V. Skaisgirė paaiškino, kodėl vakarėliuose lankosi be savo vyro

Televizijos ekrane debiutuojanti kompanijos „Videometra“ komunikacijos vadovė, TV ir kino prodiuserio Rolando Skaisgirio (46 m.) žmona Vaida Skaisgirė (25 m.) sako, kad jai nėra lengva priimti pastabas, tačiau motyvuota kritika skatina tobulėti, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Pagal horoskopą Skorpionas V.Skaisgirė negali pakęsti kritikos ir pastabų.
Pagal horoskopą Skorpionas V.Skaisgirė negali pakęsti kritikos ir pastabų.
Pagal horoskopą Skorpionas V.Skaisgirė negali pakęsti kritikos ir pastabų.
Pagal horoskopą Skorpionas V.Skaisgirė negali pakęsti kritikos ir pastabų.
Kone dvigubai už žmoną vyresnis R.Skaisgirys jaučiasi turįs teisę ją nuolat mokyti.<br>T.Bauro nuotr.
Kone dvigubai už žmoną vyresnis R.Skaisgirys jaučiasi turįs teisę ją nuolat mokyti.<br>T.Bauro nuotr.
A.Rožickas ir V.Skaisgirė ves „Didįjį magijos šou“ (TV3).
A.Rožickas ir V.Skaisgirė ves „Didįjį magijos šou“ (TV3).
Daugiau nuotraukų (4)

Vykintė Budrytė („Lietuvos rytas“)

Sep 29, 2015, 1:50 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 9:28 PM

Daug kas šnabždasi, kad tai esą R.Skaisgirys sutuoktinei parūpino naujos TV3 laidos „Didysis magijos šou“ vedėjos vietą. Tačiau Vaida jau seniai išmoko nesiteisinti ir į tokias kalbas dėmesio nekreipia.

„Dar prieš metus kolegos iš Kauno buvo sugalvoję vieną laidą ir ėmė mane kalbinti pamėginti ją vesti. Tuomet sakiau, jog jie tegul iš manęs nesišaipo. Bet galiausiai jie mane įkalbėjo prižadėję niekam nesakyti, jei man nepavyks“, – juokėsi V.Skaisgirė. Regis, jai pavyko, nes ji – ekrane.

Kartu R.Skaisgiriu auginanti trejų metų sūnų Atą V.Skaisgirė dėkinga savo vyrui už tai, kad jis ją išmokė labiau pasitikėti savimi.

-Anksčiau jūs buvote įvardinama tiesiog TV prodiuserio R.Skaisgirio žmona, bet pastaruoju metu į jus dėmesys krypsta kaip į kuriančią, dirbančią moterį. Kaip pati išgyvenate šį pokytį? – pasiteiravau V.Skaisgirės.

-Šio pokyčio nelabai ir pajutau, nes aš visą gyvenimą, ir tada, kai nebuvau žinomo prodiuserio žmona, kažką dirbau, veikiau ir niekada nesėdėjau rankų sudėjusi. Tiesiog kai tu tampi matomu žmogumi, tavo darbai savaime tampa labiau pastebimi. Kas dirba, tas būna įvertinamas. Visgi didžiausias mano darbo rezultatas matomas tada, kai pasižiūri į kuriamų projektų, serialų reitingus. Kita vertus, matomi žmonės būna tiek, kiek patys nori. Kiekvienas viduje esame šiek tiek garbėtroškos ir tai patvirtina mūsų socialiniai tinklai, kur mes publikuojame save, savo keliones, pietus, vakarienes.

-Kokiame darbe uždirbote pirmuosius savo pinigus? Kokius darbus dirbote?

-Dar vaikystėje pardaviau mamos augintus agurkus. Iš tiesų, kai pagalvoju, buvau versli. Pavyzdžiui, organizuodavau kiemo vaikams loterijas, kurių metu nusipirkę bilietą kiti vaikai galėjo laimėti mano žaislus. Kai ūgtelėjau, praktikavausi pas mamos, kuri yra teisininkė, kolegas, antstolių kontorose. Taip pat dirbau modeliu. Gal daug kam atrodo, kad šis darbas duoda daug neigiamų dalykų, man jis davė geros patirties. Nuo 19 metų dirbau žurnaliste, taip pat mokiau anglų ir ispanų kalbų.

