Nauja televizijos žiūrovų simpatija S. Baltrūnas: „Norėčiau suvaidinti blogietį“

Televizijos žiūrovams aktoriaus Sauliaus Baltrūno vardas pažįstamas puikiai – jau trečius metus jaunas vyras vaidina komiškame TV3 medicinos seriale „Rezidentai“, kur jis įkūnija Alvydą Gaulę, nuolat pakliūvantį į įvairias juokingas situacijas.

„Nauja televizijos žiūrovų simpatija, jaunosios kartos aktorius S. Baltrūnas.<br>Organizatorių nuotr.
„Nauja televizijos žiūrovų simpatija, jaunosios kartos aktorius S. Baltrūnas.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2016, 12:20 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:26 PM

Televizijos žiūroves pakerėjęs ir jų numylėtiniu tapęs aktorius sako, kad nors dabar vaidinamu itin teigiamu personažu džiaugiasi, tačiau ateityje svajoja suvaidinti visiškai priešingą – neigiamą personažą.

– Kaip prasidėjo jūsų karjera? Kaip susidomėjote vaidyba?

– Aš baigiau Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, vaidybos studijas – esu profesionalus aktorius. Kurso vadovas buvo Vladas Bagdonas. Susidomėjau vaidyba anksčiau. Baigiau 10 klasę, man tuo metu buvo 16 metų, pradėjau lankyti dramos būrelį ir „susirgau“ vaidyba – nebegalėjau jos paleisti.

– Kokius sau pačiam įsimintiniausius vaidmenis iki šiol esate atlikęs?

Esu viename absurdo spektaklyje vaidinęs tokį poną Martiną, kuris išeidavo į sceną su švarku, skrybėle ir lagaminu, bet su pėdkelnėmis ir be kelnių. Tai buvo mūsų diplominis darbas – labai smagus spektaklis ir tas vaidmuo man išties įsiminė.

– Televizijos žiūrovai jus geriausiai atpažįsta kaip serialo „Rezidentai“ aktorių – kaip vertinate savo patirtį šiame seriale?

– Iš pradžių buvo labai sunku, nes viskas labai nauja. Pagrindinis dalykas, kurį reikėjo išmokti – tai labai greitai reaguoti ir dirbti. Nes teatre tu turi marias laiko repeticijoms, bandyti iš naujo, o filmuojantis vienai scenai skiriama daugiausiai 15 minučių – turi padaryti tai, kas suplanuota. Gavau labai daug naudingos patirties, nes tai jau trečiasis sezonas, treti metai darbo šiame seriale. Tikrai jaučiu skirtumą tarp darbo tuomet ir dabar – viskas daug lengviau.

– Koks buvo įdomiausias, labiausiai atmintin įstrigęs įvykis besifilmuojant „Rezidentuose“?

– Tų įvykių ten nutinka kiekvieną dieną. Neseniai čia buvo toks įvykis, kai man vienoje scenoje reikėjo laikyti mažą vaiką – kokių dvejų metų berniuką. Tai jis visą laiką buvo ramus, o per dublį pradėjo smarkiai spurdėti – buvo įdomi situacija. Ir šiaip šiame seriale kiekvieną dieną atsiranda situacijų, kur turiu išbandyti kažką, ko dar nesu daręs, tenka pasitelkti ne tik aktorinius gabumus.

– Kokia yra labiausiai įsiminusi jūsų herojaus frazė?

– Mano personažas turi baisiai daug įsimintinų frazių, bet ta, kurią jis kartoja daugiausiai – labai negraži. Jis mėgsta visus pravardžiuoti debilais.

– Ar pakliuvęs į televiziją jaučiate didesnį žmonių dėmesį? Galbūt ir merginos pradėjo daugiau dėmesio rodyti?

– Taip, tas dėmesys, aišku, labai jaučiasi. Mane geriausiai gatvėje atpažįsta vaikai. Iš pradžių buvo labai keista, o paskui tiesiog pripratau ir dabar smagu. Žmonės žiūri į mane kaip į tokį, kuriam viskas galima, galima pakvailioti. Tai turbūt susiję su mano personažu – visi galvoja, kad esu teigiamas žmogus. Ypač vaikams patinka Gaulė – jis juk visada juokauja, apgaudinėja visus. Galbūt ateityje sukursiu kitokį personažą ir Gaulę visi pamirš.

– Kokie yra jūsų ateities planai – kaip norėtumėte, kad jie susiklostytų?

– Be jokios abejonės, norėčiau suvaidinti didelį vaidmenį kino filme. Labai norėčiau suvaidinti blogiuką. Įdomu vaidinti žmogų, koks pats nesi – o aš tikrai nesu blogiukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.