Žinomi žmonės rėžė, ką mano apie komediją „Patriotai“

Antradienio vakarą su trenksmu buvo pristatyta naujausia lietuviška komedija „Patriotai“. Pamatyti premjeros į sostinės kino centrą „Forum Cinemas Vingis“ susirinko gausus garsenybių būrys. Dauguma liko sužavėti šios patriotiškumą pašiepiančios komedijos.

Verslininkė Erika Purauskytė išsakė savo nuomonę apie neseniai pristatytą komediją „Patriotai“.<br>T.Bauro nuotr.
Verslininkė Erika Purauskytė išsakė savo nuomonę apie neseniai pristatytą komediją „Patriotai“.<br>T.Bauro nuotr.
Verslininkė Erika Purauskytė išsakė savo nuomonę apie neseniai pristatytą komediją „Patriotai“.<br>Organizatorių nuotr.
Verslininkė Erika Purauskytė išsakė savo nuomonę apie neseniai pristatytą komediją „Patriotai“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 8:45 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:53 AM

  Išankstinėje premjeroje dalyvavusios Lietuvos žvaigždės vienbalsiai nusprendė: „Patriotai“ yra itin juokingas, lietuviškas ydas pašiepiantis filmas. Po premjeros pakalbinta verslininkė ir renginių organizatorė Erika Purauskytė pripažino, kad su šiuo filmu Lietuvos kinas įgaus naujų spalvų.

  „Aš labai džiaugiuosi, kad pagaliau sukūrėme filmą, turime savo filmą apie savo šalį, kur palietėme tą šventą karvę ir drįsome pasijuokti iš savo patriotizmo, ką jau seniai padarė amerikiečiai. Man labai patiko, kad buvo tarnaitės vaidmuo ir linija. Iš tikrųjų džiaugiuosi pabuvusi tokiame filme ir džiaugiuosi, kad Lietuvos kinas įgauna naujų spalvų“, – vaizdo įraše sako E.Purauskytė.

  Lietuvos kino, teatro ir televizijos aktorė Karina Stungytė teigė, kad ją labiausiai sužavėjo subtilus humoras ir kompozitoriaus Deivydo Zvonkaus kurtas garso takelis.

  „Filmas paliečia labai jautrias šių dienų temas: apie lietuvybę, emigraciją, meilę. Visa tai pavaizduota su subtiliu humoru, tai labiausiai man ir patiko. Filme daug muzikos. Ką galiu pasakyti? Kad tokio garso takeli, turbūt dar neteko girdėti lietuviškame kine“, – iš karto po premjeros sakė K.Stungytė.

  Renginių organizatorius Jogaila Morkūnas atskleidė, kad labiausiai jį sužavėjo režisūra. „Labai geri režisūriniai sprendimai“, – šypsodamasis sakė vyras.

Filmas „Patriotai“ pasakoja apie garsiai savo patriotiškumą deklaruojančios šeimos pasirengimą ypatingai šventei – sūnaus Karolio išlydėtuvėms į karius savanorius. Ruošiantis šventei ima aiškėti, kad tikrieji patriotai – visai ne tie, kurie garsiai kalba apie meilę tėvynei. Sūnaus išlydėtuves užgožia vertybiniai konfliktai, komiškos ir absurdiškos pastangos norint įrodyti savo atsidavimą Lietuvai.

Šioje komedijoje vaidmenis sukūrė šalies aktorių elitas: Arūnas Sakalauskas, Ramūnas Cicėnas, Rimantė Valiukaitė, Giedrius Savickas, Nerijus Gadliauskas, Marius Čižauskas, Emilija Latėnaitė, Miglė Polikevičiūtė ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.