Dešimtmečius kartu gyvenančios įžymybės – apie sėkmingos santuokos paslaptis

Pramogų pasaulyje įprasta skyrybas planuoti vos ne kitą dieną po vestuvių. Kita vertus, yra porų, kurios dešimtmečius per gyvenimą eina tvirtai laikydamosi už rankų, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

A.Celentano ir C.Mori. 
A.Celentano ir C.Mori. 
K.Sedgwick ir K.Baconas. <br>„ViDA Press“ nuotr.
K.Sedgwick ir K.Baconas. <br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Caine’as ir Sh.Baksh. 
M.Caine’as ir Sh.Baksh. 
Stingas ir T.Styler. 
Stingas ir T.Styler. 
S.L.Jacksonas ir L.Richardson. 
S.L.Jacksonas ir L.Richardson. 
O.Osbourne’as ir Sh.Arden. 
O.Osbourne’as ir Sh.Arden. 
Ch.Guesto ir J.Lee Curtis. 
Ch.Guesto ir J.Lee Curtis. 
K.Richardsas ir P.Hansen.  
K.Richardsas ir P.Hansen.  
H.Laurie ir J.Green.
H.Laurie ir J.Green.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jun 25, 2017, 3:34 PM, atnaujinta Jun 25, 2017, 3:40 PM

Adriano Celentano ir Claudia Mori - susituokę 53 metus

„Jie taip ilgai kartu ir vis dar myli vienas kitą“, – su pasigėrėjimu kalba italų aktorių A.Celentano (79 m.) ir C.Mori (73 m.) bičiuliai.

Pora susituokė 1964 metų liepos 14-ąją trečią valandą nakties Šv.Pranciškaus bažnyčioje Grosete (Italija).

Aktoriai susipažino 1963-iaisiais komedijos „Kažkoks keistas tipas“ filmavimo aikštelėje.

C.Mori atsisakė karjeros dėl galimybės rūpintis vyru ir trimis vaikais, be to, išmintingai nekreipdavo dėmesio į trumpalaikius sutuoktinio susižavėjimus.

Tiesa, rimta krizė buvo išjudinusi šeimos pamatus, kai 1980 metais filmuodamasis komedijoje „Užsispyrėlės sutramdymas“ A.Celentano užmezgė romaną su 17 metų jaunesne partnere Ornella Muti. Ši dėl Adriano net išsiskyrė su sutuoktiniu.

Tuomet C.Mori su vaikais buvo persikėlusi į kaimą, tačiau sutuoktiniai taip ir neišsiskyrė.

Dabar pora gyvena nuošaliame dvare netoli Milano.

Michaelas Caine’as ir Shakira Baksh - susituokę 44 metus

Dviejų „Oskarų“ laimėtojas M.Caine’as (84 m.) būsimą žmoną Sh.Baksh (70 m.) pirmą kartą išvydo per televiziją kavos reklamoje. Merginos grožio pavergtas aktorius puolė jos ieškoti.

„Reklamose buvau matęs tūkstančius gražuolių, – juokėsi aktorius. – Nežinau, kodėl pakvaišau būtent dėl jos.“

M.Caine’as pas Shakirą pirmą kartą atvyko atviru rolsroisu, pasipuošęs baltu kostiumu, bet didelio įspūdžio jai nepadarė. Mergina dvi savaites kratėsi gerbėjo ir nesutiko eiti į pasimatymą.

Galiausiai M.Caine’as nusprendė paskambinti paskutinį kartą.

„Pamaniau: jeigu ji ir šįkart nesutiks, daugiau niekada nebandysiu, – prisiminė aktorius. – Aš jai pasakiau: „Tikriausiai tavo plaukai švariausi visoje Anglijoje, nes kaskart, kai tau paskambinu, tu trenkiesi galvą.“ Ir tada ji sutiko susitikti.

Jei tada būtų mane atstūmusi, daugiau tikrai nebūčiau skambinęs. Keista, kaip smulkmenos kartais nulemia visą gyvenimą.“

Samuelis L.Jacksonas ir LaTanya Richardson - susituokę 37 metus

Aktoriai S.L.Jacksonas (68 m.) ir L.Richardson (67 m.) susipažino koledže ir ilgai buvo tik draugai.

Bėdų dėl alkoholio turėjęs S.L.Jacksonas yra prisipažinęs, kad susiimti padėjo kolega Morganas Freemanas ir širdį užliejusi meilė.

Pora susituokė 1980-aisiais, po dvejų metų jiems gimė duktė Zoe.

„Susitarėme neturėti daugiau vaikų ir gyvūnų, nes nė vienas neturime laiko jais rūpintis“, – atvirai pasakojo S.L.Jacksonas.

Sutuoktiniai neslepia patyrę daugybę krizių. „Kai esi susituokęs ilgiau nei 30 metų, turi teisę pasakyti: „Tegul eina viskas velniop!“ ir išeiti. Lygiai taip pat gali pasakyti: „Tegul viskas eina velniop, atleisk man“, – aiškino S.L.Jacksonas.

Ozzy Osbourne’as ir Sharon Arden - susituokę 35 metus

Kai O.Osbourne’as (69 m.) 1979-aisiais dėl alkoholizmo ir narkotikų vartojimo buvo išmestas iš grupės „Black Sabbath“, jo karjera ėmė rūpintis veikli muzikos vadybininkė Sh.Arden (64 m.). Ji padėdavo rasti talentingų dainų kūrėjų ir gitaristų. Netrukus pora susituokė, susilaukė trijų vaikų. „Aš myliu ją labiau už gyvenimą“, – sakydavo Ozzy, nors daug kartų buvo neištikimas.