-Su kokiomis svajonėmis ir planais baigusi mokyklą atvykote iš Kauno į Vilnių?

-Planai buvo standartiniai. Buvau pavargusi nuo keliavimų į Milaną, Barseloną ir kitus Europos didmiesčius dirbdama modeliu. Esu gana sėsli ir norėjosi studijuoti kaip visi normalūs žmonės. Buvau įstojusi į teisę, tačiau ten neatradau savęs. Neklausiau tėvų ir mečiau teisės studijas. Norėjau studijuoti žurnalistiką, o galiausiai įstojau į VU Anglų-ispanų kalbos studijas. Buvau pradėjusi dirbti žurnaliste ir tikrai negalvojau, kad sukursiu šeimą taip anksti. Bet taip likimas sudėstė. Įsivaizdavau savo gyvenimą visai kitaip – tvarkingą, ramų. Nemaniau, kad susilauksiu vaiko taip anksti, o universitetą baigiau jau su juo ant rankų. Taip atsitikus supratau, kad būtent vaikai ir šeima yra svarbiausi, ir nei darbas, nei laisvalaikis niekada nebus svarbiau. Tačiau viską galima suderinti.

-Tai turbūt būti vien žmona, aplink kurią reikia šokinėti, negalėtumėte?

-Tikrai ne. Prisimenu vieną keistesnių savo patirčių. Teko su vyru praėjusią vasarą būti Turkijoje, kur vyko Europos krepšinio veteranų čempionatas. Kartu keliavo ir krepšininkų žmonos. Vyrai sako: jūs pagulėkite, pailsėkite, o mes pažaisime krepšinį. Tiesą sakant, man baisiausia buvo gulėti 7 dienas prie baseino. Ačiū Dievui, turėjau kompiuterį, tad galėjau dirbti prie baseino.

-O ar sunkios R.Skaisgirio žmonos pareigos?

-Mano vyras nėra toks, kaip galbūt kažkam atrodo iš šono: esą mūsų namuose yra sudėliotos taisyklės, griežtas pareigų pasiskirstymas. Mes abu esame spontaniški žmonės, bet anarchijos mūsų namuose nėra. Tiesiog lengvas chaosas. Nes mūsų abiejų charakteriai yra nenuspėjami. Neturiu savo konkrečių pareigų, taip pat tokių neturi mano vyras. Aš gaminu valgyti, tvarkau namus, prižiūriu vaiką, bet lygiai tą patį daro ir Rolandas. Jis ir nuveda vaiką į darželį, ir išmaudo jį, ir sutvarko namus, kai aš tingiu. Viskas vyksta labai natūraliai.

-Kokioms jūsų savybėms ar įgūdžiams padėjo atsiskleisti būtent jūsų vyras?

-Kai du žmonės susieja savo gyvenimus, jie vienas kitam padeda skleistis. Mano vyras padėjo man labiau pasitikėti savimi. Nes jaunas amžius duoda maksimalizmo, bet tuo pačiu ir daugybę baimių.

-O kaip nuo judviejų pažinties pradžios pasikeitė jis?

-Rolandas visiškai rado savo vietą. Nes mes buvome panašus tuo, kad iki tol abu gyvenome be balanso, harmonijos, aš blaškiausi tarp studijų, gyvenamosios vietos. Tuo tarpu Rolandas per savo ilgą gyvenimą mėtėsi dar daugiau. Tad suradę vienas kitą atsistojome į savo vėžes. Ne tik šeima tapo mūsų branduoliu, bet ir viskas aplinkui ėmė tinkamai statytis, turiu galvoje ir darbus.

-Visi jums primena tarp jūsų esantį 21-erių metų skirtumą. Vis minite pliusus. O kokie minusai?

