Žiūrovams nenusibostančios kino epopėjos – be pabaigos

Šeštasis „Terminatorius“, aštuntasis „Žmogus-Voras“, dvidešimt penktasis „Agentas 007“. Kadaise šiuos filmus pradėję kūrėjai vargu ar tikėjosi, kad prireiks tiek tęsinių, pastebi „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Net vieno pagrindinių vaidmenų atlikėjo P.Walkerio mirtis nenutraukė „Greitų ir įsiutusių“ epopėjos.
Net vieno pagrindinių vaidmenų atlikėjo P.Walkerio mirtis nenutraukė „Greitų ir įsiutusių“ epopėjos.
A.Schwarzeneggeris tikisi dar kartą grįžti į ekranus kaip Terminatorius.
A.Schwarzeneggeris tikisi dar kartą grįžti į ekranus kaip Terminatorius.
D.Craigas nebesiveržia penktą kartą vaidinti Džeimso Bondo.
D.Craigas nebesiveržia penktą kartą vaidinti Džeimso Bondo.
H.Fordas, net įpusėjęs aštuntąją dešimtį, vis dar įkūnija avantiūristą Indianą Džounsą.
H.Fordas, net įpusėjęs aštuntąją dešimtį, vis dar įkūnija avantiūristą Indianą Džounsą.
Kritikai šaiposi, kad visi „Transformerių“ filmai panašūs.
Kritikai šaiposi, kad visi „Transformerių“ filmai panašūs.
„Neįmanoma misija“ turės tęsinį, tik nežinia, ar naujose dalyse vis dar vaidins T.Cruise’as.
„Neįmanoma misija“ turės tęsinį, tik nežinia, ar naujose dalyse vis dar vaidins T.Cruise’as.
Naujausiuose filmuose apie Žmogų-Vorą keičiasi tik superherojaus kostiumai, bet ne nuotykiai.
Naujausiuose filmuose apie Žmogų-Vorą keičiasi tik superherojaus kostiumai, bet ne nuotykiai.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

2016-07-06 21:51, atnaujinta 2017-05-19 16:32

Nenugalima žudymo mašina

Arnoldas Schwarzeneggeris dar sykį pakartojo garsiąją savo kino herojaus frazę „Aš sugrįšiu!“. 68 metų aktorius gerbėjams pranešė, kad vaidins šeštame „Terminatoriaus“ filme.

Nors kino studija „Paramount“ dar nepatvirtino, kad saga bus tęsiama, kalbama, jog šeštasis filmas apie žudymo mašiną iš ateities turėtų pasirodyti 2017-aisiais, o dar po metų – ir septintasis.

Nemirtingasis Džeimsas Bondas

Atrodo, kad Džeimsui Bondui filmai apie Džeimsą Bondą jau įgriso, tačiau žiūrovai ir toliau jų nekantriai laukia.

Pagrindinio vaidmens atlikėjas Danielis Craigas pareiškė, kad „Spektras“ – ketvirtas bondiados filmas, kuriame jis vaidino, – jam buvo paskutinis.

Negana to, D.Craigui visiškai nerūpi, kas iš jaunesnių aktorių užims slaptojo agento vietą.

Garsusis nuotykių filmas kitais metais minės solidžią 55 metų sukaktį. Per tiek laiko žiūrovams neatsibodo britų agento prabangūs automobiliai, brangūs kostiumai, šnipinėjimo prietaisai ir lengvabūdės merginos.

Apie Džeimsą Bondą sukurti jau 24 filmai, bet prodiuseriai tikisi, kad epopėja niekada nesibaigs, ir jau planuoja 25-ąją dalį.

Pelną nešantys transformeriai

„Transformerių“ istorija nėra įprasta: jai pradžią davė žaislinių plastikinių robotų, kurie populiarumu vargu ar nusileidžia lėlei Barbei, serija.

Ilgainiui apie vaikiškus robotus pradėti leisti komiksai, atsirado videožaidimų, animacinių filmų. O 2007 metais ekranuose pasirodė pirmasis Michaelo Bay fantastinis nuotykių filmas.

Iki šiol nufilmuotos jau 4 juostos apie robotų kovas.

