzaminu. Vyras per minutę turėjo teisingai atspėti, kuri iš dvidešimties išvardytų šalių yra laimėjusi Europos krepšinio čempionatą. Laimingai išlaikęs egzaminą, Juozas nukeliavo iki finalo. O kas jam koją pakišo finale, pamatysite trečiadienį per LRT televiziją.

Antrojo žaidimo „Auksinis protas“ komandos šįsyk pasiskirstė netikėtai – vienoje trijulėje žaidė moterys, kitoje – vyrai.

24 metų studentė iš Vilniaus Aušra Jurčikonytė baigė kultūros istorijos ir antropologijos bakalaurą, dabar ji paveldosaugos magistrantė. Domisi kinologija, augina kolių veislės šunį ir prisipažįsta galvojanti užsiimti jų veisimu.

Antrąsyk sėkmę „Auksiniame prote“ bando žavi šeimos gydytoja Evelina Nevardauskaitė-Rudzikienė. 38 metų moteris pernai „Auksiniame proto“ vedėjus Arūną Valinską ir Andrių Tapiną žavėjo ne tik ryškiai mėlynais plaukais, bet ir sąmoju bei protu. Evelina prisipažino itin mėgstanti viktorinas ir protų mūšius, o turėdama laiko ji peržiūrėjo visas rusiškas laidas „Kas? Kur? Kada?“ „Carpe diem!“ – sako Evelina, o kaip jai tai seksis žaidime antrąsyk, pamatysime šį trečiadienį. 23 metų studentę iš Klaipėdos Ugnę Valiukaitę galima pavadinti svajonių moterimi, nes ji mėgsta žvejoti ir gaminti! O dar ir į „Auksinį protą“ pateko… „Išbandžiau jau kelias specialybes – turizmą, vadybą, filologiją, režisūrą ir turbūt bandysiu dar ką nors“, – sako Ugnė ir filosofiškai priduria: „Niekada nieko nebūna veltui, už viską reikia mokėti…“

Vienas vyriškos komandos atstovų – istorijos mokslų magistras Darius Bujokas. 28 metų valstybės tarnautojas iš Vilniaus mėgsta leisti laiką gamtoje, aktyviai dalyvauja protmūšiuose, žaidžia stalo žaidimus, sportuoja.

22 metų studentas iš Grigiškių Edgaras Jakavičius taip pat aistringas protmūšių mėgėjas. Vaikinui dar patinka kinas, detektyvai. Edgaro gyvenimo moto: „Sunkus darbas dar niekam nepakenkė, bet kam rizikuot…“

Trečiasis vyriškos kompanijos narys – Juozas Gansauskas. Turizmo sferoje dirbančiam vyrui patinka kelionės, dviračiai, krepšinis, futbolas, protmūšiai ir galvosūkiai, domina istorija, karyba. „Pavyko „prasimušti“ į „Auksinio proto“ filmavimus!“ – sėkme džiaugėsi Juozas.

Vienas iš šio šešeto pateks į „Auksinio proto“ finalą ir susirungs dėl pagrindinio antrojo sezono prizo – kelionės po šešias Europos Sąjungos šalis, kurios bus išsirinktos burtų būdu – sukant laimės ratą. O tam reikia tik šiek tiek sėkmės ir genialumo. Tad čia itin tinka ir žaidime cituota viena garsiausių Alberto Einšteino frazių: „Skirtumas tarp kvailybės ir genialumo yra tik tas, kad genialumas...“ Pabaikite posakį!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?