Aktoriai dėl trokštamų vaidmenų ryžtasi drastiškiems pokyčiams

Dėl geidžiamo vaidmens aktoriai ryžtasi priaugti keliasdešimt kilogramų arba tiek pat atsikratyti. Kartais pavojingus jų eksperimentus nutraukia tik gydytojai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

M.Fassbenderis, L.James ir J.Leto.
M.Fassbenderis, L.James ir J.Leto.
Beyonce.
Beyonce.
Ch.Bale'as filme „Mašinistas“.
Ch.Bale'as filme „Mašinistas“.
L.James filme „Pelenė“.
L.James filme „Pelenė“.
A.Hathaway dramoje „Vargdieniai“.
A.Hathaway dramoje „Vargdieniai“.
M.Fassbenderis dramoje „Alkis“.
M.Fassbenderis dramoje „Alkis“.
M.Wahlbergas filme „Kultūristai“.
M.Wahlbergas filme „Kultūristai“.
R.Pattinsonas filme „Jaunatis“.
R.Pattinsonas filme „Jaunatis“.
M.McConaughey trileryje „Dalaso klubas“.
M.McConaughey trileryje „Dalaso klubas“.
J.Leto biografinėje dramoje „Skyrius 27“.
J.Leto biografinėje dramoje „Skyrius 27“.
A.Kutchetris biografinėje dramoje „Džobsas“.
A.Kutchetris biografinėje dramoje „Džobsas“.
Daugiau nuotraukų (11)

„Lietuvos rytas“

Jul 12, 2016, 2:02 PM, atnaujinta May 19, 2017, 2:47 AM

Maitinosi tik sriuba

Norėdama gauti pagrindinį vaidmenį pasakoje „Pelenė“ (2015 m.) Lily James (27 m.) turėjo pasistengti, kad jos liemuo būtų kuo plonesnis ir tilptų į labai siaurą korsetą. Lily ėmė laikytis dietos ir valgė vien sriubas.

Tačiau dauguma internautų, vos išvydę reklamines filmo nuotraukas, ėmė šaipytis iš pagrindinio vaidmens atlikėjos. Jiems užkliuvo, kad L.James liemuo atrodo pernelyg lieknas.

Kritikai tikino, kad aktorės liemuo buvo paplonintas kompiuterine technika. Tačiau filmo režisierius Kennethas Branaghas suskubo neigti tokias kalbas. Jis aiškino, kad jokių skaitmeninių triukų nebuvo griebtasi.

Apetitą malšino šlykščiu gėrimu

Miuziklo „Svajonių merginos“ (2006 m.) kūrėjai dainininkei Beyonce (34 m.) prieš filmavimą liepė atsikratyti 10 kilogramų.

Laiko buvo nedaug, tad dietologai patarė apetitą malšinti specialiu gėrimu.

Du šaukštus šviežiai spaustų citrinos sulčių reikia sumaišyti su dviem šaukštais klevų sirupo. Tai pagardinti dešimtadaliu šaukšto paprikos miltelių ir užpilti 240 mililitrų vandens.

Šio gėrimo stiklinę reikia išgerti tuomet, kai kyla noras valgyti. Neskanus skystis ne tik malšina apetitą, bet ir valo organizmą.

Kai kurie dietologai šį gėrimą vadina bausme organizmui, tačiau dainininkei jis padėjo per dvi savaites atsikratyti dešimties kilogramų.

Valgyti tekdavo net naktimis

Markas Wahlbergas (44 m.), gavęs pasiūlymą komedijoje „Kultūristai“ (2013 m.) suvaidinti kultūristą Danielį Lugą, turėjo užsiauginti raumenis. Ruošdamasis filmavimui jis laikėsi griežtos dienotvarkės ir net naktimis keldavosi suvalgyti tam tikrų produktų ir išgerti gėrimų, skirtų raumenims stiprinti.