-Pagalvojus apie tolimą ateitį, senatvėje tikriausiai man bus liūdna vienai. Nors gyvenime negali žinoti, kaip bus. Dar minusas toks, kad kai žmogus yra daugiau patyręs, nugyvenęs, tai jaučiasi turįs tvirtesnę teisę pamokyti. Bet pati turiu galvą ant pečių ir suprantu, kad kartais mano vyro patarimai, kaip elgtis tam tikrose situacijose, yra naudingi. Tik mano skorpionės charakteris niekaip man neleidžia priimti kritikos ir pastabų. Man reikia valandos, kad tą pastabą apgalvočiau. Taip pat Rolandas yra matęs daug vakarėlių, sukūręs daug projektų, o  mano gyvenime viskas dar tik prasidėjo. Kalbant apie darbus, mano entuziazmas dar didelis, o jam viskas atrodo paprasta.

-Tai namuose turbūt dažniausiai ginčijatės dėl darbų?

-Tikrai taip. Bet tai nėra blogai. Tiesiog mes karštai diskutuojame. O dėl namų, kojinių ar maisto tikrai jau nesiriejame.

-Kuris pirmas pradeda gesinti įsiplieskusią ugnį?

-Priklauso nuo situacijos. Kuris sau daugiau leido diskusijoje ir kokį nors netinkamą žodį pavartojo, tai po to tas ir glaisto. Pas mus nebūna nekalbadienių. Pasipykstame, nusisukame į savo puses, o netrukus grįžtame.

-O kuris pirmas nori grįžti namo iš vakarėlių?

-Pastaruoju metu retai lankomės tuose vakarėliuose. Rolandui į juos eiti jau nelabai įdomu, tad daug dažniau einu kartu su draugėmis. O jei visgi išeiname kartu su vyru, aš visą laiką galiu pabūti ir ilgiau, namo pirma netempiu.

-Sakėte, kad esate pavydi. Ar pavydo scenas keliate viešai?

-Santykių pradžioje to būdavo, o dabar kai apsilamdėme vienas prie kito tai vis rečiau nutinka. Juolab, kad su laiku ir pasitikėjimas auga. Kadangi vienas kitu pasitikime, tai pastaruoju metu nebent juokais pasakome vienas kitam pastabų dėl kokio lengvo flirto su kitais ar parodytos šypsenos. Bet taip, pavydas taip pat yra skorpioniško būdo savybė. Kas mano, tas mano.

-Ar jūsų vyras rodo pavydą?

-Jis yra pavydus, bet sveikai. Ypatingai jis pavydą išreiškia juokaudamas. O tai dar labiau siutina, nes nesupranti, ar tai pašaipa, ar įžeista kokia nors vyriška emocija.

-Kokį įsimintiniausią komplimentą esate išgirdusi?

-Tie komplimentai kaip šokoladas. Būna gera ir skanu tik kol jį valgai. Svarbiausia juk, ar nuoširdžiai pasakytas komplimentas. Ypač vakarėliuose mes visi mėgstame žarstyti vieni kitiems komplimentus, dažnai nenuoširdžiai ir kad tik būtų apie ką pakalbėti. Tokius komplimentus iškart pamirštu.

-Esate iš tų žmonių, kuriems visuomet reikia kompanijos, ar mokate bei galite būti ir viena?

-Esu bendraujantis žmogus, tačiau vienatvė man yra būtina kaip dušas. Tik ne kasdien, o kartas nuo karto pabūti vienai, su ramia muzika, be vaiko, be vyro, be tėvų man yra reikalinga. Pastaruoju metu tokių akimirkų turėti sunkoka, bet po jų aš iškart atgaunu visas jėgas.

-Kaip jums pavyksta išlaikyti liekną kūną?

-Kol esi jaunas ypatingos priežiūros nereikia. Bet turbūt labiausiai padeda aktyvus gyvenimo būdas. Kai visą dieną reikia bėgti, dažnai ir pietų nespėju pavalgyti. Tad visuomet rankinėje turiu obuolį ir šokolado. Gėda prisipažinti, bet nesportuoju. Dar nuo modelio darbo laikų esu įsikalusi sau taisyklę, kad geriau valgyti dažnai ir po nedaug, negu prisikimšti vienu kartu.

-Ar galėtumėte save pavadinti supermama?

-Turbūt negalėčiau, nes neatitinku standartų. Grįžau anksti į darbą, vaiko auginimą derinau su studijomis, neatsisakiau socialinio gyvenimo. Bet mano vaikui jau treji ir nematau jame problemų ar nejaučiu prastesnio ryšio tarp mūsų. Turiu geriausią pavyzdį pasaulyje – savo mamą, kuri turėdama tris vaikus baigė mokslus, padarė puikią teisininkės karjerą ir neturėjo labai gerų finansinių galimybių savo kelio pradžioje. Bet kai nori, tai gali.

