Marilyn Monroe draugė: „Ji laukėsi nesantuokinio kūdiko“

Legendinė Holivudo aktorė Marilyn Monroe (1926–1962) ne tik buvo užmezgusi romaną su savo partneriu Yves’u Montand’u (1921–1991), bet ir galėjo lauktis jo kūdikio, nors tuo metu buvo ištekėjusi už dramaturgo Arthuro Millerio (1915–2005).

M.Monroe ir Y.Montand’ą aistra užvaldė juostos „Pasimylėkime“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Monroe ir Y.Montand’ą aistra užvaldė juostos „Pasimylėkime“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Monroe ir Y.Montand’ą aistra užvaldė juostos „Pasimylėkime“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Monroe ir Y.Montand’ą aistra užvaldė juostos „Pasimylėkime“ filmavimo aikštelėje.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-03-08 12:33, atnaujinta 2017-04-08 09:48

Neseniai internete pasirodė kelios spalvotos M.Monroe nuotraukos, kuriose aiškiai matyti apvalus aktorės pilvas, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. Jų autorė – artima kino legendos draugė fotografė Frieda Hull, kuri mirė 2014-aisiais būdama 83 metų.

F.Hull slėpė šias nuotraukas. Paslaptimi ji pasidalijo tik su kaimynu ir draugu Tony Michaelsu (56 m.). Fotografė šiuos atvaizdus vadino nėštumo negatyvais.

2016 metų lapkritį visas F.Hull turtas buvo parduotas aukcione. Niekur nerodytus tariamai nėščios M.Monroe atvaizdus už 2240 JAV dolerių nusipirko T.Michaelsas. Po ilgų derybų „The Daily Mail“ įsigijo teisę kai kurias jų išspausdinti.

Naujasis nuotraukų savininkas tvirtino, kad jų autorė jam atskleidė didžiąją M.Monroe paslaptį.

Esą legendinė aktorė prarado kūdikį po to, kai filmuodamasi savo paskutiniame filme „Nepritapėliai“ (pagal A.Millerio scenarijų) dešimt dienų praleido ligoninėje. Taip ir nepaaiškėjo, ar M.Monroe patyrė persileidimą, ar pasidarė abortą.

Marilyn labai norėjo vaikų, buvo patyrusi tris persileidimus. T.Michaelso teigimu, F.Hull jam sakiusi, kad M.Monroe slėpė nėštumą. Esą vaiko tėvas buvo aktorius ir dainininkas Y.Montand’as.

„Tai ne spėlionė. Frieda žinojo šią paslaptį, jos su M.Monroe buvo labai artimos“, – pasakojo naujasis nuotraukų savininkas.

Fotografuota buvo 1960 metų liepos 8 dieną Niujorke. Aktorei tuo metu buvo 34-eri. Ji įamžinta išėjusi iš „Fox Studios“ paviljono, kuriame buvo filmuojama drama „Nepritapėliai“. Filme taip pat vaidino aktoriai Clarkas Gable’as (1901–1960) ir Montgomery Cliftas (1920–1966). Aktorė nuo vaikystės dievino C.Gable’ą ir net buvo įsitikinusi, kad jis yra jos tėvas.

Nuotraukose M.Monroe puikiai nusiteikusi, ranka prisidengusi nuo saulės, šviečiančios tiesiai į akis.

Aktorė vilki šviesią susagstomą palaidinę, sukištą į šviesų aptemptą sijoną, kuris išryškino apvalėjančią figūrą.

Prancūzas Y.Montand’as ir M.Monroe 1960 metų sausį pradėjo filmuotis romantinėje komedijoje „Pasimylėkime“. Vasarį ir liepą įamžinta Marilyn figūra stipriai skyrėsi. Pirmoje nuotraukoje pilvas plokščias, o antrojoje – suapvalėjęs ir atsikišęs.

Filmavimo aikštelėje tarp Y.Montand’o ir M.Monroe greitai užsimezgė romanas, nors abu turėjo sutuoktinius.

Y.Montand’o žmona aktorė Simone Signoret pašaipūnams kartą rėžė: „Jeigu Marilyn įsimylėjusi mano vyrą, vadinasi, turi gerą skonį. Aš taip pat esu jį įsimylėjusi.“

A.Millerio žmonai dedikuotas filmas „Nepritapėliai“ neišsaugojo santuokos. 1961 metais šeima iširo. Tam įtakos galėjo turėti M.Monroe nesantuokiniai ryšiai, nėštumo paslaptys, kūdikio praradimas.

Po skyrybų jos psichika pakriko – nepadėjo nei antidepresantai, nei gydymasis psichiatrijos ligoninėje. 1962-ųjų rugpjūčio 5-ąją aktorė buvo rasta negyva savo namuose – ji perdozavo psichotropinių vaistų.

Dabartinis M.Monroe fotografijų savininkas T.Michaelsas prisipažino, kad prieš kelerius metus siūlė F.Hull parduoti nuotraukas, tačiau ji atšovė: „Ne. Aš negaliu užsidirbti iš Marilyn mirties. Niekada neišduosiu žmogaus, su kuriuo draugavau 10 metų.“

F.Hull archyve buvo daugiau kaip 500 vertingų spalvotų ir nespalvotų fotografijų, daugiau kaip 150 negatyvų, beveik 750 atvaizdų iš filmų, 14 žvaigždės autografų, reklaminių bukletų ir vaizdo įrašų.

Fotografė buvo išsaugojusi raudoną aktorės šaliką ir plaukų sruogą – M.Monroe leido draugei pasiimti ją iš kirpėjo.

Plaukai aukcione buvo parduoti už 72 700 JAV dolerių.

Fotografė ir aktorė draugavo visą gyvenimą

Fotografė F.Hull dar jaunystėje buvo vadinamojo Marilyn šešetuko narė. Taip buvo vadinami ištikimiausi aktorės gerbėjai.

Šešetukas visur keliavo paskui dievinamą žvaigždę. Jie iš spaudos arba kirpėjų sužinodavo, kur ir kada aktorė ketina būti, ir laukdavo jos prie namų arba viešbučio.

Gerbėjai netgi sugalvojo Marilyn slapyvardį – Mazzi, kad pašaliniai negalėtų suprasti, apie ką kalbama. Toks dėmesys M.Monroe patiko.

Ji susipažino su gerbėjais, kviesdavo juos į vakarėlius. Aktorė ypač susibičiuliavo su fotografe F.Hull. Bėgant metams jų draugystė tik stiprėjo.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.