Bene rimčiausia santykių krizė kilo pernai gegužę, kai garsenybių kirpėja Michelle Pugh papasakojo apie intymius santykius su O.Osbourne’u.

Po šios išpažinties O.Osbourne’as feisbuke teisinosi: „Atsiprašau, jeigu ponia Pugh ištraukė mūsų seksualinį ryšį iš konteksto. Taip pat norėčiau atsiprašyti kitų moterų, su kuriomis palaikiau lytinius santykius.“

Kilus skandalui Sharon apsigyveno atskirai. Muzikantas pareiškė, kad nusprendė gydytis priklausomybę nuo sekso ir stengiasi susigrąžinti žmoną. Sharon taip pat išreiškė viltį, kad pavyks susitaikyti. Praėjusį mėnesį pora atnaujino santuokos įžadus.

Keithas Richardsas ir Patti Hansen - susituokę 34 metus

Audringų vakarėlių su svaigalais bei kvaišalais siela ir rimtai į gyvenimą žiūrinti manekenė. Tokie buvo K.Richardsas (74 m.) ir P.Hansen (61 m.), kai susipažino. „The Rolling Stones“ gitaristas prisistatyti merginos tėvams atvyko lydimas dviejų įkaušusių bičiulių. Jie susikivirčijo su Patti broliais, o galiausiai susinervinęs Keithas į stalą sudaužė savo gitarą.

Po vedybų gitaristas kardinaliai pakeitė gyvenimo būdą. Pora užaugino dvi dukteris, kartu įveikė daug sunkumų ir nuolat vienas kitu rūpinasi.

Christopheris Guestas ir Jamie Lee Curtis - susituokę 33 metus

Meilė iš pirmo žvilgsnio. Tokia buvo aktoriaus bei kompozitoriaus Ch.Guesto (69 m.) ir aktorės J.Lee Curtis (58 m.) pažintis.

Kai Jamie žurnale pamatė Christopherio fotografiją iš vieno filmo, pasakė savo draugei: „Aš ištekėsiu už šito vaikino.“ Netrukus jie susipažino, o po penkių mėnesių atšoko vestuves. Pora turi du įvaikius.

Nors santuokinis gyvenimas klostėsi puikiai, Jamie kovojo su priklausomybe nuo alkoholio ir nuskausminamųjų, kuriuos vartoti pradėjo po operacijų.

1999 metais ji atsikratė šių priklausomybių. Aktorės teigimu, pakilimas iš duobės buvo didžiausias gyvenimo pasiekimas.

Kevinas Baconas ir Kyra Sedgwick - susituokę 29 metus

„Kai pirmą kartą sutikau Kyrą, pamaniau: „Na, ir kam ji man reikalinga?“ Praėjo visai nedaug laiko ir aš supratau: „Velnias, aš be jos negaliu gyventi“, – apie santykius su žmona K.Sedgwick (51 m.) pasakojo aktorius K.Baconas (58 m.).

Dramos „Citrininis dangus“ filmavimo aikštelėje susipažinę Kevinas ir Kyra ir dabar dažnai vaidina kartu.

„Filmuotis kartu su žmona puiku, – džiaugėsi K.Baconas. – Problemų kyla tik tada, kai reikia suvaidinti pirmą pasimatymą, aistringą meilę ar gyvulišką aistrą. Juk mes jau tiek daug metų esame susituokę.“

Auksinio gaublio laureatų pora susilaukė dviejų vaikų, gyvena Niujorke.

Hugh Laurie ir Jo Green - susituokę 28 metus

Daug kam keista, kad šalia TV serialo „Daktaras Hausas“ žvaigždės H.Laurie (57 m.) – įspūdinga karjera negalinti pasigirti buvusi teatro administratorė J.Green (60 m.).

Aktorius prisipažino, kad jų santuokos pagrindas yra didelė meilė. „Jaučiu, kad su metais mano meilė žmonai tik auga. Kodėl man patiko Jo? Mėgstu logiškai mąstančias moteris“, – sakė H.Laurie.

Vis dėlto prieš 10 metų santuoką buvo ištikusi krizė, mat filmuodamasis Afrikoje H.Laurie užmezgė romaną su režisiere. J.Green skaudžią naujieną sužinojo iš spaudos.

„Bandymas suvokti, ką jaučia žmona skaitydama straipsnį, pakeitė mane iš esmės, – prisipažino H.Laurie. – Maniau, kad Jo man neatleis, bet moterys – keistos būtybės.

Galima sakyti, kad moteris vyrui atitenka su blogai išversta instrukcija, be to, joje trūksta pusės puslapių.“

Stingas ir Trudie Styler - susituokę 25 metus

Legendinis britų muzikantas Stingas (65 m.) ir aktorė T.Styler (63 m.) prieš susituokdami dešimt metų artimai draugavo.

Keturių vaikų su žmona susilaukęs dainininkas niekada nesidrovėjo viešai kalbėti apie intymius santykius. Pavyzdžiui, yra prisipažinęs, kad prieš seksą pasipuošia.

„Man patinka gerai atrodyti. Man patinka, kai žmona gerai atrodo. Man patinka ją puošniai rengti. Mėgstu sekso teatrą“, – neslėpė Stingas ir pridūrė, kad Trudie praktikuoja tantrinį seksą.

Šios poros gyvenimas ne visada buvo rožėmis klotas. Kai Trudie sutiko Stingą, jis buvo vedęs airių aktorę Frances Tomelty ir su ja augino sūnų bei dukrą.

T.Styler tuo metu buvo mažai kam žinoma antraplanė aktorė. Pasiekti karjeros aukštumų jai taip ir nepavyko. „Manau, agentų susidomėjimą praradau pagimdžiusi pirmus du vaikus“, – samprotavo T.Styler.

Parengė Rūta Peršonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.