Istorinių protų kovų finalas – Valdovų rūmuose

Šeštadienį, kovo 12 d., Valdovų rūmuose vyks muziejaus inicijuoto projekto „Protų kovos. Istorijos detektyvai“ finalas. Penkis savaitgalius iš eilės Valdovų rūmų komanda su istoriku, žinomu televizijos laidų vedėju Virginijumi Savukynu važinėjo po Lietuvos etnografinius regionus ir rinko geriausias šalies komandas.

Valdovų rūmai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Valdovų rūmai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2016, 8:08 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:59 PM

Taip pat visą mėnesį portale lrytas.lt vyko virtualios kovos, geriausiai pasirodę žaidėjai atrinkti atstovauti lrytas.lt komandai.

Finale rungsis šešios komandos: Plungės „Ceklis“, Klaipėdos „SP6“, Lazdijų „Baltieji“, Biržų „Biurokratai“, Marijampolės „Ką aš žinau“ ir speciali lrytas.lt komanda, kurią sudaro žaidėjai iš visos Lietuvos.

„Visuose regionuose kovos vyko labai panašiai. Daugiausia komandų susirinko Klaipėdoje, kituose miestuose mažiau. Finalinėje kovoje žaidimo struktūra šiek tiek keisis, paskutiniame ture klausimus užduos komandų atstovai – kiekviena komanda užduos klausimą apie savo regioną“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus Renginių skyriaus kultūrinių renginių koordinatorė Viltarė Ryčkovienė.

Nors žaidėjai, sprendę klausimus internete, turėjo pranašumą – galėjo rinktis iš keturių galimų atsakymo variantų ir atsakymų ieškoti internete, finale jie susikaus lygiomis teisėmis su kitomis komandomis.

„Truputį liūdna, kad projektas jau baigiasi. Labai didelį indėlį į žaidimą įdėjo klausimų kūrėjai: Karolis Čižauskas, Tomas Vaitelė, Emilis Jakštys ir Andrejus Ryčkovas. Jie sukūrė per 300 unikalių klausimų apie Lietuvos istoriją ir kultūrą. Finalui parengti sunkiausi ir įdomiausi klausimai. Per turus sutikome įvairių žmonių, aplinkiniams mūsų idėja buvo įdomi. Supratome, kad tokie žaidimai ir tokios iniciatyvos yra reikalingos“, – pasakojo V. Ryčkovienė.

Finalinę kovą laimėjusi komanda bus apdovanota generalinės rėmėjos – draudimo bendrovės BTA – įsteigtais prizais – planšetiniais kompiuteriais, taip pat UAB „Rūta“ ir lrytas.lt paruoštomis dovanomis. Finalinė kova Valdovų rūmų muziejuje bus transliuojama tiesiogiai, tad lrytas.lt skaitytojai galės ne tik pasyviai ją stebėti ir sirgti už finalininkus visoje Lietuvoje, bet ir pabandyti su jais žaisti. Kviečiame visus aktyviai palaikyti savo krašto komandą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.