„Valgiau 10 kartų per dieną, vartojau kūno masę didinančius gėrimus, – pasakojo jis. – Teko nemažai pavargti. Keldavausi antrą valandą nakties ir valgydavau, nors dar nebūdavau išalkęs po 22 valandos valgymo.“

O trileryje „Lošėjas“ (2014 m.) jo raumenys nebuvo reikalingi, tad prieš filmuodamasis aktorius buvo priverstas laikytis griežtos dietos.

Jis pasakojo, kad keturis mėnesius buvo gyvas daugiausia skysčiais, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius – atsikratė 30 kilogramų.

Pateko į ligoninę

Aktoriui Ashtonui Kutcheriui (38 m.) pastangos įsijausti į personažą vos nesibaigė tragiškai.

Rengdamasis kompanijos „Apple“ įkūrėjo Steve’o Jobso vaidmeniui biografinėje dramoje „Džobsas“ (2013 m.) jis nutarė laikytis dietos, kurią mėgdavo ir jo herojus.

A.Kutcheris mėnesį maitinosi vien vaisiais. Kartais suvalgydavo šiek tiek riešutų.

Aktorius taip sulyso ir nusilpo, kad dėl išsekimo ir sutrikus kasos veiklai pateko į ligoninę.

Atsisakė sveiko gyvenimo būdo

Svaigi aktoriaus karjera nualino „Oskaro“ ir Auksinio gaublio laureato Jaredo Leto (44 m.) organizmą. Jam ne kartą yra tekę priaugti dešimtis kilogramų arba tiek pat atsikratyti.

Rengdamasis nuo narkotikų priklausomo vyro vaidmeniui dramoje „Requiem svajonei“ (2000 m.) aktorius apsigyveno gatvėje ir numetė 13 kilogramų. Gydytojai tikino, kad jis rizikuoja nualpti filmavimo aikštelėje.

Norėdamas supanašėti su Johno Lennono žudiku Marku Chapmanu (kurį įkūnijo 2007 m. kurtoje biografinėje dramoje „Skyrius 27“) J.Leto turėjo priaugti 28 kilogramus.

Paprastai sveiką gyvenseną propaguojantis aktorius su siaubu prisimena, kaip teko atsisakyti sveiko gyvenimo būdo. Po filmo prireikė metų, kol jis atgavo įprastas kūno formas.

O po kelerių metų J.Leto buvo priverstas ryžtis naujam eksperimentui. Kad dramoje „Dalaso klubas“ įtikinamai suvaidintų AIDS sergantį transseksualą, jis turėjo vėl atsikratyti 13 kilogramų. Į filmavimo aikštelę aktorius ėjo sverdamas vos 52 kilogramus.

„Svorio netekimas turėjo įtakos mano eisenai, kalbėjimui, savijautai. Tuo metu jaučiausi labai trapus. Tie, kurie nežinojo, kad netekau svorio dėl filmo, įtarė mane sergant“, – pasakojo J.Leto.

Pasiaukojimas buvo įvertintas

Kaulai ir oda. Tiek tebuvo likę iš aktoriaus Matthew McConaughey (46 m.), kai jis laikėsi griežtos dietos rengdamasis ŽIV užsikrėtusio vyro vaidmeniui trileryje „Dalaso klubas“ (2013 m.).

„Draugai negalėjo manęs pažinti. Beje, retai išeidavau iš namų, kad nesusigundyčiau užsukti į kokį nors restoraną, – pasakojo aktorius. – Neslėpsiu, buvo sunku.

Kas savaitę numesdavau daugiau nei po tris kilogramus. Iš ryto gerdavau dietinę „Coca-Cola“ ir dviejų kiaušinių baltymus, per pietus suvalgydavau vištienos gabalėlį, kurį vėl užsigerdavau dietine „Coca-Cola“.

Taip M.McConaughey atsikratė 23 kilogramų.

