Du filmai tapo didžiausiais „Auksinių gaublių“ laimėtojais

Epinis trileris apie išlikimą „Hju Glaso legenda“ (The Revenant) ir

Iš kairės: režisierius A.G.Inarritu ir aktoriai L.DiCaprio bei M.Damonas.<br>AP nuotr.
Iš kairės: režisierius A.G.Inarritu ir aktoriai L.DiCaprio bei M.Damonas.<br>AP nuotr.
Režisierius A.G.Inarritu (kairėje) ir aktorius L.DiCaprio.<br>AP nuotr.
Režisierius A.G.Inarritu (kairėje) ir aktorius L.DiCaprio.<br>AP nuotr.
Aktorius M.Damonas.<br>AP nuotr.
Aktorius M.Damonas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 9:05 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:36 AM

„Hju Glaso legenda“, pasakojanti apie legendinį kailių medžiotoją, kurį puikiai suvaidino Leonardo DiCaprio, per iškilmingą apdovanojimų vakarą laimėjo tris aukščiausius apdovanojimus – už geriausią dramatinį filmą, geriausią dramos aktorių (L.DiCaprio) ir geriausią režisierių (Alejandro Gonzalezas Inarritu).

Juosta „Marsietis“, kurioje pasakojama apie Marse įstrigusį astronautą, laimėjo du aukščiausius prizus – geriausios komedijos apdovanojimą ir geriausio komedijos aktoriaus apdovanojimą, kuris atiteko Mattui Damonui.

Šių dviejų juostų pergalės „Auksinių gaublių“ ceremonijoje reiškia, kad vasario 28 dieną įvyksiančiose „Oskarų“ dalybose jie rimtai sustiprino savo pozicijas.

„Negaliu nė pasakyti, koks esu nustebęs ir kaip didžiuojuosi, kad išgyvenau šį filmą“, – sakė A.G.Inarritu, omenyje turėdamas sunkias sąlygas, kuriomis buvo statoma ši juosta.

A.G.Inarritu juosta „Žmogus-paukštis“ (Birdman) praėjusiais metais laimėjo keturis „Oskarus“, įskaitant geriausios juostos ir geriausio režisieriaus apdovanojimus, ir dauguma kritikų mano, kad Meksikos režisieriaus šiais metais vėl laukia triumfas.

L.DiCaprio, kuris buvo sutiktas ovacijomis, sakė, jog nori pasidalyti apdovanojimu su visomis čiabuvių bendruomenėmis pasaulyje.

„Atėjo laikas, kai turime pripažinti jūsų istoriją ir turime ginti jūsų žemes nuo korporatyvinių interesų ir žmonių, kurie siekia jas eksploatuoti“, – sakė 41 metų aktorius, kuriam, kaip prognozuoja kritikai, už šį vaidmenį galų gale atiteks ir pirmasis „Oskaras“.

Pirmo ryškumo žvaigždės Kate Winslet ir Sylvesteris Stallone taip pat pelnė apdovanojimus per Beverli Hilse vykusią ceremoniją, kuri yra laikoma geru indikatoriumi siekiant nuspėti, kokie filmai ir aktoriais kovos dėl „Oskarų“ šlovės.

K.Winslet laimėjo geriausios antro plano aktorės apdovanojimą už vaidmenį biografinėje juostoje „Styvas Džobsas“ (Steve Jobs), o S.Stallone – geriausio antro plano aktoriaus apdovanojimą už vaidmenį filme „Krydas: gimęs kovoti“ (Creed), kuriame jis vėl grįžo prie savo ikoninio vaidmens – boksininko Rokio Balboos.

„Spotlight“, drama apie „The Boston Globe“ žurnalistus, atskleidusius seksualinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje, kuri buvo nominuotas trijose kategorijose ir žurnalistų buvo laikoma favoritu laimėti laurus, šįsyk liko tuščiomis.

Laimė nenusišypsojo ir juostai „Didžioji skola“ (The Big Short), pastatytai pagal knygą apie finansinę 2007-2008 metų krizę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.