Kritikai šaiposi, kad net ištikimiausi gerbėjai po kelių savaičių vargiai gali prisiminti „Transformerių“ siužetą.

Ir kaltas ne žiūrovų užmaršumas, o tai, kad šios sagos filmai nesiskiria: robotai ateiviai kaunasi tarpusavyje, įtraukdami į savo karus ir žmones.

Nepaisant to, kino kūrėjai skaičiuoja didžiulį pelną. Planuojama, kad penktoji „Transformerių“ dalis kino ekranuose pasirodys 2017 metų birželį.

Nesenstantis Indiana Džounsas

Režisierius George’as Lucasas dar 2008 metais pranešė ketinantis kurti penktą filmą apie Indianą Džounsą. Šią žinią kino kūrėjas paskelbė vos pasirodžius fantastinei nuotykių juostai „Indiana Džounsas ir krištolo kaukolės karalystė“.

Dėl įvairių priežasčių garsiojo archeologo nuotykių filmavimo darbai vis atidedami. Dabar kalbama, kad naujausios dalies premjera numatyta 2019-aisiais.

Šiais metais saga apie legendinį avantiūristą mini 35-metį. Prodiuseriai neslepia tikintys, kad naujausias nuotykių filmas su fantastikos elementais bus įdomus tiek seniesiems gerbėjams, tiek jaunajai auditorijai.

Vis dėlto net ir labai gerbiant pagrindinio vaidmens atlikėją aktorių Harrisoną Fordą vertėtų užsiminti, kad naujausioje dalyje jis gali atrodyti kvailai. Juk nuotykių ieškotojo įkūnytojui tuo metu bus jau 76 metai.

Madingasis Žmogus-Voras

Jau sukurti septyni fantastiniai veiksmo filmai apie garsųjį komiksų herojų Žmogų-Vorą. Nors pirmiems penkiems kritikai negailėjo liaupsių, po pastarųjų dviejų pasigirdo pašaipų. Esą, be pagrindinio herojaus madingojo triko dizaino pokyčių, žiūrovai neišvydo nieko nauja.

Kad ir kaip ten būtų, prodiuseriai toliau kraunasi turtus iš populiaraus prekių ženklo, kuris pamažu persikėlė ir į kitus „Marvel“ gaminius.

Neseniai šio ir kitų superherojų gerbėjai plūdo į kino teatrus žiūrėti filmo „Kapitonas Amerika: pilietinis karas“, o kitąmet didžiuosiuose ekranuose išvysime naują filmą apie patį Žmogų-Vorą.

Sumanusis Itanas Hantas

Kai didžiuosius ekranus pasiekė ketvirtoji „Neįmanomos misijos“ dalis, atrodė, kad šios sagos tęsiniui iškilo pavojus. Sklandė gandas, kad Tomas Cruise’as jau per senas Itano Hanto vaidmeniui ir prodiuseriai ieško naujo aktoriaus.

Vis dėlto senosios mokyklos Holivudo žvaigždės taip lengvai nepasiduoda – filmas „Neįmanoma misija: šmėklos protokolas“ sekmadienį 54-ąjį gimtadienį švesiančiam T.Cruise’ui atnešė didžiausią sėkmę.

Dabar jau nėra abejonių, kad žiūrovų laukia ne tik šešta, septinta, bet ir daugiau sagos dalių.

Klausimas vienas – jose tebevaidins pagyvenęs aktorius ar specialiuoju agentu taps jaunesnis gražuolis.

Šiaip ar taip, prodiuseriai įsitikinę, kad jų projektas nė kiek ne prastesnis nei „Džeimsas Bondas“ ir nusipelnė mažiausiai 24 dalių.

Greiti, įsiutę ir amžini?

2001-aisiais pasirodęs kriminalinis trileris „Greiti ir įsiutę“ išsiskyrė neįprastu siužetu ir žaviais herojais.

Septintasis filmas galėjo tapti logišku finalu – jis dar buvo nebaigtas, kai žuvo vieno pagrindinių vaidmenų atlikėjas Paulas Walkeris.

Bet ši tragedija tapo filmo reklamos kampanijos akcentu. Prodiuseriai pareiškė, kad kitą dalį ketina parodyti jau ateinantį pavasarį.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.