Ekrane – nepaprastų galių turinčio žmogaus istorija

– Kodėl „Legioną“ labiau vertėjo paversti serialu, o ne filmu?

Seriale „Legionas“ pagrindinį herojų įkūnija Danas Stevensas
Seriale „Legionas“ pagrindinį herojų įkūnija Danas Stevensas
Seriale „Legionas“ pagrindinį herojų įkūnija Danas Stevensas
Seriale „Legionas“ pagrindinį herojų įkūnija Danas Stevensas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2017, 8:53 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:29 PM

– Anksčiau žmonės manė, kad Legionas yra per daug sudėtingas personažas „Iksmenų“ (X-Men) visatai, todėl Legionas, arba Deividas Haleris, taip ir nepasirodė „Iksmenų“ filmuose. Kuo šis personažas ir jo istorija Jus sužavėjo?

– „Iksmenai“ mane visada žavėjo tuo, kad tai pašaliečių, žmonių, nepritampančių normalioje visuomenėje ir atstumtų, istorijos. Tam tikra prasme „Iksmenai“ yra lyčių, rasių ar seksualinės orientacijos skirtumų simbolis. Ko gero, daugelis „Iksmenų“ gerbėjų taip pat jaučiasi nepritampą visuomenėje, todėl šie herojai ir jų istorijos jiems taip patinka.

Mano nuomone, psichikos liga izoliuoja tave nuo likusio pasaulio, o Deividui Haleriui, pagrindiniam serialo herojui, psichikos liga buvo diagnozuota paauglystėje.

Didžiąją gyvenimo dalį jis pragyveno kitokioje tikrovėje nei jį supantys aplinkiniai. Bet dabar jis sutinka žmonių, kurie jam sako, kad jis neserga, o tai, ką mato ir girdi, yra jo galių rezultatas. Ši idėja mane labai suintrigavo, nes ištrina ribą tarp psichozės ir realybės.

D.Haleriui 30 metų, tačiau jo tapatybė yra, galima sakyti, netikra. O jei jis iš tikrųjų neserga psichikos liga, o tikrai turi galių? Tokiu atveju jis turi perrašyti savo gyvenimo istoriją. Pradėti gyventi iš naujo -- tai nuostabi egzistencinė kelionė, į kurią norėjau leistis. Ji kupina pavojų, tačiau daugeliu atvejų kalbame apie pagrindinio veikėjo mūšį su vidiniais demonais.

– Kodėl „Legioną“ labiau vertėjo paversti serialu, o ne filmu?

– Komiksai, mokslinė fantastika ir maginė fantastika mane visada traukė nuostabą keliančias dalykais, vaizduotės ir kūrybiškumo laisve – nesi pririštas prie tikrojo pasaulio. Įvykiai ir vietovės gali būti fantastinės ir įkvepiančios.

Tai daug įdomiau nei kurti istoriją, orientuotą į siužetą. Mano nuomone, skirtingai nei kinas, televizija yra labiau į personažus orientuota terpė. Turėdamas aštuonias, dešimt ar dvylika valandų papasakoti istoriją, gali tai padaryti kitaip, nebūtina griežtai judėti tiesia linija nuo pradžios iki pabaigos.

– Ar tikitės, kad serialas paskatins diskusijų apie psichikos lygų prigimtį ir gydymą?

– Kaip ir su visais atstumtųjų simboliais „Iksmenų“ visatoje, „Legiono“ esmė tokia – žmonės, atrodantys kitokie, galbūt iš tikrųjų tokie nėra.

Šame seriale rasite dar vieną „Iksmenams“ būdingą ypatybę: gali išmokyti žmones tavęs nebijoti arba su jais kovoti. Jei jie nori tave sunaikinti, turi juos sunaikinti pirmas. Taip pat yra savotiška moralės pilkoji zona, t. y. ne tradicinė kova tarp gėrio ir blogio, o nuolatinis bandymas išgyventi.

– Kokiomis savybėmis turėjo pasižymėti Deividą vaidinantis aktorius Dan Stevens ir kodėl jis tiko šiam vaidmeniui?

– Reikia žmogaus, turinčio viltį, nes žiūrovai gali labai ilgai domėtis pagrindinio veikėjo istorija, jei matys, kad yra viltis, kad jis kažko siekia. D.Stevens, be kitų ypatybių, priverčia tave domėtis jo vaidinamo personažo likimu. Žiūrovas mato sunkumus, su kuriais jis susiduria, o kai sutinka Rachel Keller personažą Sidnė Baret, pastebi išeitį net suprasdamas, kad ji, veikiausiai, beviltiška.

D.Stevens nepaprastai charizmatiškas, puikiai vaidina romantiškus veikėjus, tačiau taip pat turi ir tamsiąją pusę. Be to, yra labai linksmas. Kai kurie šio žanro aktoriai gana drovūs, tačiau jam sunkumu nekilo -- jis iš karto pasinėrė į vaidmenį. Kartais jo prašydavau suvaidinti, kad mintimis judina kokį nors daiktą, aiškindavau, kaip tai turėtų atrodyti, ir žinote, jis nepriekaištingai įvykdydavo mano nurodymus.

– Kaip manote, kodėl antologiniai serialai, tokie kaip „Fargo“, „Amerikietiška siaubo istorija“ (American Horror Story) ir „Tikras detektyvas“ (True Detective), taip išpopuliarėjo?

– Viena iš priežasčių – galimybė pasamdyti gana žymų aktorių, nenorintį ilgai vaidinti viename seriale. Ko gero, panašiai galvoja ir žiūrovai. Užuot žiūrėję keletą metų trunkančius serialus, jie gali mėgautis uždarojo tipo serialu, kurį galima peržiūrėti kaip ilgą filmą vienu ar keliais prisėdimais.

Kaip rašytojas, turiu sukurti istoriją, kurią pajėgsiu užbaigti. Žinoma, gali likti nepaaiškintų smulkmenų ar neužbaigtų siužetinių linijų, bet žiūrovai baisiai nemėgsta serialų be pabaigos, jei jiems žiūrėti skyrė labai daug laiko.

Šiuo metu 1 skyrius jau parengtas, mano planuose yra dar 3 ar 4 skyriai. Taigi serialo trukmė -- 3–5 sezonai, bet, jei serialo nepratęstų antrajam sezonui, blogiausiu atveju išeitų visai pakenčiamas mini serialas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.