Pagaliau išsiskyręs R. Gere’as dėl meilės pasiryžęs palikti Holivudą

Ketveri metai. Tiek laiko prireikė Holivudo žvaigždei Richardui Gere’ui (66 m.), kad nutrauktų santuoką su aktore Carey Lowell (55 m). Pora oficialiai išsiskyrė prieš porą savaičių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

R.Gere’o ir C.Lowell skyrybos užtruko, nes pora nesutarė dėl pinigų.
R.Gere’o ir C.Lowell skyrybos užtruko, nes pora nesutarė dėl pinigų.
R.Gere’as neslepia, kad pildo visus A.Silvos įgeidžius.
R.Gere’as neslepia, kad pildo visus A.Silvos įgeidžius.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 29, 2016, 11:17 PM, atnaujinta May 9, 2017, 10:44 PM

Užsitęsęs skyrybų procesas iš pradžių pernelyg nenervino Auksinio gaublio laureato, tačiau kai jo gyvenime atsirado ispanė žurnalistė Alejandra Silva (33 m.), viskas buvo išspręsta kone žaibiškai.

Dėl asmeninės laisvės R.Gere’as patyrė didelių finansinių nuostolių, bet šiam Holivudo širdžių daužytojui materialiniai rūpesčiai, rodos, neegzistuoja.

Richardui, kaip ir jo herojui iš kultinės romantinės komedijos „Graži moteris“, jausmai aptemdė protą. Aktorius yra beprotiškai įsimylėjęs perpus jaunesnę A.Silvą ir net ketina ją vesti.

R.Gere’o ir C.Lowell skyrybos užtruko, nes sutuoktiniai nesutarė dėl pinigų.

O štai dėl 16-mečio sūnaus Homero Jemeso globos diskusijų nebuvo.

R.Gere’ui tai buvo antra santuoka, C.Lowell – trečioji.

Pora susituokė 2002-aisiais po septynerių metų artimos draugystės. Šeimoje augo ne tik bendras jų sūnus, bet ir Carey duktė Hannah iš ankstesnės santuokos.

Pastarąjį kartą aktoriai kartu nusifotografavo 2012 metais filmo „Apgaulinga aistra“ premjeroje.

Tiksli skyrybų priežastis nėra įvardyta. Kalbama, kad sutuoktinių gyvenimo būdas buvo per daug skirtingas: C.Lowell patinka lankytis renginiuose, bendrauti su įvairiais žmonėmis, o budizmo sekėjas R.Gere’as mieliau renkasi tylą ir ramybę.

Kita vertus, Carey visada baiminosi, kad vyras jai bus neištikimas.

„Richardas myli žmoną, bet žavisi kitomis moterimis. Dėl to Carey visus santuokos metus jautė įtampą. Jau vien mintis apie neištikimybę jai kelia kančią. Carey nuo tokių išgyvenimų labai pavargsta“, – prieš kelerius metus yra kalbėjęs Carey ir Richardo artimas bičiulis.

Dėl santuokos nutraukimo į teismą 2012 metais kreipėsi C.Lowell.

2013-ųjų liepą pora ėmė pardavinėti savo namą Niujorke, kuris tuomet buvo įvertintas 65 mln. JAV dolerių. Tiesa, kainą teko mažinti, nes pirkėjų vis neatsirado.

Tuo metu Richardas rado būdą, kaip neaitrinti skyrybų žaizdų. 2014 metų balandį jis užmezgė romaną su TV laidų vedėja, aktore ir buvusiu modeliu Padma Lakshmi (46 m.), buvusia rašytojo Salmano Rushdie žmona.

Poros meilė truko vos pusmetį. Darbuose paskendę įsimylėjėliai nutarė, kad geriau likti tik draugais.

Susipažinęs su A.Silva Holivudo aktorius užsigeidė kuo greičiau išsivaduoti iš santuokos pančių. Prie to prisidėjo ir Alejandra – kasdien spaudė mylimąjį siekti, kad jie pagaliau galėtų įteisinti savo santykius.

