60-metį atšventęs Melas Gibsonas turės devintą vaiką?

Skandalingasis Holivudo aktorius ir režisierius Melas Gibsonas, kadaise lietuvius išvadinęs aštriadančiais, ginkluotais beisbolo lazdomis, sausio 3 dieną atšventė 60-metį. Kalbama, kad chuliganizmu, girtuoklystėmis, smurtu prieš moteris pagarsėjęs aštuonių vaikų tėvas šįmet sūpuos devintą atžalą, kurią jam pagimdys 24 metų amerikietė jojikė ir scenaristė Rosalind Ross, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Atrodo, kad ūmus M.Gibsono būdas negąsdina jį įsimylėjusios R.Ross.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Atrodo, kad ūmus M.Gibsono būdas negąsdina jį įsimylėjusios R.Ross.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Išsišokėlis M.Gibsonas – vienas populiariausių ir turtingiausių Holivudo aktorių.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Išsišokėlis M.Gibsonas – vienas populiariausių ir turtingiausių Holivudo aktorių.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Gibsonas 1984-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Gibsonas 1984-aisiais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Gibsonas triukšmingai bylinėjosi su O.Grigorjeva dėl dukters Liucios globos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Gibsonas triukšmingai bylinėjosi su O.Grigorjeva dėl dukters Liucios globos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 13, 2016, 8:51 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:57 AM

Dviejų „Oskarų“ laureatui M.Gibsonui praėję metai buvo ypatingi. Aktorius iki ausų įsimylėjo į dukteris tinkančią gražuolę ir Australijoje pradėjo kurti karinę dramą „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge).

Meilės romanas prasidėjo po trumpo susitikimo Los Andžele – prodiuserių kompanijos, kurią 1989 metais įkūrė M.Gibsonas, biure.

Rosalind kino srityje ieškojo darbo ir atėjo pasikalbėti su garsiuoju aktoriumi bei režisieriumi.

M.Gibsonas R.Ross draugijoje atrodo nurimęs ir atsipalaidavęs. Gal bėgantys metai ir jauna mylimoji pasiutėliui įkrėtė proto?

Juk prieš kelerius metus asmeninis M.Gibsono gyvenimas ritosi žemyn: jis po daugiau kaip 20 metų santuokos išsiskyrė su žmona Robyn Moore, su kuria susilaukė 7 vaikų.

Kai M.Gibsonas sutiko būsimą žmoną, buvo dar nieko nepasiekęs aktorius, o ji – dantų gydytojo asistentė. Pora susipažino per pažinčių tarnybą Australijoje.

Po skyrybų M.Gibsonas buvo priverstas Robyn atiduoti pusę savo turto, vertinamo 800 mln. JAV dolerių, kadangi sutuoktiniai nebuvo pasirašę vedybų sutarties.

Šeiminį gyvenimą aktorius iškeitė į santykius su pianiste Oksana Grigorjeva.

Audringas romanas su O.Grigorjeva truko mažiau nei trejus metus. Kai Oksana pagimdė kūdikį, aktorius pradėjo smurtauti, o per vieną konfliktą jai išmušė kelis dantis.

Dar neseniai vienas kitą beprotiškai mylėję Melas ir Oksana ėmė bylinėtis dėl mažosios Lucios globos.

Teismas įpareigojo aktorių sumokėti O.Grigorjevai 750 tūkst. JAV dolerių alimentų dalimis iki 2016 metų.

Amerikiečių satyrinis žurnalas „Mad Magazine“ 2014 metais sudarė kvailiausių žmonių, pastatų ir vietovių šimtuką.

55-oje šio sąrašo vietoje atsidūrė M.Gibsonas. „Antisemitizmas, žmonių diskriminacija ar neapykanta dėl jų lyties, nešvankūs komentarai apie O.Grigorjevą“, – taip žurnalas argumentavo savo pasirinkimą.

Niekas nesitikėjo, kad taip stipriai finansiškai ir morališkai nuskriaustas M.Gibsonas greitai užmegs dar vienus santykius. Tamsius debesis išvaikė tamsiaplaukė gražuolė.

