J. Gaižauskas: „Visą gyvenimą svajojau įkurti savo restoraną“

Laidos „Gyvenu čia“ komanda keliauja į Lietuvos vakarus – keturių vandenų kraštu vadinamą Klaipėdos rajoną – ir žiūrovus nustebins šio krašto pramogų bei turizmo ypatumais. Laidoje pamatysite, ką unikalaus čia atrado kūrybinė grupė, kaip laidos vedėjui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija. Tiek ir dar daugiau – jau šį šeštadienį 10 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Laidoje pamatysite, kaip Juozui sekėsi šeimininkauti restorano virtuvėje, sužinosite apie ypatingus Mažosios Lietuvos pyragus ir kas yra kafija.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 3, 2016, 8:36 AM, atnaujinta May 23, 2017, 5:22 AM

Viešnagę Klaipėdos rajone „Gyvenu čia“ kūrybinė grupė pradėjo Misgirių stovyklavietėje. Poilsis čia orientuotas į šeimas, tačiau veiklos yra ir jaunimui, o ypač žvejams. Pagautą laimikį kepė ir laidos vedėjas, su kuriuo stovyklavietės šeimininkas Rimantas Micka pasidalijo kulinarijos paslaptimis. Sužinosite, kaip greitai ir ypač skaniai paruošti ir iškepti žuvį, kad tobulai atsiskleistų jos skonis. Bet laidos vedėjo kulinarijos įgūdžių išbandymas tuo nesibaigė.

Gurmaniškame restorane „Venckai Venckuose“ jis įsijautė į virtuvės šefo vaidmenį ir gamino tigrines krevetes. Laidos žiūrovai pamatys, kaip sekėsi laidos vedėjui šeimininkauti, kokių naudingų patarimų gavo, ar rezultatas pranoko lūkesčius.

„Visą gyvenimą svajojau įkurti savo restoraną“, – pakuždėjo Juozas Gaižauskas, besisukiodamas po restorano virtuvę.

Netoli unikalaus Priekulės miestelio įsikūrusioje Račkauskų sodybos svetainėje „Agluona“ laidos vedėją sužavėjo Mažosios Lietuvos kulinarinis pasididžiavimas – smėlio pyragas – ir priminė vaikystę. Juozas pirmą kartą paragavo unikalaus gėrimo – kafijos. Tai išskirtinio skonio kavos pakaitalas iš miežių.

Tikru išbandymu tapo aktyvios ir ekstremalios pramogos. Prieš sėsdamas ant vandens motociklo Drevernos uoste J.Gaižauskas sakė: „Gyvenime bijau kelių dalykų, siaubingai bijau aukščio ir greičio. Ir apskritai adrenalinas nėra mano brolis.“

Vėliau baimė ir nerimas užleido vietą adrenalinui ir įspūdžiams. „Geras daiktas tas vandens motociklas,“ – šypsojosi nulipęs nuo vandenį skrodusios transporto priemonės. Tuo turiningas laikas nesibaigė. Svencelėje laidos komanda sužinojo, kaip valdyti jėgos aitvarus. Daug patarimų išgirs tie, kurie nori jais kaituoti, tačiau nesiryžta pradėti. Instruktorius paneigė mitą, kad jėgos aitvarui reikia daug jėgų ir gero fizinio pasirengimo. Anot jo, šie aitvarai lengvai paklūsta ir vaikams, ir gležnoms moterims, senjorams – amžiaus ribų nėra. Svencelę pelnytai galima vadinti kaituotojų rojumi.

Laidos kūrybinė grupė žiūrovams parodys Drevernos uosto rytinį subtilumą ir harmoniją. Rūke ir tyloje skendintis uostas, paukščių ulbesys – ši harmonija nepaliko abejingų. Dreverna – senas žvejų kaimelis, šiandien virtęs patrauklia vietove ir gyventojams, ir turistams. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė ir uosto šeimininkas Martynas Klevinis papasakojo apie 2008 m. atidarytą Drevernos uostą ir šių metų naujovę – keltą į Juodkrantę, pramogas turistams, šeimoms su vaikais ir artimos ateities perspektyvas. Drevernoje puikiai išplėtota vandens pramogų infrastruktūra, apimanti pramogas mariose, jūroje, upėje.

Karklė sužavėjo ir pavergė visos „Gyvenu čia“ komandos simpatijas. Žiūrovai pamatys išskirtines akimirkas iš Pajūrio regioninio parko.

Vinetu kaime laidos vedėjas su indėnu šnekučiavosi apie šios tautų grupės gyvenimo būdą, papročius, istoriją, pažintines programas vaikams. Nepraleido progos ir pats bent šiek tiek įsilieti į indėnų gyvenimą. O golfo laukuose parodė savo gebėjimus. Kaip jam pavyko, įvertinti galės žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.