-Gal yra kažkokia veikla, kurią norėtumėte išbandyti, bet vis trūksta laiko?

-Tiesą sakant apie pomėgius dabar negalvoju. Mąstau apie vieną naują projektą. Geriausiai atsipalaiduoju nuėjusi į masažą, paskaičiusi gerą knygą, pasikapsčiusi sode tarp gėlių. Jokie ekstremalūs sportai netraukia, bet galbūt reikėtų save perlaužti ir išmokti šliuožti su snieglente. Vyras jau kartą mokino.

-Paprastai dirbate už kadro, o ar būti laidos vedėja nepasvajodavote?

-Tokio noro nebuvo. Kai dirbi savo darbą, kuris tau patinka ir jame susiduri su iššūkiais ir visokiais įdomiais dalykais, tai tikrai nesusimąstai: gal man būti siuvėja, gal laidų vedėja... Bet kai gyvenimas pasiūlo kažkokių naujų galimybių, pasvarstai, ar verta, ar nori. Kai su kolegomis iš Kauno Gediminu Juodeika ir Eriku Kundrecku sumanėme kurti projektą apie magiją, jie ir pasiūlė man kartu su A.Rožicku jį vesti. Nes mano kaip vedėjos sugebėjimus jau žinojo. Dar prieš metus jie buvo sugalvoję vieną laidą ir ėmė mane kalbinti pamėginti ją vesti. Tuomet sakiau, jog jie tegul iš manęs nesišaipo, bet galiausiai jie mane įkalbėjo prižadėję niekam nesakyti, jei man nepavyks. Kai pabandžiau, nenusivylė nei jie, nei aš, tik pati laida neišlindo į dienos šviesą.

-Gal nuo šiol ir pereisite į kitą ekrano pusę visam?

-Tikrai ne, nes darbas už kadro mane be galo traukia. Bet ir stovėti kitoje barikadų pusėje man labai patiko, jaučiausi gerai, nors  buvo ir streso, ir jaudulio. Nėjau į ekraną pasigrožėti savimi, juk svarbiausia, kaip šou įvertins žiūrovai. Jei viskas bus gerai, mėginsiu derinti darbus ir kadre, ir už jo.

-O ko laidos „Didysis magijos šou“ žiūrovai nepamatys?

-Magija iškelia daug klausimų, bet visai nereikalauja atsakymų. Nes magija tiesiog reikia mėgautis. Tai tiesiog reta pramoga, kurios metu tave mulkina, o tu tuo džiaugiesi. Mes su A.Rožicku neplanuotai tampame magų taikiniu. Mums teko ir dėžėje pabūvoti, tai būti subadytiems degančiais fakelais.

-Ar tekstą jums rašydavo laidos redaktoriai, ar jūs improvizavote?

-Kadangi man tai visai nauja patirtis, pradžioje buvo rašomi scenarijai. Tačiau buvau labai maloniai nustebinta A.Rožicko. Jis yra puikus scenos partneris ir mums nuo pat pradžių pavyko pajausti vienas kitą, tad jokių tekstų mums daugiau nebeprireikė. Mums užtekdavo žinoti, koks magas, kada pasirodo ir kokį triuką atliks. Tuomet leisdavome sau improvizuoti. Manau, kad pavyko visai neblogai. Bet svarbiausia, žinoma, kaip įvertins žiūrovai.

Varžysis dėl 10 000 eurų

– „Didžiajame magijos šou“, kurį ves A.Rožickas ir V.Skaisgirė, savo meną demonstruos šeši iliuzionistai iš Lietuvos ir užsienio.

– Jie varžysis dėl 10 tūkst. eurų.

– Vertinimo komisijoje dirbs humoristai Arūnas Valinskas, Vitalijus Cololo, magijos teatro „DiArchy“ artistai Arvydas ir Diana Gaičiūnai ir „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

– Kiekvienoje laidoje „DiArchy“ artistai taip pat parodys po triuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.