Kančios pasiteisino. Už vaidmenį šiame filme M.McConaughey pelnė „Oskarą“ ir Auksinį gaublį.

Apkūnus vampyras

Robertui Pattinsonui (29 m.) prieš „Saulėlydžio“ sagos dalį „Jaunatis“ (2009 m.) teko pabadauti, kad jo įkūnytas vampyras Edvardas apsinuoginimo scenoje atrodytų nepriekaištingai.

Aktorius sakė negalėjęs pakęsti laikotarpio, kai reikėjo maitintis sveikai.

„Savaitę iki tos scenos filmavimo beveik nieko negalėjau valgyti. Tai buvo kančia“, – savo išgyvenimais dalijosi aktorius.

Nepaisant griežto režimo, aktorius liko nepatenkintas rezultatais. „Žiūrint tą sceną iš priekio atrodau lyg ir nieko, tačiau vaizdas pasikeičia, kai kamera parodo mane iš šono. Kad ir kiek kartų žiūrėčiau, visuomet ta vieta sukelia pasibjaurėjimą.“

Kad suvaidintų automobilio grobikų persekiotoją dramoje „Vienišius“ (2014 m.), R.Pattinsonui teko priaugti svorio. Todėl kelias savaites prieš filmavimą jis kirto baltą duoną su kepsnių padažu.

Atsikratė 30 kilogramų

Trileryje „Mašinistas“ (2004 m.) Christianas Bale’as (42 m.) įkūnijo metus nuo nemigos kenčiantį darbininką. Suprantama, kad sveikai atrodantis aktorius prieš filmavimą turėjo smarkiai sulysti.

Per keturis mėnesius Ch.Bale’as numetė apie 30 kilogramų. Jo dienos valgiaraštį sudarydavo vienas obuolys ar tuno skardinė, juoda kava be cukraus ir cigaretės.

Aktorius buvo pasiryžęs sulysti iki 45 kilogramų, tačiau filmo kūrėjai jį privertė sustoti ties 54 kilogramais. Imta baimintis negrįžtamų organizmo pokyčių.

Valgė avižinę duoną

Rengdamasi tragiško likimo fabriko darbininkės Fantinos vaidmeniui dramoje „Vargdieniai“ (2012 m.) Anne Hathaway (33 m.) turėjo atsikratyti dešimties kilogramų.

Laikydamasi dietos penkis kilogramus aktorė numetė lengvai. O atsikratyti kitų penkių padėjo avižinė duona. Per dvi savaites aktorė jos suvalgė porą kepaliukų.

Pastangos pasiteisino su kaupu – vaidmuo jai pelnė „Oskarą“ ir Auksinį gaublį.

Dėl šio filmo aktorė neteko ne tik svorio, bet ir plaukų.

Viename filmo epizodų verkiančiai Fantinai kerpami plaukai. Aktorė prisipažino, kad ašaros buvo tikros, nes ir plaukų ji neteko tikrų.

„Neišlaikiau emocinės įtampos ir jaudulio, tad prapliupau raudoti“, – filmavimo akimirką prisiminė aktorė.

Medikai pasakė: „Stop!“

Uogos, riešutai ir sardinės. 10 savaičių tai buvo pagrindinis aktoriaus Michaelo Fassbenderio (39 m.) maistas. Ruošdamasis dramoje „Alkis“ (2008 m.) įkūnyti kalėjime vykusios bado akcijos dalyvį jis per dieną suvartodavo ne daugiau kaip 900 kalorijų.

Per visą eksperimentą jį atidžiai stebėjo medikai. Kai aktorius numetė 16 kilogramų, jie pasakė: „Stop!“

M.Fassbenderio atsidavimas buvo įvertintas. Britų nepriklausomo kino apdovanojimuose jis buvo pripažintas geriausiu aktoriumi. Jo vaidmuo gerais žodžiais buvo minimas ir Kanų kino festivalyje.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.