Širdžių daužytojas Jude'as Law įkūnijo popiežių

Tarp jo mylėtų ir paliktų moterų buvo ekrano ir scenos įžymybių, tačiau aktoriui Jude’ui Law (43 m.) tai nesutrukdė įsijausti į griežto ir konservatyvaus Katalikų bažnyčios vadovo vaidmenį.

J.Law TV seriale „Jaunasis popiežius“.
J.Law TV seriale „Jaunasis popiežius“.
J.Law: „Moterims patinka blogi vaikinai. Tai ne kartą patyriau savo kailiu.“<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
J.Law: „Moterims patinka blogi vaikinai. Tai ne kartą patyriau savo kailiu.“<br>„Scanpix“ / AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 5, 2016, 10:48 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:08 AM

Kai praėjusių metų kovą filmo „Šerlokas Holmsas“ žvaigždei J.Law ir dainininkei Catherine Harding (25 m.) gimė dukra, pora jau buvo išsiskyrusi.

Su buvusia sutuoktine aktore Sadie Frost (51 m.) aktorius turi du sūnus ir dukterį. O žaibišką romaną su amerikiečių manekene Samantha Burke (31 m.) vainikavo dar vienos dukters gimimas.

Du kartus „Oskarui“ ir tris kartus Auksiniam gaubliui nominuoto aktoriaus audringas romanas su britų modeliu ir aktore Sienna Miller (34 m.) kelis kartus vos nesibaigė vestuvėmis.

Todėl kino pasaulis negalėjo atsistebėti, kai meilės nuotykiais išgarsėjusiam aktoriui buvo pasiūlytas popiežiaus vaidmuo italų režisierius Paolo Sorrentino aštuonių dalių seriale „Jaunasis popiežius“.

Ambicingas, abejojantis ir nuodėmingas. Toks filme yra išgalvotas personažas – pirmasis amerikiečių kilmės Katalikų bažnyčios vadovas Pijus III. Juostos premjera įvyko Venecijos kino festivalyje.

Aktorius pasidalijo mintimis apie naujausią vaidmenį, savo abejones ir trūkumus.

Apie popiežių. „Šis serialas – pramanyta istorija. Pagrindinis herojus – jaunas popiežius, tad pasirengti vaidmeniui nebuvo lengva.

Ilgai sukau galvą, ką reikia skaityti norint įkūnyti popiežių. Juk popiežių mokyklų nėra. Ir pasikalbėti nėra su kuo.

Ranka intuityviai siekė Biblijos. Joje, žinoma, galima rasti atsakymus į kai kuriuos dominančius klausimus, bet man reikėjo kitko. Teko suktis pačiam.“

Apie sutaną. „Nuolat vilkėdamas tą patį drabužį jaučiausi ramiau. Tiesa, režisierius reikalavo, kad sutana būtų balta ir nesiglamžytų. Tad per pertraukėles ją pasikėlęs sėsdavau ant aukštos kėdės, kurią vadinome popiežiaus krėslu.

Be to, su sutana nebuvo karšta. Tai ypač džiugino turint omenyje, kad filmavome Romoje ir temperatūra pakildavo per 40 laipsnių.“

Apie moteris. „Moterims patinka blogi vaikinai. Tai ne kartą patyriau savo kailiu. Niekas niekada nepadėkojo už tai, kad buvau tiesiog geras.

Su amžiumi supranti, kad prie žmonių reikia derintis, skirti jiems dėmesio. Ir šiuo atveju tokie žodžiai kaip „blogas“ ir „geras“ jau neturi reikšmės.“

Apie talentą. „Neturiu jokių telentų, išskyrus aktoriaus. Net muzikinio. Mano 19-metis sūnus Rafferty groja keliais instrumentais. O aš, kai prisiliečiu prie jų, net nežinau, kur laikyti rankas.

Visą gyvenimą noriu išmokti groti kokiu nors instrumentu, bet vis nėra laiko. Vienintelė galimybė – patekti į filmą, kuriame mano herojui tektų groti kokiu nors instrumentu.

Pavyzdžiui, 1998-aisiais dėl vaidmens juostoje „Talentingasis misteris Riplis“ išmokau groti saksofonu, bet viską pamiršau pasibaigus filmavimui.

Man reikia įkūnyti genialų pianistą – tuomet viskas pavyks.“

Apie išvaizdą. „Glumina kalbos, kad mano patrauklumas galėjo sukliudyti siekti karjeros, – esą už simpatiškos išvaizdos režisieriai galėjo neįžvelgti aktoriaus meistriškumo.

Jei šiuo klausimu pareikščiau nuomonę, tuomet pripažinčiau, kad laikau save nepaprastai gražiu. Todėl stengiuosi vengti pokalbių šia tema.

Tiesa, žiūrėdamas savo ankstyvuosius filmus negaliu nepripažinti, kad būdamas 20-ies atrodžiau puikiai. Įdomiausia, jog būtent tuo laiku sąmoningai rinkausi negražius personažus, kad manęs nelaikytų besmegeniu gražuoliuku.“

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.