Būdama devynerių Rosalind pamėgo žirgų sportą ir sugebėjo pasiekti neblogų rezultatų.

Būdama 19-os 2010 metais Kentukyje per pasaulio jojimo čempionatą ji iškovojo aukso medalį.

Nors perspektyvos buvo puikios, mergina paliko žirgų sportą, kad galėtų dirbti kine. Rosalind yra pradedančioji scenaristė, Emersono koledže studijavusi anglų kalbą ir literatūrą. Ji neseniai parašė scenarijų filmui „Liūtė“ (Lioness), kuriame vaidins Ellen Page.

Kalbama, kad M.Gibsonas iš pirmo žvilgsnio įsimylėjo Rosalind. Praėjus kelioms savaitėms nuo pažinties pora išvyko pailsėti į Kosta Riką.

Prieš kelerius metus Melas čia įkūrė prabangų kurortinį kompleksą „Playa Barrage“. Aktoriaus valdos siekia 2 tūkstančius kvadratinių kilometrų.

Vilos komplekse išdėstytos taip, kad kiekvienas poilsiautojas galėtų jausti tarsi vienintelis svečias.

Įsimylėjėliai įsikūrė name su septyniais miegamaisiais, baseinu ir malūnsparnio aikštele.

Pasibaigus atostogoms Holivudo žvaigždė buvo priverstas išvykti į Sidnėjų dėl filmo, kurį nusprendė režisuoti. Po savaitės atvyko Rosalind, kad padėtų filmavimo aikštelėje.

Po kelių mėnesių pasklido gandas, kad Rosalind laukiasi. Tokias kalbas ėmė skleisti merginai artimi žmonės, pastebėję, kad ji nebevartoja alkoholio.

Nors neseniai jubiliejų atšventęs M.Gibsonas tvirtina, kad tai prasimanymas, tiesa netrukus paaiškės.

Rugpjūtį Rosalind turėjo progą įsitikinti, kad M.Gibsonas yra ūmaus būdo. Aktorius buvo apkaltintas tuo, kad užpuolė leidinio „The Daily Telegraph“ fotografę Kristi Miller, kuri juos nufotografavo einančius iš Australijos ir Izraelio kino festivalio renginio viename Sidnėjaus kino teatrų.

Žurnalistė apie įvykį pasakojo: „Aš padariau nuotrauką ir nusisukau, o tada kažkas mane stipriai pastūmė. Atsisukau, M.Gibsonas ėmė ant manęs rėkti, grasinti. Jis spjaudė man į veidą ir keikėsi. Atrodė, kad tuo metu nė nekvėpavo. Rosalind buvo viso to liudininkė. M.Gibsonas nurimo tik tuomet, kai mergina padėjo ranką jam ant peties ir ištarė: „Užteks, Melai, einam.“ Ji kelis kartus manęs atsiprašė ir jie nuėjo.“

Pareigūnai peržiūrėjo stebėjimo kamerų nufilmuotą medžiagą, apklausė liudytojus, tačiau jiems nepavyko rasti pakankamai įrodymų, kad galėtų M.Gibsonui pateikti kaltinimus.

2001 metais Holivudo aktoriui užkliuvo Lietuva ir lietuviai. Viename interviu jis taip nupasakojo baisiausią savo košmarą: „Aštriadančiai lietuviai, ginkluoti beisbolo lazdomis, paplūdimiu atslenka į tavo namus. Ką su jais daryti? Reikia duoti atkirtį!“

M.Gibsoną tada mėgino sugėdinti Lietuvos ambasada JAV. Vėliau ambasadorius Vygaudas Ušackas su aktoriaus fantazijomis bandė kovoti savaip – nusiuntė jam dėžę lietuviško alaus.

Aktorius 2006 metais buvo nufilmuotas koneveikiantis žydus, kai vienas žydų tautybės policininkas jį sustabdė vairuojantį neblaivų.

