81 metų Jūratė Norvaišienė kas rytą maudosi po šaltu dušu arba Nemune

Medicinos mokslų daktarė, legendinė šokėja, šokių kolektyvo „Sūkurys“ įkūrėja ir vadovė, TV šokių projektų teisėja Jūratė Norvaišienė (81 m.) su vyru Česlovu (82 m.) neseniai buvo paskelbti Kauno garbės piliečiais, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“. O ko nežinome apie šią moterį?

 J.Norvaišienė.<br>P.Mantauto nuotr.
 J.Norvaišienė.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 1:22 PM

1. Jaunystėje lankė meninę gimnastiką, irklavo keturvietę valtį, šaudė pneumatiniu šautuvu ir net buvo įtraukta į mokyklos šaudymo rinktinę.

2. Vienu metu studijavo tuomečiame Lietuvos medicinos institute (dabar Lietuvos sveikatos mokslų universitetas – LSMU) mediciną ir Juozo Gruodžio muzikos mokykloje vokalą. Baigusi mokslus kaip solistė dainavo Juozo Tiškaus vadovaujamame ansamblyje.

3. Mėgstamiausias posakis: „Šuo loja, karavanas eina.“

4. 1962 metais su vyru Česlovu pradėjo lankyti pramoginių šokių kursus. Netrukus tai tapo jųdviejų profesija – pora tapo tarptautinės klasės šokėjais ir tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėjais.

5. Kas rytą maudosi po šaltu dušu arba šalia namų tekančiame Nemune.

6. Santuokoje gyvena 58 metus. Pora užaugino dukterį Neringą. Turi vaikaičius Vytį ir Indrę, taip pat provaikaitį Pijų, kuriam šį rudenį sukaks dveji metai.

7. Už nuopelnus sportui kartu su vyru apdovanota Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu.

8. Mėgsta siūti. Vilkėdama savo rankomis siūtomis suknelėmis ne kartą sukosi šokių aikštelėje. Yra siuvusi drabužius dukrai ir vaikaitei.

9. Su vyru jau 53 metus iš eilės organizuoja tarptautines sportinių šokių varžybas „Gintarinė pora“.

10. Rašyti mėgstanti Jūratė jaunystėje svarstė mintį studijuoti žurnalistiką. Nors to nepadarė, yra parengusi per 300 straipsnių ir mokslinių darbų medicinos, šokių terapijos bei kitomis temomis.

11. LSMU dėstė socialinę higieną. „Džiaugiuosi, kad nebuvau „kirvis“, kuriam vėliau norisi keršyti. Mokiau studentus, ant kurių operacinio stalo vėliau pačiai teko gultis“, – juokėsi J.Norvaišienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.