Atrodo, kad Richardas pasirengęs tenkinti visus ispanės norus.

R.Gere’as ir A.Silva pirmą kartą oficialiai viešumoje pasirodė 2015 metų vasarą Madride, kur vyko filmo „Minutės pertraukėlė protui“ premjera. Juostoje R.Gere’as atliko pagrindinį vaidmenį. Netrukus jie pasirodė ir Taorminos kino festivalyje Italijoje.

Alejandra, verslininko Ignaso Silvos duktė, yra gerai žinoma Ispanijos aukštuomenėje. Jos buvęs vyras Govindas Friedlandas – koncerno „Ivanhoe Capital Corporation“ įkūrėjo Roberto Friedlando sūnus. Buvę sutuoktiniai turi ketverių metų sūnų Albertą.

Laikui bėgant Alejandros ir Richardo santykiai darėsi vis rimtesni, tad aktorius ėmė skubinti skyrybas.

Kad galiausiai atsikratytų 1100 kvadratinių metrų namo Niujorke, aktorius sumažino kainą iki 36,5 mln. JAV dolerių. Būstą nupirko garsus Amerikos TV laidų vedėjas Mattas Laueris.

Už palyginti nedidelę sumą jis įsigijo namą su 12 miegamųjų, du namelius svečiams, sodą, baseiną ir arbatos paviljoną.

Neseniai R.Gere’as pareiškė, kad dėl meilės A.Silvai yra pasirengęs visam laikui palikti Holivudą.

Aktorius, kuris per karjerą nusifilmavo daugiau kaip 60 juostų, trokšta naują gyvenimo etapą su nauja žmona pradėti kitur.

Kalbama, kad A.Silva sutinka tekėti tik su sąlyga, kad jie išvyks iš triukšmingo Holivudo.

Budizmui atsidavęs R.Gere’as susituokti norėtų Tibete ir gauti Dalai Lamos palaiminimą. Manoma, kad pora apsigyvens kur nors Europoje, galbūt Alejandros gimtojoje Ispanijoje.

Richardui tai būtų trečios vedybos. Pirmoji aktoriaus žmona – buvęs modelis Cindy Crawford (50 m.).

Richardo santuoka su podiumo gražuole buvo vadinama legendine. Šios poros santykiams buvo skiriamas milžiniškas dėmesys, leidiniai konkuravo dėl galimybės gauti vestuvių nuotraukas.

Nepaisydami susidomėjimo įsimylėjėliai susituokė be iškilmių Las Vegase, pasidarę žiedus iš kramtomosios gumos popierėlių.

Po ketverių metų svajonių santuoka iširo. Tai lėmė Richardo susidomėjimas budizmu ir nenoras turėti vaikų.

Praėjus nemažai metų po skyrybų C.Crawford savo biografinėje knygoje rašė, kad jos pirmoji santuoka iširo dėl per didelio amžiaus skirtumo. R.Gere’as už ją vyresnis 17 metų.

Pastaruoju metu R.Gere’as visi rečiau vaidina romantiškus įsimylėjėlius. Neseniai patvirtinta, kad aktorius įkūnys psichiatrą dramoje „Trys Kristūs“.

Filmas kuriamas pagal garsaus lenkų kilmės amerikiečių psichiatro Miltono Rokeacho autobiografinį romaną.

Knygoje aprašyta istorija vyko vienoje Mičigano valstijos klinikoje. Joje vienu metu buvo gydomi trys pacientai, kankinami paranoidinės šizofrenijos sindromo. Kiekvienas iš jų tvirtino esąs Jėzus Kristus.

R.Gere’o herojui filme teks gydyti dieviškumu įtikėjusius ligonius.

Nepaisydamas šlovės, R.Gere’as kukliai kalba apie savo talentą: „Pasaulyje yra daug aktorių, kurie vaidina žymiai geriau nei aš. Atrodo, kad mano sėkmės paslaptis – puikus plaukų lakas.“

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.