Japonų TV žurnalistai skuba į Lietuvą

Lietuva tampa vis įdomesnė Japonijai. Per mėnesį mūsų šalyje lankėsi jau antra japonų televizijos žurnalistų grupė, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

O.Mitsuhiro filmavo dailininkę Dalią Dokšaitę, rengiančią japonų tapybos tušu sumi-e pamokas.<br>M.Šimanskaitės nuotr.
O.Mitsuhiro filmavo dailininkę Dalią Dokšaitę, rengiančią japonų tapybos tušu sumi-e pamokas.<br>M.Šimanskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2017, 1:31 PM

Pernai Japonijoje parodytas vaidybinis filmas „Persona non grata“ apie Kaune rezidavusį konsulą Čijunę Sugiharą, prieš Antrąjį pasaulinį karą išgelbėjusį šešis tūkstančius žydų, sukėlė didžiulį susidomėjimą Lietuva.

Dvi savaites Japonijos nacionalinės televizijos NHK žurnalistai kūrė filmą apie Rūtą Meilutytę, vėliau vienos stambiausių šalies televizijų „TV Tokyo“ žurnalistai savaitę kūrė laidą apie Japonija besidominčius lietuvius.

Laida „Norinčiųjų važiuoti į Japoniją palaikymo grupė“ buvo filmuojama keliasdešimtyje pasaulio šalių. Paskelbę kuo plačiau apie galimybę aplankyti Japoniją laidos kūrėjai išrenka 3–4 kandidatus ir apie juos rengia reportažus. Konkurso laimėtojas dvi savaites keliauja po Japoniją maršrutu, sudarytu pagal jo norus.

Vis dėlto laidos kūrėjai apstulbo gavę apie 200 lietuvių paraiškų dalyvauti šiame konkurse. Net 20-mečiai rašė, kad visą gyvenimą svajojo pamatyti Japoniją. Konkurse galėjo dalyvauti tik tie, kurie niekada nebuvo toje šalyje.

Laidos kūrėjai išrinko tris: kovos menų treniruotes lankančią merginą, kulinarę, puikiai ruošiančią Lietuvoje beveik nežinomą japonišką patiekalą, ir vyrą, kuris savo sode kuria japoniškus medžio dirbinius. Nugalėtojas paaiškės liepos pabaigoje parodytoje laidoje.

Per keturias dienas žurnalistai aplankė nemažai lietuvių, besidominčių Japonija.

Laidos kūrėjams talkinęs Vytauto Didžiojo universiteto Orientalistikos centro vadovas Aurelijus Zykas pasakojo, kad nemažai lietuvių yra paveldėję Japonijos įvaizdį dar iš sovietų laikų, kita vertus, yra labai daug gerai šią šalį pažįstančių žmonių. Viena pašnekovė galėjo išvardyti visas Japonijoje parduodamas jautienos rūšis, nors joje niekada nesilankė.

49 metų režisierius Okamoto Mitsuhiro nesužavėjo tik lietuviški cepelinai, tačiau japoniškų patiekalų restoranas Vilniaus centre labai patiko – jo manymu, Tokijuje toks būtų itin populiarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.