Netrukus po įvykio M.Gibsonas atsigulė į reabilitacijos kliniką. Aktoriui artimas šaltinis savaitraščiui „LA Weekly“ teigė, kad M.Gibsonas buvo atsidūręs prie savižudybės slenksčio, nes jautėsi bejėgis kovoti su alkoholizmu. Esą jis lėkė 140 kilometrų per valandą greičiu, trokšdamas užsimušti.

2013 metais M.Gibsonas vairuodamas automobilį Malibu vėl įsivėlė į konfliktą su policija.

Tą kartą kino žvaigždė buvo blaivus, tačiau neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Kai pareigūnai paprašė eiti į patikros postą, aktorius įsiuto. „Kodėl jūs prie manęs kabinėjatės?!“ – šaukė vyras. Paklaustas, kodėl pakėlė balsą, jis atsakė: „Turėjau bėdų su Malibu pareigūnais ir anksčiau.“

Sunkų būdą Melas paveldėjo iš tėvo. 2012-aisiais dar skandalingesniu elgesiu garsėjantis M.Gibsono tėvas Johnas Huttonas Gibsonas po 10 metų santuokos nutarė skirtis su antrąja žmona Teddy Joye Hicks.

Tuo metu J.H.Gibsoniui buvo 93 metai. Teismui pateiktame pareiškime kaip skyrybų priežastis buvo nurodyti nesuderinami skirtumai. M.Gibsono motina Anne mirė 1990 m. Aktorius yra šeštas jos vaikas iš vienuolikos.

Nesutrikdė mėlynėmis nusėtas veidas

M.Gibsonas yra vienas populiariausių ir turtingiausių Holivudo aktorių. Jis vaidinti pradėjo dar mokykloje.

Melas studijavo Nacionaliniame dramos menų institute Sidnėjuje, ten vaidino keliuose spektakliuose. Aktorius manė, kad tai ir yra jo karjeros viršūnė, tačiau stipriai klydo.

Rimtas postūmis šlovės link susijęs su muštynėmis, į kurias jis įsivėlė. Kitą dieną po incidento draugo paragintas M.Gibsono nuvyko į filmo „Pašėlęs Maksas“ (Mad Max) aktorių atranką.

Režisierius, pamatęs mėlynėmis nusėtą Melo veidą, paprašė pasirodyti po trijų savaičių, kai veidas bus sugijęs. M.Gibsonas taip ir padarė. Režisierius jam pasiūlė pagrindinį vaidmenį.

Filmuose M.Gibsonas nuolat vaidina kovotojus už teisybę. Tokie yra ir pagrindiniai jo režisuojamų filmų personažai.

Aktoriui dažnai tenka vaidinti našlį arba žmogų, kuris siekia atkeršyti už šeimos ar draugų mirtį. M.Gibsonas buvo pirmasis australų aktorius (nors gimė Niujorke, jis augo ir mokėsi Australijoje), gavęs milijoną JAV dolerių už vaidmenį filme.

1995 metais juosta „Narsioji širdis“, kurioje jis atliko pagrindinį vaidmenį, pelnė du „Oskarus“ (geriausio režisieriaus ir geriausio filmo).

Kitos garsios M.Gibsono kino juostos: „Mirtinas ginklas“, „Pašėlęs Maksas“, „Ko nori moterys“, „Žmogus be veido“, „Apokalipto“.

M.Gibsonas buvo pirmas vyras, kurį žurnalas „People“ išrinko seksualiausiu pasaulyje. Jam šis titulas atiteko 1985-aisiais. Taip pat žurnalas 1990 ir 1991 metais įtraukė M.Gibsoną į 50-ies gražiausių pasaulio žmonių sąrašą.

2004-aisiais aktorius ir režisierius, pastatęs prieštaringai vertinamą, bet itin populiarų filmą „Kristaus kančia“, buvo paskelbtas įtakingiausiu Holivudo asmeniu. Ši drama Melo banko sąskaitą papildė daugiau nei 200 mln. JAV dolerių.

M.Gibsonui priklauso prodiuserių kompanija „Icon International“, turinti atstovybes JAV, Australijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?