Tomas Cruise'as iš godumo prarado milijonus dolerių

Garsus Holivudo aktorius Tomas Cruise’as (54 m.), atrodo, padarė lemtingą klaidą: pareikalavo tokio užmokesčio už darbą filmavimo aikštelėje, kad kino studija nutarė įšaldyti projektą, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

T.Cruise’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
T.Cruise’as.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 4, 2016, 7:44 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:07 AM

Nuotykių trilerio „Neįmanoma misija“ ir jo tęsinių gerbėjus stipriai nuvylė netikėtas studijos „Paramount“ atstovų pareiškimas, kad šeštosios dalies filmavimas atidedamas neribotam laikui, o galbūt projektas apskritai bus atšauktas.

Niekas nesitikėjo tokio įvykių posūkio – juk jau visiškai pasirengta filmuoti šeštąją dalį: baigtas scenarijus, paskirtas režisierius Christopheris McQuarrie, patvirtinti aktoriai. Be T.Cruise’o, pagrindinius vaidmenis turėjo atlikti Jeremy Renneris ir Rebecca Ferguson.

Visus planus sugriovė netikėta T.Cruise’o užgaida. Aktorius pareiškė, kad tikisi uždirbti ne mažiau kaip 75 mln. JAV dolerių (apie 66 mln. eurų. – Red.) ir nesutinka filmuotis už mažesnę sumą.

Tiesą sakant, T.Cruise’ui niekada nemokėtas didesnis negu 25 mln. dolerių (maždaug 22 mln. eurų. – Red.) honoraras, bet jam pavykdavo išsiderėti solidžius procentus iš filmo platinimo.

Žvaigždė tikėjosi šį triuką pakartoti ir šįkart, tačiau studijos tai netenkino. Mat pajamos iš filmų platinimo Amerikoje vis mažėja – kol kas naujausia „Misijos“ dalis, pasirodžiusi ekranuose 2015-aisiais, JAV kino teatruose surinko sumą, tik šiek tiek viršijančią filmo biudžetą.

Taigi T.Cruise’as neteko ir tos sumos, kuri jam buvo pasiūlyta.

Kaip tvirtina ekspertai, visiškai be reikalo: galimi darbdaviai pradės baimintis, kad aktorius gali sužlugdyti jų projektus, užsiprašydamas per didelio honoraro.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.