Ekrane – operos solisčių Nomedos Kazlaus ir M. Caballe pokalbis

Pirmadienį LRT KULTŪROS žiūrovų laukia išskirtinis reginys: laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ svečiuosis XX a. operos legenda, per šimtą vaidmenų nuo Mocarto iki Vagnerio garsiausiuose pasaulio teatruose sukūrusi Montserrat Caballe.

Nomeda Kazlaus – vienintelė su M. Caballe dainavusi lietuvė ir paskutinė jos partnerė moteris operos scenoje.
Nomeda Kazlaus – vienintelė su M. Caballe dainavusi lietuvė ir paskutinė jos partnerė moteris operos scenoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2015, 3:37 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 5:16 AM

Vienintelis išskirtinis interviu Lietuvai, nufilmuotas dar vasarį Barselonoje, bus parodytas ypatinga proga: šiomis dienomis Viniuje kartu su primadonos dukra Montserrat Marti koncertuos Lietuvos operos žvaigždė, laidos autorė Nomeda Kazlaus.

„Su Montserrat Caballe susipažinau 2000-aisiais Andoroje jos meistriškumo kursuose, po kurių mane iškart ji pakvietė dainuoti kartu Vokietijoje, Ispanijoje, Rusijoje“, – pasakoja Nomeda. – Mūsų bendradarbiavimas ir draugystė tęsiasi jau 15 metų.“

Nomeda Kazlaus – vienintelė su M. Caballe dainavusi lietuvė ir paskutinė jos partnerė moteris operos scenoje.

„Įdomu, kad 2001 metais Caballe mane kalbino savo laidai ARTE televizijai „M.Caballe pristato rytdienos žvaigždes“, o šiais metais aš ją kalbinau savo laidai... – tęsia laidos vedėja. – Nuostabu tai, kad interviu įrašytas per mano gimtadienį, vasario 13 dieną!“

Didžiąją sceną šiandien jau palikusi operos diva pokalbyje su Nomeda Kazlaus prisipažins: „Jei dabar pradėčiau savo karjerą, nepadaryčiau jos. Nes buvau stambesnė, kai pradėjau dainuoti. Šiandien tai būtų neįmanoma. Jūs prisimenate, buvau žymiai pilnesnė. Taigi šiais laikais norima liesų žmonių, sakyčiau, kaip televizijoje ar kine. Tuo remdamiesi, daugelis nūdienos režisierių mano – tai būdas kurti teatrą, tik palydimą muzikos... Jie negalvoja statyti tikros operos. Deja, daugelis režisierių šiais laikais taip mąsto.“

Vaikystėje skurdą kentusi, pilietinį karą išgyvenusi Ispanijos dainininkė garsėja ir atjauta, humanitariniais projektais. Kelis dešimtmečius ji dirbo UNESCO geros valios ambasadore.

Montserrat Caballe – ir vienintelė pasaulyje Baterflai, ištekėjusi už Pinkertono: jos vyru tapo scenos partneris Bernabé Martí („Scenoje buvo toks drovus, kad sunku patikėti“, – pasakos Montserrat Caballe).

Atviras primadonos interviu – jau pirmadienį, gruodžio 14 d. 21 valandą, laidoje „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“. Antroji interviu dalis – gruodžio 28 d. 21 val.

Gruodžio 21 dieną (tarp abiejų interviu dalių) LRT KULTŪRA rodys bendrą Montserrat Caballe ir Nomedos Kazlaus koncertą iš garsiosios salės „Gostinyj Dvor“ Maskvoje (2000 m.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.