15-metis Naglis – neįgaliųjų futbolo pažiba: šeima emigravo dėl milžiniškų gydymo išlaidų

Airijoje gyvenantis penkiolikametis Naglis Montvilas – pasaulinė sensacija. Visai nevaldydamas kojų ir vos judindamas rankas jis žaidžia futbolą.

15-metis Naglis – neįgaliųjų futbolo pažiba: šeima emigravo dėl milžiniškų gydymo išlaidų.<br>Organizatorių nuotr.
15-metis Naglis – neįgaliųjų futbolo pažiba: šeima emigravo dėl milžiniškų gydymo išlaidų.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 4:16 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:34 PM

Prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio vaikinas jį žaidžia taip, kad net buvo pakviestas į pasaulio čempionatą. Istorija apie Naglį ir jam atsidavusią šeimą – šį vakarą laidoje „Emigrantai“. Nagliui – spinalinė raumenų atrofija, kuri vaikinui pasireiškė dar kūdikystėje. Šia liga sergantys žmonės išsiskiria silpnu imunitetu, dažnai jie kenčia nuo daugybės kitų ligų. Naglio padėtis labai sudėtinga, bet niekas nieko negali padaryti – šiuos žodžius nuolat girdėdavo ir iki šiol iš medikų girdi jo tėvai Daiva ir Almantas. „Gydymo nėra. Ligos eiga tokia, kad geriausiu atveju iki 10 ar 12 metų išgyvena ir žmogus miršta“, – LRT laidoje „Emigrantai“ antradienio vakarą pasakos Daiva. Aplinkui ne vienas pavyzdys, kai su panašiomis bėdomis susidūrę žmonės nuleidžia rankas ir laukia blogiausio. Tačiau Montvilų namuose apie tai niekada nebuvo kalbama.

„Mes stipresni už kitus, pralaimėti negalime“, – sau ir šeimai nuolat kartojo Daiva. Ji įsitikinusi, kad viskas dar gali pasikeisti. „Išbandėme visus įmanomus būdus. Tradicinę ir net netradicinę mediciną, įvairiausiose pasaulio šalyse, netaupydami nė cento, atiduodami viską, ką turėjome“, – sako dėl sūnaus bet kam pasiryžęs tėtis Almantas.

Didžiulius pinigus kainuojančio gydymo nedengia jokia valstybinė institucija. Paprastus samdomus darbus Lietuvoje dirbę sutuoktiniai suprato, kad taip ilgiau netemps. „Mūsų emigracijos priežastis vienintelė – Naglio sveikata“, – sako Montvilai. Šeima šiuo metu gyvena Airijos Balrotherio miestelyje vos už pusvalandžio kelio nuo sostinės Dublino. Almantas dirba statybose, Daiva su dukra Ineta turi savo grožio saloną, o Naglis mokosi vidurinėje mokykloje ir siekia futbolo aukštumų.

Būtent futbolas tapo vaikino aistra iš Lietuvos persikėlus gyventi į naują šalį. Futbolo aikštelėje jis negailestingas, nesustabdomas ir gerai apgalvojantis kiekvieną judesį – taip lietuvį apibūdina geriausi treneriai iš Anglijos ir Airijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.